Siirry suoraan sisältöön

Insinöörikoulutus, konetekniikka (monimuoto-opinnot), Kemi, Syksy 2023: KA52K23S

Tunnus: KA52K23S

Tutkinto:
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Insinööri (AMK), konetekniikka

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2023

Kuvaus

KONETEKNIIKAN INSINÖÖRI (AMK), 240op.
TUTKINNON YLEISKUVAUS

Konetekniikan insinöörinä toimit teollisuuden tai sen alihankintaverkoston suunnittelu-, tuotanto-, käyttö-, kunnossapito- tai johtotehtävissä. Työtehtäviäsi kuvaavia nimikkeitä voivat olla esimerkiksi käyttöinsinööri, tuotekehitysinsinööri, tuotesuunnittelija, tutkimusinsinööri, koneensuunnittelija, lujuuslaskija, laatuinsinööri, projekti-insinööri, projektipäällikkö, kunnossapitoinsinööri tai työnjohtaja.

Konetekniikka on monipuolinen koulutusala, joka kattaa erilaisten teknisten ratkaisuiden ja järjestelmien tuntemuksen. Koulutuksen tavoitteena on kehittää osaamistasi teollisuudessa käytettävien laitteiden ja järjestelmien suunnittelusta, valmistuksesta, kunnossapidosta, toimintaperiaatteista ja rakenteista. Myös kestävä kehitys, kiertotalous ja digitalisaatio ovat tärkeitä konetekniikan alan teemoja. Opinnoissasi hyödynnetään monipuolisesti nykyaikaisia ja hyvin varusteltuja oppimisympäristöjä, joissa teoria ja käytäntö yhdistyvät. Tutkinnon laajuus on 240op ja opinnot täyttävät ammattikorkeakouluasetuksessa säädetyn tutkintoon johtavien opintojen yleiset tavoitteet ja rakenteen.

Konetekniikan opiskelu tapahtuu monimuotoisesti, joka tarkoittaa, että se sopii erilaisissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoille. Opintosi sisältävät 30op ammatillista harjoittelua. Jos olet opintojesi aikana työssä, sinulla on mahdollisuus opinnollistaa työtäsi. Opinnollistaminen tarkoittaa, että voit hankkia tutkintosi edellyttämää osaamista työelämässä. Työssä oppimasi kokonaisuudet opintopisteytetään ja arvioidaan. Opinnollistaminen edellyttää, että työtehtäväsi mahdollistavat opinnollistettavien opintojen osaamistavoitteiden saavuttamisen ja työnantajallasi on valmiudet vaadittavaan ohjaukseen. Opiskelija, oppilaitos ja työnantaja laativat opinnollistamisesta sopimuksen.

KOULUTUKSEN PROFIILI JA TUTKINNON RAKENNE
Opetussuunnitelma rakentuu Ydinosaamisesta, Profiloivista osaamisesta sekä Tutkimus- ja kehittämisosaamisesta. Ydinosaaminen on konetekniikan insinöörin ammatissa tarvittava perusta ja se sisältää pakollisten ammattiaineiden lisäksi matemaattis-luonnontieteellisiä opintoja, kieliopintoja ja ammatillisen harjoittelun. Profiloiva osaaminen suuntaa tai syventää ammatillista osaamistasi esimerkiksi teollisuuden kunnossapidon, uusien materiaalien ja tuotantomenetelmien tai digitaalisen tuoteosaamisen aihealueilla. Kiertotalous ja kestävä kehitys toimivat opetussuunnitelmaa läpileikkaavina teemoina. Tutkimus- ja kehittämisosaaminen pitää sisällään opinnäytetyön tekemiseen vaadittavia menetelmäopintoja sekä opinnäytetyön.

Konetekniikan insinööri (AMK) opetussuunnitelman rakenne on seuraava:

1) Ydinosaaminen 160 opintopistettä

2) Profiloiva osaaminen 60 opintopistettä

3) Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 20 opintopistettä

Ydinosaamiseen sisältyvät kieliopinnot tuottavat ammattikorkeakouluasetuksessa (1129/2014) 7§:ssä vaadittavan kielitaidon, joka ilmoitetaan tutkintotodistuksessa. Kielitaitoa merkittäessä otetaan huomioon mitä valtioneuvoston asetuksessa (481/2003) 15§-19§:ssä säädetään.

Konetekniikan opinnoissa voit hakeutua kansainväliseen kaksoistutkintoon (DDP), joka toteutetaan yhteistyössä FH Technikum Wienin kanssa. Kaksoistutkintoon hakeudutaan ja siihen valitaan koulutuksen oman prosessin mukaisesti. Kansainvälisyys näkyy opinnoissasi siten, että opintojakson opetuskielenä voi olla englanti.

KUVAUS OSAAMISESTA, JONKA KOULUTUS TUOTTAA
Koulutuksen aikana hankit monipuolista osaamista teknisistä laitteista, ratkaisuista ja järjestelmistä. Hankit osaamista teollisuudessa käytettävien koneiden, laitteiden ja järjestelmien toimintaperiaatteista, suunnittelusta, tuotekehityksestä, materiaaleista, valmistuksesta, energiaratkaisuista, kunnossapidosta ja kiertotaloudesta. Opiskelet nykyaikaisissa oppimisympäristöissä, toimit projekteissa ja hankit osaamista eri lähteistä tulevaisuuden työelämää varten. Konealalla uusien teknologioiden, tietojärjestelmien ja digitalisaation merkitys kasvaa. Myös verkosto-osaaminen, ihmisten johtaminen ja kansainvälisyystaidot korostuvat. Opit toimimaan turvallisesti, vastuullisesti, taloudellisesti ja kestävästi energiaa säästäen. Valmistuttuasi osaamisesi on monipuolisesti hyödynnettävissä konetekniikan alalla esimerkiksi metalli-, metsä- ja kaivannaisteollisuuden sektoreilla toimivien yritysten mielenkiintoisissa työtehtävissä.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
Opinnot ajoittuvat neljälle lukuvuodelle ja kahdeksalle lukukaudelle. Jokainen lukuvuosi ja -kausi tuottaa osaamista, jota tarvitset seuraavia opintoja ja ammatillista harjoittelua varten. Opinnot sisältävät projektimuotoisia opintojaksoja, joissa opit ratkaisemaan ongelmia ja soveltamaan opittuja tietoja ja taitoja. Osa oppimisprojekteista tehdään työelämän toimeksiannoista, jolloin opinnoissasi on vahva työelämäyhteys.

Ydinosaaminen koostuu yleisopinnoista, ammatillisesta perusosaamisesta ja ammatillisesta harjoittelusta. Opintojaksot sisältyvät moduuleihin, jotka ovat tyypillisesti noin 15op. laajuisia opintokokonaisuuksia. Moduulit toteutetaan opetussuunnitelman mukaisesti, mikäli niihin hakeutuu riittävä määrä opiskelijoita.

Ydinosaaminen, suoritettava laajuus 160op
Yleisopinnot 55op
Johdatus konetekniikan opiskelualaan 10op
Kielet ja viestintä 15op
Matematiikka ja fysiikka 20op
Esimiestaidot ja projektiosaaminen 10op

Ammatilliset perusopinnot 105op
Tuotekehitysosaaminen 15op
Teknillinen laskenta 15op
Teollisuusosaaminen 15op
Materiaaliosaaminen 15op
Automaatio- ja energiaosaaminen 15op
Ammatillinen harjoittelu 30op

Profiloiva osaaminen suuntaa tai syventää ammatillista osaamistasi.

Profiloiva osaaminen, suoritettava laajuus 60op
Työelämäprojektit 15op
Teollisuuden kunnossapito 15, 30 tai 45op
Kaivannaisalan osaaminen 15op
Robotiikan osaaminen 15op
Digitaalinen tuoteosaaminen 15op
Lisäävä valmistus ja uudet materiaalit 15op
Valittavissa oleva muu korkeakoulun opintotarjonta 15-30op
Vapaasti valittavat opinnot 15op

Tutkimus- ja kehittämisosaaminen pitää sisällään opinnäytetyön tekemiseen vaadittavia menetelmäopintoja sekä opinnäytetyön.

Tutkimus- ja kehittämisosaaminen, suoritettava laajuus 20op
Menetelmäopinnot 5op
Opinnäytetyö 15op

MITEN OPISKELU TAPAHTUU
Opiskelu toteutetaan monimuotoisesti. Tällä tarkoitetaan sitä, että opinnot sopivat erilaisissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoille ja ne on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Opinnot sisältävät runsaasti verkossa itsenäisesti tai ohjatusti suoritettavia opintojaksoja tai niiden osia. Opetusta ja ohjausta järjestetään jonkin verran myös päivisin niille opiskelijoille, jotka pystyvät osallistumaan arkiaikana tapahtuvaan opetukseen. Työelämässä mukana olevat opiskelijat osallistuvat kampuksella lähiopetukseen erikseen määritellyissä ajankohdissa, joita kutsutaan lähijaksoiksi. Lähijaksoja on 3-5 kertaa lukukaudessa, tyypillisesti viikonpäivinä to, pe, la. Kampuksella tapahtuvassa opiskelussa painopiste on käytännön tehtävissä, kuten ryhmätöissä, projekteissa tai laboratorioharjoituksissa.

Oppimista tuetaan opintojen ohjauksella, henkilö- tai ryhmäkohtaisilla toteutustavoilla, arvioinnilla ja palautteella. Opettajilta saat palautetta opintosuorituksistasi, kuten harjoitustöistä ja tehtävistä. Opiskelijapalautetta kerätään opintojaksokohtaisesti. Palaute käsitellään ja siitä annetaan vastapalaute. Opintojen ohjausta tehdään henkilö- ja ryhmäkohtaisesti. Koulutuksessa toimii opinto-ohjaaja, joka tukee opintojesi etenemistä ja auttaa niiden suunnittelussa.

Opiskelijalla on vastuu omista opinnoistaan ja niiden etenemisestä opetussuunnitelman mukaisesti. Sinulta odotetaan oma-aloitteisuutta, aktiivisuutta ja säännöllistä yhteydenpitoa opiskeluun liittyviin tahoihin, kuten omaan ryhmään, opettajiin ja opintojen ohjaajiin.

Ammatillisessa harjoittelussa perehdyt työelämän pelisääntöihin ja konetekniikan alan keskeisiin työtehtäviin. Harjoittelussa sovellat opittuja asioita käytännön työssä, se motivoi opintoihin ja auttaa sinua suuntaamaan opintojasi omien urasuunnitelmiesi mukaisesti. Ammatillinen harjoittelu on laajuudeltaan 30op. Ammatillisen harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla, esimerkiksi kansainvälisessä harjoittelupaikassa. Jos olet opintojesi aikana työssä, sinulla on mahdollisuus opinnollistaa työtäsi. Huomaathan kuitenkin, että työn opinnollistaminen ei ole ammatillista harjoittelua, vaikka se tapahtuukin työpaikalla. Työn opinnollistaminen on mahdollista opiskelijalle, jolla edellytykset sen suorittamiselle täyttyvät. Opinnollistaminen edellyttää sopimuksen laatimista.

Konetekniikan insinööri (AMK) opetussuunnitelma on yhteydessä Lapin korkeakoulukonsernin visioon ja strategiaan. Lisäksi Lapin ammattikorkeakoulun Uudistuvan teollisuuden osaamisryhmän toiminta, esimerkiksi tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI), linkittyy vahvasti opintoihin. Osaamisryhmän TKI -toiminnassa materiaalien käytettävyys, kunnossapito ja kiertotalous ovat päätutkimuskohteina. Osaamisryhmä tekee jatkuvasti yhteistyötä kumppaniensa ja alueen työelämän kanssa. Vuorovaikutus työelämän kanssa onkin keskeinen voimavara koulutuksessa.

Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelman läpäisevänä jatkumona. Opintoihin sisältyvien kieliopintojen ohella opintojaksoissa hyödynnetään mm. vieraskielistä lähdemateriaalia ja vierailevia luennoitsijoita. Kansainvälisiä opintojaksoja toteutetaan ja opiskelija- tai harjoitteluvaihdot ulkomaisiin kumppanikorkeakouluihin ovat mahdollisia. Sinulla on mahdollisuus hakeutua opiskelemaan kaksoistutkintoa (Double Degree Programme), joka toteutetaan yhteistyössä Technikum Wienin kanssa. Koulutuksella on lisäksi yhteydet CERN:iin, jonne voit hakeutua kansainväliseen kesäharjoitteluun. Kaksoistutkintoon ja CERN -harjoitteluun hakeudutaan ja valitaan koulutuksen oman prosessin mukaisesti.

Suomen kieli ja viestintä sekä matematiikka ja fysiikka ovat osin integroitu tutkintoon sisältyviin opintoihin. Suomen kielen ja viestinnän osaamisesi kehittyy koko koulutuksen ajan ja sitä arvioidaan vuosittain. Englannin kieliopinnot ovat osa opintojesi ydinosaamista ja ne liittyvät ammatti- ja projektiopintoihin. Englannin kielen osaamisesi kehittyy koko koulutuksen ajan. Ruotsin kieliopinnot järjestetään laissa määrätyn osaamisen saavuttamiseksi ja niiden sisältö on suunniteltu opintoihisi sopivaksi.

Osaamisperustaisuuden tekijöitä ovat mm. työelämälähtöisyys, henkilökohtaistaminen, opiskelija-/oppimiskeskeisyys sekä oppimis-/osaamistavoitteisuus. Oppimis- ja ohjausmenetelmät ovat opiskelijakeskeisiä ja aktivoivia. Opetus toteutetaan tiimityönä ja oppimisympäristöjä hyödynnetään monipuolisesti. Ammatillinen osaamisesi syvenee ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja vahvistavien oppimis- ja kehittämisprojektien avulla.

Koulutus osallistuu insinöörikoulutuksen kehittämistä tukevien verkostojen toimintaan ja pyrkii aktiivisesti tunnistamaan ja soveltamaan hyviä käytänteitä. Esimerkki tällaisesta verkostosta on CDIO (www.cdio.org), jossa on yli 50 jäsentä 25 eri maasta. CDIO:ssa tavoitellaan tietojen, taitojen ja asenteiden kehittymistä kansainvälisen insinöörikoulutuksen kehyksen pohjalta. CDIO näkyy käytännössä eri lukuvuosina alla mainittujen teemojen avulla:

- 1. lukuvuosi: perehtyminen ja hahmottaminen (C = conceive)
- 2. lukuvuosi: suunnitteleminen (D = design)
- 3. lukuvuosi: toteuttaminen (I = implement)
- 4. lukuvuosi: hallinta ja johtaminen (O = operate)

Opetussuunnitelmien laatimista ohjaavia periaatteita ovat mm. joustavuus, kansainvälisyys ja kehittävä arviointi, jonka mukaisesti arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen arvioinnin, käyttää monipuolisia arviointimenetelmiä ja muodostaa johdonmukaisen kokonaisuuden pohjautuen opintojaksoille määriteltyihin osaamistavoitteisiin.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2023-2024 2024-2025 2025-2026 2026-2027 Syksy
2023
Kevät
2024
Syksy
2024
Kevät
2025
Syksy
2025
Kevät
2026
Syksy
2026
Kevät
2027
1. / 2023 2. / 2024 3. / 2024 1. / 2024 2. / 2025 3. / 2025 1. / 2025 2. / 2026 3. / 2026 1. / 2026 2. / 2027 3. / 2027
K23YDIN
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

160
K52YOPN
Yleisopinnot

(Valitaan kaikki)

55
K52YJOH
Johdatus konetekniikan opiskelualaan

(Valitaan kaikki)

10
AMKO006 Startti korkeakouluopiskeluun 5 5 5 5
K502K401OJ Konetekniikka tutuksi 5 5 5 5
K52YSKV
Kielet ja viestintä

(Valitaan kaikki)

15
K502K402OJ Uudistuvan teollisuuden viestintä 5 5 5 5
K502K403OJ Mechanical Engineering English 5 5 5 5
K502K404OJ Svenska för Maskiningenjörer 5 5 5 5
RUOTSIS Ruotsin suullinen taito 0
RUOTSIK Ruotsin kirjallinen taito 0
K52YMFY
Matematiikka ja fysiikka

(Valitaan kaikki)

20
K502K405OJ Matematiikan perusteet 5 5 5 5
K502K406OJ Fysiikan perusteet 5 5 5 5
K502K407OJ Matematiikan sovellukset 5 5 5 5
K502K408OJ Fysiikan sovellukset 5 5 5 5
K52YMAN
Esihenkilötaidot ja projektiosaaminen

(Valitaan kaikki)

10
K502K409OJ Esihenkilötaidot ja johtaminen 5 5 5 5
K502K425OJ Projektitoiminta 5 5 5 5
K52YAPE
Ammatilliset perusopinnot

(Valitaan kaikki)

75
K52YRDI
Tuotekehitysosaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K410OJ Tekninen piirtäminen 5 5 5 5
K502K411OJ CAD työkaluna 5 5 5 5
K502K412OJ 3D-tulostuksen perusteet 5 5 5 5
K52YTEK
Teknillinen laskenta

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K413OJ Teknillinen mekaniikka 1 5 5 5 5
K502K417OJ Teknillinen mekaniikka 2 5 5 5 5
K502K421OJ Koneenelimien sovellukset 5 5 5 5
K52YPRO
Teollisuusosaaminen

(Valitaan kaikki)

15
K502K414OJ Tuotantotekniikka 5 5 5 5
K502K415OJ Konetekniikan ja valmistuksen perusteet 5 5 5 5
K502K416OJ Teollisuustuotanto ja käynnissäpito 5 5 5 5
K52YMAT
Materiaaliosaaminen

(Valitaan kaikki)

15
K502K418OJ Teräkset teollisuudessa 5 5 5 5
K502K419OJ Metallioppi 5 5 5 5
K502K420OJ Terästen käyttäytyminen hitsauksessa 5 5 5 5
K52YAUT
Automaatio- ja energiaosaaminen

(Valitaan kaikki)

15
K502K422OJ Hydrauliikan ja pneumatiikan perusteet 5 5 5 5
K502K423OJ Hydraulitekniikka 5 5 5 5
K502K424OJ Energiatekniikka 5 5 5 5
K52YHARJ
Ammatillinen harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
KOHA121AOJ Perusharjoittelu 1 5 5 5 5
KOHA121BOJ Perusharjoittelu 2 5 5 5 5
KOHA122AOJ Ammattiharjoittelu 1 5 5 5 5
KOHA122BOJ Ammattiharjoittelu 2 5 5 5 5
KOHA123AOJ Syventävä harjoittelu 1 5 5 5 5
KOHA123BOJ Syventävä harjoittelu 2 5 5 5 5
K23PROF
PROFILOIVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
K52PWORK
Työelämäprojektit

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K426OJ Älykäs tuotantoympäristö -projekti 5 5 5 5
K502K427OJ Työelämälähtöinen projekti 1 5 5 5 5
K502K428OJ Työelämälähtöinen projekti 2 5 5 5 5
K52PMAINT1
Kunnossapito teollisuudessa

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K437OJ Kunnossapidon perusteet 5 5 5 5
K502K438OJ Tuotantolaitosten kone- ja laitekunnossapito 5 5 5 5
K502K439OJ Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito 5 5 5 5
K52PMAINT2
Kunnossapidon suunnittelu ja toteutus

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K440OJ Kunnossapidon työnsuunnittelu 5 5 5 5
K502K441OJ Käyttövarmuus 5 5 5 5
K502K442OJ Teollisuus 4.0 kunnossapidossa 5 5 5 5
K52PMAINT3
Kunnossapidon talous ja johtaminen

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K443OJ Tuotanto-omaisuuden hallinta 5 5 5 5
K502K444OJ Kunnossapidon talous 5 5 5 5
K502K445OJ Kunnossapidon johtaminen 5 5 5 5
K52PMINE
Kaivannaisalan osaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
R501RL417 Kestävä kaivostoiminta 5
R501RL201 Geologia ja mineralogia 5 5 5 5
R501RL202 Avolouhinta ja murskaus 5 5 5 5
R501RL477 Maanalaiset louhinnat 5 5 5 5
R501RL479 Kaivossuunnittelu 5 5 5 5
R501RL480 Kaivossuunnitteluprojekti 5 5 5 5
K52PROBO
Robotiikan osaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K446OJ Robotiikan ja palvelurobotiikan perusteet 5 5 5 5
K502K447OJ Robotiikan projekti 10 10 10 10
K52PDPRO
Digitaalinen tuoteosaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K434OJ Digitaalinen tuotekehitys 5 5 5 5
K502K435OJ Digitaalinen tuotetieto 5 5 5 5
K502K436OJ Digitaalinen valmistus 5 5 5 5
K52PAMAN
Lisäävä valmistus ja uudet materiaalit

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K431OJ 3D-tulostuksen sovellukset 5 5 5 5
K502K432OJ 3D-tulostusprojekti 5 5 5 5
K502K433OJ Tulevaisuuden konstruktiomateriaalit 5 5 5 5
K52PHEI
Valittavissa oleva muu korkeakoulun opintotarjonta

(Valitaan opintopisteitä: 30)

15 - 30
K23PROF-LUCYRT
Yrittäjyyden perusopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

0 - 30
YRIT1111 Yrittäjyyden mahdollisuudet 5
YRIT1112 Ideasta markkinoille 5
YRIT1113 Digitaalisuuden mahdollisuudet liiketoiminnassa 5
YRIT1114 Aloittavan yrityksen taloushallinto 5
YRIT1115 Yrityksen perustaminen ja toiminnan kehittäminen 5
K52PFCES
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki)

15
VVK502K401OJ Vapaasti valittava 1 5 5 5 5
VVK502K402OJ Vapaasti valittava 2 5 5 5 5
VVK502K403OJ Vapaasti valittava 3 5 5 5 5
K23TKI
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

20
MNTL100OJ Menetelmäopinnot 5 5 5 5
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5 5 5 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5 5 5 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5 5 5 5
Yhteensä 240 60 60 135 70 30 30 30 30 55 80 40 30 30 30 0 30 30 0 55 80 0 40 30 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Todistusjäsentely - AMK

Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..

Ammattiopinnot
Tekninen piirtäminen
CAD työkaluna
3D-tulostuksen perusteet
Teknillinen mekaniikka 1
Teknillinen mekaniikka 2
Koneenelimien sovellukset
Tuotantotekniikka
Konetekniikan ja valmistuksen perusteet
Teollisuustuotanto ja käynnissäpito
Teräkset teollisuudessa
Metallioppi
Terästen käyttäytyminen hitsauksessa
Hydrauliikan ja pneumatiikan perusteet
Hydraulitekniikka
Energiatekniikka
Älykäs tuotantoympäristö -projekti
Työelämälähtöinen projekti 1
Työelämälähtöinen projekti 2
Kunnossapidon perusteet
Tuotantolaitosten kone- ja laitekunnossapito
Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito
Kunnossapidon työnsuunnittelu
Käyttövarmuus
Teollisuus 4.0 kunnossapidossa
Tuotanto-omaisuuden hallinta
Kunnossapidon talous
Kunnossapidon johtaminen
Geologia ja mineralogia
Avolouhinta ja murskaus
Maanalaiset louhinnat
Kaivossuunnittelu
Kaivossuunnitteluprojekti
Robotiikan ja palvelurobotiikan perusteet
Robotiikan projekti
Digitaalinen tuotekehitys
Digitaalinen tuotetieto
Digitaalinen valmistus
3D-tulostuksen sovellukset
3D-tulostusprojekti
Tulevaisuuden konstruktiomateriaalit
Ideasta markkinoille
Digitaalisuuden mahdollisuudet liiketoiminnassa
Aloittavan yrityksen taloushallinto
Yrityksen perustaminen ja toiminnan kehittäminen
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Syventävä harjoittelu 1
Syventävä harjoittelu 2
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Perusopinnot
Startti korkeakouluopiskeluun
Konetekniikka tutuksi
Uudistuvan teollisuuden viestintä
Mechanical Engineering English
Svenska för Maskiningenjörer
Ruotsin suullinen taito
Ruotsin kirjallinen taito
Matematiikan perusteet
Fysiikan perusteet
Matematiikan sovellukset
Fysiikan sovellukset
Esihenkilötaidot ja johtaminen
Projektitoiminta
Menetelmäopinnot
Vapaasti valittavat opinnot
Vapaasti valittava 1
Vapaasti valittava 2
Vapaasti valittava 3
Luokittelemattomat
Kestävä kaivostoiminta
Yrittäjyyden mahdollisuudet

Insinöörikoulutus, konetekniikan kompetenssit (2023-)

Digitaalinen tuotekehitys

Valmistuva opiskelija osaa toimia digitaalisen tuotekehityksen sekä perinteisen koneensuunnittelun periaatteiden mukaisesti tuotteiden, koneiden ja laitteiden suunnittelussa.
• ymmärtää digitaalisen tuotekehityksen periaatteet ja osaa soveltaa ja vertailla siihen liittyviä digitaalisia työkaluja käytännön tuotekehitystehtävissä
• ymmärtää teknisen piirtämisen periaatteet ja osaa soveltaa niitä tietokoneavusteisessa suunnittelutyössä
• ymmärtää perinteisen koneensuunnittelun menetelmät ja periaatteet ja osaa soveltaa
• niitä käytännön tehtävissä myös digitaalisia apuvälineitä käyttäen
• ymmärtää vihreän siirtymän ja vähähiilisyyden merkityksen tuotesuunnittelussa sekä tuotteen elinkaaressa ja osaa arvioida niiden merkitystä tuotesuunnittelussa

CAD työkaluna
3D-tulostuksen perusteet
Teknillinen mekaniikka 1
Teknillinen mekaniikka 2
Teollisuus 4.0 kunnossapidossa
Digitaalinen tuotekehitys
Digitaalinen tuotetieto
3D-tulostuksen sovellukset
3D-tulostusprojekti
Tulevaisuuden konstruktiomateriaalit
Eettisyys

Valmistuva opiskelija toimii ammattialan eettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet.
• kykenee vastaamaan omasta toiminnastaan ja sen seurauksista ja reflektoimaan niitä alansa ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti
• ottaa toiset huomioon ja edistää tasa‐arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta
• huomioi toiminnassaan moninaisuuden ja saavutettavuuden toteutumista
• ymmärtää hyvän tieteellisen käytännön periaatteet ja toimii niiden mukaisesti
• kykenee eettisiin arvoihin perustuvaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen

Konetekniikka tutuksi
Uudistuvan teollisuuden viestintä
Esihenkilötaidot ja johtaminen
Teknillinen mekaniikka 1
Teknillinen mekaniikka 2
Koneenelimien sovellukset
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Syventävä harjoittelu 1
Syventävä harjoittelu 2
Digitaalinen tuotekehitys
Digitaalinen tuotetieto
3D-tulostuksen sovellukset
3D-tulostusprojekti
Tulevaisuuden konstruktiomateriaalit
Menetelmäopinnot
Ennakoiva kehittäminen

Valmistuva opiskelija osaa kehittää oman alan tulevaisuutta ennakoivia ratkaisuja soveltaen olemassa olevaa tietoa sekä tutkimus- ja kehittämismenetelmiä.
• ratkaisee ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa
• osaa työskennellä projekteissa yhteistyössä eri alojen toimijoiden kanssa
• osaa soveltaa kehittämisessä alan ole-massa olevaa tietoa ja hyödyntää tutkimus- ja kehittämismenetelmiä
• osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja oman alansa tulevaisuutta ennakoiden

Esihenkilötaidot ja johtaminen
Teknillinen mekaniikka 1
Koneenelimien sovellukset
Hydraulitekniikka
Syventävä harjoittelu 1
Syventävä harjoittelu 2
Käyttövarmuus
Teollisuus 4.0 kunnossapidossa
Tuotanto-omaisuuden hallinta
Kunnossapidon johtaminen
Digitaalinen tuotekehitys
Digitaalinen tuotetieto
Digitaalinen valmistus
3D-tulostuksen sovellukset
3D-tulostusprojekti
Tulevaisuuden konstruktiomateriaalit
Menetelmäopinnot
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus

Valmistuva opiskelija osaa toimia monikulttuurisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja verkostoissa.
• tuntee oman kulttuuritaustansa vaikutuksia toimintaansa ja osaa kehittää monikulttuurisuutta huomioivia toimintatapoja työyhteisössään
• osaa seurata ja hyödyntää oman alansa kansainvälistä kehitystä työssään.
• kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään

Mechanical Engineering English
Svenska för Maskiningenjörer
Ruotsin suullinen taito
Ruotsin kirjallinen taito
Kestävä kehitys

Valmistuva opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet, edistää niiden toteutumista sekä toimii vastuullisesti ammattilaisena ja yhteiskunnan jäsenenä.
• osaa käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen
• ymmärtää kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia

Fysiikan sovellukset
Tekninen piirtäminen
CAD työkaluna
3D-tulostuksen perusteet
Teknillinen mekaniikka 2
Koneenelimien sovellukset
Tuotantotekniikka
Teollisuustuotanto ja käynnissäpito
Teräkset teollisuudessa
Metallioppi
Terästen käyttäytyminen hitsauksessa
Hydraulitekniikka
Energiatekniikka
Työelämälähtöinen projekti 1
Työelämälähtöinen projekti 2
Kunnossapidon perusteet
Tuotantolaitosten kone- ja laitekunnossapito
Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito
Kunnossapidon työnsuunnittelu
Tuotanto-omaisuuden hallinta
Kunnossapidon johtaminen
3D-tulostuksen sovellukset
3D-tulostusprojekti
Tulevaisuuden konstruktiomateriaalit
Koneautomaatio

Opiskelija omaa turvalliset ja ammattimaiset valmiudet toimia koneautomaation eri ratkaisuiden parissa. Osaa soveltaa sekä analysoida tietämystään koneautomaatiosta teollisuuden käyttö-, huolto- ja kunnossapito- sekä suunnittelutehtävissä.
• ymmärtää hydraulisten ja pneumaattisten energiasiirtojärjestelmien perusteet. Osaa tulkita ja laatia hydrauliikan / pneumatiikan kaavioita sekä osaa komponenttitietämyksellään käyttää ja toteuttaa hydraulisia / pneumaattisia järjestelmiä
• soveltaa hydrauliikka- ja pneumatiikkajärjestelmien tietämystään esimitoittaessaan perusjärjestelmiä
• osaa analysoida hydraulisia- ja pneumaattisia järjestelmiä huolto- ja kunnossapidollisissa tehtävissä
• osaa soveltaa teollisuuden perusanturitekniikkaa koneautomaation ratkaisuissa
• ymmärtää robotiikan perusteet

Hydrauliikan ja pneumatiikan perusteet
Hydraulitekniikka
Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito
Kunnossapidon työnsuunnittelu
Teollisuus 4.0 kunnossapidossa
Konetekninen perusosaaminen

Valmistuva opiskelija osaa toimia teollisuudessa ja tunnistaa siellä käytettäviä laitteita, komponetteja ja kone-elimiä ymmärtäen niiden toimintaperiaatteita.
• osaa matematiikan ja fysiikan perusteet ja osaa soveltaa niitä konetekniikan ilmiöiden kuvaamisessa ja ongelmien ratkaisussa
• tietää yleisimmät konetekniikassa käytettävät komponentit ja kone-elimet ja ymmärtää yleisimpien koneiden toimintaperiaatteet
• ymmärtää säännösten ja standardien merkityksen konetekniikassa ja osaa soveltaa niitä käytännön tehtävissä
• ymmärtää energiantuotannon sekä energiatekniikan keskeisimmät periaatteet ja osaa soveltaa niitä käytännön suunnittelu- ja analysointitehtävissä
• osaa tehdä koneteknisiä perusmittauksia

Konetekniikka tutuksi
Matematiikan perusteet
Fysiikan perusteet
Matematiikan sovellukset
Fysiikan sovellukset
Projektitoiminta
Tekninen piirtäminen
CAD työkaluna
3D-tulostuksen perusteet
Teknillinen mekaniikka 1
Teknillinen mekaniikka 2
Koneenelimien sovellukset
Tuotantotekniikka
Konetekniikan ja valmistuksen perusteet
Teollisuustuotanto ja käynnissäpito
Teräkset teollisuudessa
Metallioppi
Hydrauliikan ja pneumatiikan perusteet
Hydraulitekniikka
Energiatekniikka
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Työelämälähtöinen projekti 1
Työelämälähtöinen projekti 2
Tuotantolaitosten kone- ja laitekunnossapito
Kunnossapidon työnsuunnittelu
Digitaalinen tuotekehitys
Digitaalinen tuotetieto
Digitaalinen valmistus
3D-tulostuksen sovellukset
3D-tulostusprojekti
Tulevaisuuden konstruktiomateriaalit
Materiaaliosaaminen

Opiskelija omaksuu perustiedot teollisuudessa käytettävistä materiaaleista, erityisesti teräksistä, niiden ominaisuuksista ja käyttökohteista sekä ymmärtää standardisoinnin merkityksen tässä kontekstissä ja tiedostaa materiaalitekniikan osaamisen painoarvon mm. käyttövarmuuden kannalta.
• osaa soveltaa oppimaansa tyypillisiin teollisuudessa vastaantuleviin materiaalihaasteisiin ja kykenee tekemään hiilineutraaliutta tukevia valintoja
• tuntee digitalisaation mahdollisuudet teräsrakenteiden elinkaaren hallinnassa
• pystyy sujuvasti käyttämään materiaalitekniikkaan liittyvää ammattisanastoa ja tuntee mm. testaukseen liittyviä menetelmiä ja pätevyysvaatimuksia
• tunnistaa teollisuudessa käytetyimmät metalliset materiaaliryhmät ja hallitsee niiden perusominaisuudet

Tekninen piirtäminen
CAD työkaluna
Koneenelimien sovellukset
Tuotantotekniikka
Konetekniikan ja valmistuksen perusteet
Teräkset teollisuudessa
Metallioppi
Terästen käyttäytyminen hitsauksessa
Nykyaikaiset tuotantomenetelmät

Opiskelija osaa ja tuntee nykyaikaiset ja digitaalisel tuotantomenetelmät, joustavat valmistusjärjestelmät (FMS) sekä tuotannon suunnittelun ja -ohjauksen.
• ymmärtää digitaalisten tuotantomenetelmien periaatteet, ja osaa soveltaa niitä käytännön tuotannonohjaustehtävissä
• ymmärtää teollisuus 4.0:n ja kyberfyysisten järjestelmien, kuten älylaitteiden, IoT-laitteiden, verkkotuneiden sulautettujen ja autonomisten järjestelmien toimintaperiaatteet.
• osaa soveltaa ja optimoida virtuaalisen mallin (virtuaaliympäristö) toiminnan fyysiseen toimintaympäristöön
•ymmärtää fyysisten prosessien reaaliaikaisen mittaamisen ja digitoimisen

3D-tulostuksen perusteet
Tuotantotekniikka
Konetekniikan ja valmistuksen perusteet
Teollisuustuotanto ja käynnissäpito
Energiatekniikka
Käyttövarmuus
Teollisuus 4.0 kunnossapidossa
Digitaalinen valmistus
3D-tulostuksen sovellukset
3D-tulostusprojekti
Tulevaisuuden konstruktiomateriaalit
Oppimaan oppiminen

Valmistuva opiskelija tunnistaa osaamisensa ja oppimistapojensa vahvuuksia ja kehityskohteita sekä hyödyntää oppimisessaan yhteisöllisyyden ja digitalisaation mahdollisuuksia.
• arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan erilaisissa oppimisympäristöissä
• osaa hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman alansa kansallista ja kansainvälistä tietoperustaa ja käytäntöjä
• ottaa vastuuta myös ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Startti korkeakouluopiskeluun
Konetekniikka tutuksi
Uudistuvan teollisuuden viestintä
Mechanical Engineering English
Svenska för Maskiningenjörer
Ruotsin suullinen taito
Ruotsin kirjallinen taito
Matematiikan perusteet
Fysiikan perusteet
Matematiikan sovellukset
Fysiikan sovellukset
3D-tulostuksen perusteet
Teknillinen mekaniikka 1
Teknillinen mekaniikka 2
Digitaalinen tuotekehitys
Digitaalinen tuotetieto
Digitaalinen valmistus
Menetelmäopinnot
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Teollsuuden kunnossapito

Opiskelija hankkii laaja-alaiset valmiudet kunnossapidon johtamiseen ja talouteen sekä osaa kunnossapitotöiden suunnittelun ja toteuttamisen teollisuuden kunnossapidon monipuolisella työkentällä.
• osaa kunnossapidon johtamisen ja tuotanto-omaisuuden hallinnan sekä ymmärtää kunnossapidon talouden ja sen vaikutukset kunnossapitotoimiin
• tietää käyttövarmuuteen vaikuttavat tekijät ja osaa hyödyntää tunnuslukuja laaja-alaisesti kehittääkseen toimintaa edelleen
• osaa kunnossapidon työnsuunnittelun sekä osaa johtaa ja toteuttaa sitä päivittäisessä työskentelyssä työturvallisuus ja ympäristö huomioiden
• tuntee teollisuuden koneiden, laitteiden ja sähkö- ja automaatiojärjestelmien kunnossapidettävyyden ja niihin vaikuttavat tekijät
• tietää uusimpien teknologioiden ja digitalisaation mahdollisuudet ja osaa hyödyntää niitä kunnossapidon suunnittelussa ja toteutuksessa

Tekninen piirtäminen
CAD työkaluna
Koneenelimien sovellukset
Hydrauliikan ja pneumatiikan perusteet
Hydraulitekniikka
Kunnossapidon perusteet
Tuotantolaitosten kone- ja laitekunnossapito
Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito
Kunnossapidon työnsuunnittelu
Käyttövarmuus
Teollisuus 4.0 kunnossapidossa
Tuotanto-omaisuuden hallinta
Kunnossapidon talous
Kunnossapidon johtaminen
Turvallinen työympäristö

Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa kansallisissa ja kansainvälisissä työyhteisöissä turvallisesti.
• osaa toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia ja turvallisuutta
• osaa toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
• hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssään ja sen kehittämisessä
• ymmärtää muuttuvan työelämän kompleksisuuden ja omaa resilienssiä muuttuvissa työelämän tilanteissa

Fysiikan perusteet
Fysiikan sovellukset
3D-tulostuksen perusteet
Tuotantotekniikka
Konetekniikan ja valmistuksen perusteet
Hydrauliikan ja pneumatiikan perusteet
Hydraulitekniikka
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Syventävä harjoittelu 1
Syventävä harjoittelu 2
Tuotantolaitosten kone- ja laitekunnossapito
Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito
Kunnossapidon työnsuunnittelu
Tuotanto-omaisuuden hallinta
Digitaalinen valmistus
Työelämässä toimiminen

Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa työyhtei-söissä.
• osaa toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia
• osaa toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
• hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssään
• ymmärtää muuttuvan työelämän kompleksisuuden ja omaa resilienssiä muuttuvissa työelämän tilanteissa
• omaa valmiudet yrittäjämäiseen toimintatapaan

Startti korkeakouluopiskeluun
Konetekniikka tutuksi
Uudistuvan teollisuuden viestintä
Mechanical Engineering English
Svenska för Maskiningenjörer
Ruotsin suullinen taito
Ruotsin kirjallinen taito
Esihenkilötaidot ja johtaminen
Projektitoiminta
3D-tulostuksen perusteet
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Syventävä harjoittelu 1
Syventävä harjoittelu 2
Työelämälähtöinen projekti 1
Työelämälähtöinen projekti 2
Kunnossapidon johtaminen
Digitaalinen tuotekehitys
Digitaalinen tuotetieto
Digitaalinen valmistus
3D-tulostuksen sovellukset
3D-tulostusprojekti
Tulevaisuuden konstruktiomateriaalit
Luokittelemattomat
Älykäs tuotantoympäristö -projekti
Kestävä kaivostoiminta
Geologia ja mineralogia
Avolouhinta ja murskaus
Maanalaiset louhinnat
Kaivossuunnittelu
Kaivossuunnitteluprojekti
Robotiikan ja palvelurobotiikan perusteet
Robotiikan projekti
Yrittäjyyden mahdollisuudet
Ideasta markkinoille
Digitaalisuuden mahdollisuudet liiketoiminnassa
Aloittavan yrityksen taloushallinto
Yrityksen perustaminen ja toiminnan kehittäminen
Vapaasti valittava 1
Vapaasti valittava 2
Vapaasti valittava 3

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
K23YDIN
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

160
K52YOPN
Yleisopinnot

(Valitaan kaikki)

55
K52YJOH
Johdatus konetekniikan opiskelualaan

(Valitaan kaikki)

10
AMKO006 Startti korkeakouluopiskeluun 5
K502K401OJ Konetekniikka tutuksi 5
K52YSKV
Kielet ja viestintä

(Valitaan kaikki)

15
K502K402OJ Uudistuvan teollisuuden viestintä 5
K502K403OJ Mechanical Engineering English 5
K502K404OJ Svenska för Maskiningenjörer 5
RUOTSIS Ruotsin suullinen taito 0
RUOTSIK Ruotsin kirjallinen taito 0
K52YMFY
Matematiikka ja fysiikka

(Valitaan kaikki)

20
K502K405OJ Matematiikan perusteet 5
K502K406OJ Fysiikan perusteet 5
K502K407OJ Matematiikan sovellukset 5
K502K408OJ Fysiikan sovellukset 5
K52YMAN
Esihenkilötaidot ja projektiosaaminen

(Valitaan kaikki)

10
K502K409OJ Esihenkilötaidot ja johtaminen 5
K502K425OJ Projektitoiminta 5
K52YAPE
Ammatilliset perusopinnot

(Valitaan kaikki)

75
K52YRDI
Tuotekehitysosaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K410OJ Tekninen piirtäminen 5
K502K411OJ CAD työkaluna 5
K502K412OJ 3D-tulostuksen perusteet 5
K52YTEK
Teknillinen laskenta

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K413OJ Teknillinen mekaniikka 1 5
K502K417OJ Teknillinen mekaniikka 2 5
K502K421OJ Koneenelimien sovellukset 5
K52YPRO
Teollisuusosaaminen

(Valitaan kaikki)

15
K502K414OJ Tuotantotekniikka 5
K502K415OJ Konetekniikan ja valmistuksen perusteet 5
K502K416OJ Teollisuustuotanto ja käynnissäpito 5
K52YMAT
Materiaaliosaaminen

(Valitaan kaikki)

15
K502K418OJ Teräkset teollisuudessa 5
K502K419OJ Metallioppi 5
K502K420OJ Terästen käyttäytyminen hitsauksessa 5
K52YAUT
Automaatio- ja energiaosaaminen

(Valitaan kaikki)

15
K502K422OJ Hydrauliikan ja pneumatiikan perusteet 5
K502K423OJ Hydraulitekniikka 5
K502K424OJ Energiatekniikka 5
K52YHARJ
Ammatillinen harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
KOHA121AOJ Perusharjoittelu 1 5
KOHA121BOJ Perusharjoittelu 2 5
KOHA122AOJ Ammattiharjoittelu 1 5
KOHA122BOJ Ammattiharjoittelu 2 5
KOHA123AOJ Syventävä harjoittelu 1 5
KOHA123BOJ Syventävä harjoittelu 2 5
K23PROF
PROFILOIVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
K52PWORK
Työelämäprojektit

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K426OJ Älykäs tuotantoympäristö -projekti 5
K502K427OJ Työelämälähtöinen projekti 1 5
K502K428OJ Työelämälähtöinen projekti 2 5
K52PMAINT1
Kunnossapito teollisuudessa

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K437OJ Kunnossapidon perusteet 5
K502K438OJ Tuotantolaitosten kone- ja laitekunnossapito 5
K502K439OJ Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito 5
K52PMAINT2
Kunnossapidon suunnittelu ja toteutus

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K440OJ Kunnossapidon työnsuunnittelu 5
K502K441OJ Käyttövarmuus 5
K502K442OJ Teollisuus 4.0 kunnossapidossa 5
K52PMAINT3
Kunnossapidon talous ja johtaminen

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K443OJ Tuotanto-omaisuuden hallinta 5
K502K444OJ Kunnossapidon talous 5
K502K445OJ Kunnossapidon johtaminen 5
K52PMINE
Kaivannaisalan osaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
R501RL417 Kestävä kaivostoiminta 5
R501RL201 Geologia ja mineralogia 5
R501RL202 Avolouhinta ja murskaus 5
R501RL477 Maanalaiset louhinnat 5
R501RL479 Kaivossuunnittelu 5
R501RL480 Kaivossuunnitteluprojekti 5
K52PROBO
Robotiikan osaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K446OJ Robotiikan ja palvelurobotiikan perusteet 5
K502K447OJ Robotiikan projekti 10
K52PDPRO
Digitaalinen tuoteosaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K434OJ Digitaalinen tuotekehitys 5
K502K435OJ Digitaalinen tuotetieto 5
K502K436OJ Digitaalinen valmistus 5
K52PAMAN
Lisäävä valmistus ja uudet materiaalit

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K431OJ 3D-tulostuksen sovellukset 5
K502K432OJ 3D-tulostusprojekti 5
K502K433OJ Tulevaisuuden konstruktiomateriaalit 5
K52PHEI
Valittavissa oleva muu korkeakoulun opintotarjonta

(Valitaan opintopisteitä: 30)

15 - 30
K23PROF-LUCYRT
Yrittäjyyden perusopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

0 - 30
YRIT1111 Yrittäjyyden mahdollisuudet 5
YRIT1112 Ideasta markkinoille 5
YRIT1113 Digitaalisuuden mahdollisuudet liiketoiminnassa 5
YRIT1114 Aloittavan yrityksen taloushallinto 5
YRIT1115 Yrityksen perustaminen ja toiminnan kehittäminen 5
K52PFCES
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki)

15
VVK502K401OJ Vapaasti valittava 1 5
VVK502K402OJ Vapaasti valittava 2 5
VVK502K403OJ Vapaasti valittava 3 5
K23TKI
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

20
MNTL100OJ Menetelmäopinnot 5
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5