Siirry suoraan sisältöön

Koneenelimien sovelluksetLaajuus (5 op)

Tunnus: K502K421OJ

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla tutustut konetekniikan alalla käytettäviin yleisimpiin koneenelimiin ja niiden valintaan erilaisissa käytännön sovelluksissa. Ymmärrät keskeisimpien koneenelimien merkityksen koneiden ja laitteiden toiminnalle. Osaat soveltaa aiemmin opittuja konetekniikan osa-alueita koneenelimien valinnassa ja osaat suunnitella ja kehittää niiden pohjalta toimivia ratkaisuita. Tunnet keskeisimmät koneiden ja laitteiden toiminnan periaatteet ja osaat analysoida niissä käytettyjen koneenelimien toimintaa.

Sisältö

- vierintälaakerit ja niiden mitoitus
- ruuvit ja niiden mitoitus
- akselin mitoitus
- hitsausliitosten suunnittelu ja mitoitus
- koneenelimien käyttö ja toiminta erilaisissa konetekniikan sovelluksissa ja järjestelmissä

Esitietovaatimukset

Konetekniikan perusteet, Teknillinen mekaniikka 1

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa keskeisimmät konetekniikan alalla käytettävät koneenelimet ja ymmärtää niiden toimintaperiaatteet. Hän osaa kuvata niiden suunnittelun perusteita mutta käytännön tehtävissä ja laskennassa on selvästi puutteita. Opiskelija osaa tulkita koneenelimien keskeisimpiä suunnittelu- ja valintaohjeita mutta niiden soveltamisessa käytäntöön on puutteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää keskeisimpien koneenelimien toimintaperiaatteet ja osaa soveltaa niihin liittyviä suunnittelu- ja valintamenetelmiä käytännön tehtävissä. Hän osaa kuvata laitteiden ja koneiden toimintaa perustuen koneenelimiin liittyvään teoriaan ja hyödyntää tietoa suunnittelu- ja laskentatehtävissä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa analysoida koneiden ja laitteiden toimintaa koneenelimiin liittyvän teoriatiedon kautta. Hän osaa kehittää ja arvioida koneiden ja laitteiden toimintaa suunnittelu- ja laskentatehtävien kautta. Hän osaa hyödyntää konetekniikan alan yleistä tietoa monipuolisesti koneenelimiin liittyvissä suunnittelutehtävissä.