Siirry suoraan sisältöön

Digitaalinen valmistusLaajuus (5 op)

Tunnus: K502K436OJ

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla tutustut digitaalisen tuotantoprosessin toimintaan ja digitaalisen valmistuksen menetelmiin. Ymmärrät Industry 4.0:n merkityksen tuotannossa ja osaat tunnistaa siihen liittyviä käsitteitä tuotannon eri vaiheissa. Osaat soveltaa käyttöönoton ja optimoinnin periaatteita digitaalisessa valmistuksessa ja vertailla tuotantoprosessin eri vaiheita keskenään. Ymmärrät digitaalisen suunnittelun, -tuotetiedon ja -valmistuksen yhteyden ja osaat soveltaa tätä tietoa käytännön työssä.

Sisältö

- digitaalisen valmistuksen perusteet ja menetelmät
- digitaalisen tuotantoprosessin mallintaminen, suunnittelu, käyttöönotto ja optimointi (uusien tuotteiden ja/tai tuotevariaatioiden integrointi ja käyttöönotto digitaalisessa tuotantoympäristössä)
- laadunhallinta ja jäljitettävyys (valmistuksen laadun kontrollointi digitaalisessa tuotantoympäristössä ja tuotteen jäljitettävyyden toteuttaminen)
- digitaalinen kaksonen digitaalisessa valmistuksessa (FESTO ympäristö)
- suunnittelu-valmistusketjun läpivienti (suunnittelu- ja tuotetieto käytössä aikaisemmilta moduulin opintojaksoilta)
- FESTO-älytehtaan laboratorioharjoitukset (kokonaisuus alkaa tuotteen suunnittelusta käyttäen eri materiaaleja ja valmistusmenetelmiä sekä suunnitellun tuotteen siirtämisestä digitaaliseen tuotantoon suunnittelemalla tuotteelle ja mahdolliselle tuoteperheelle erilaisia valmistusprosesseja)
- Digitaalisen valmistuksen jälkeinen laadunhallinta ja tarkastusmenetelmät (esim. visuaalinen tarkastus, korjaustoimenpiteet)

Esitietovaatimukset

Digitaalinen tuotekehitys-opintojakso suoritettu hyväksytysti.
Digitaalinen tuotetieto-opintojakso.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija ymmärtää digitaalisen valmistuksen periaatteen ja osaa tunnistaa siihen liittyvät keskeisimmät käsitteet. Hän tunnistaa suunnittelu-valmistusketjun eri vaiheet mutta ei osaa täysin toteuttaa ketjun vaatimia vaiheita. Hän ymmärtää laadunhallinnan ja eri tarkastusmenetelmien merkityksen valmistusprosessille.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa soveltaa digitaalisen valmistuksen käsitteitä käytännön tehtävissä ja kykenee analysoimaan eri vaiheiden luotettavuutta. Hän ymmärtää suunnittelu-valmistusketjun eri vaiheiden merkityksen ja osaa soveltaa niihin liittyviä käsitteitä ja työkaluja tuotteen valmistuksessa. Hän osaa määritellä tuotteen laadun sille tehtyjen analyysien pohjalta ja osaa soveltaa tätä tietoa digitaalisessa valmistuksessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa arvioida digitaalisen valmistuksen vaiheita ja käsitteitä monipuolisesti ja kykenee analysoimaan suunnittelu-valmistusketjun vaiheita valmistusta varten. Hän osaa analysoida tuotteen laatuun liittyviä tekijöitä ja kehittää tuotteen digitaalista valmistusprosessia sen pohjalta. Opiskelija osaa tehdä johtopäätöksiä valmistusprosessista saatavan tiedon avulla ja tarvittaessa kehittää sen pohjalta suunnittelu-valmistusketjun eri vaiheita eteenpäin.