Siirry suoraan sisältöön

Fysiikan sovelluksetLaajuus (5 op)

Tunnus: K502K408OJ

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija oppii fysikaalista ajattelutapaa sekä oppii ymmärtämään luonnon käyttäytymistä. Opiskelija oppii käyttämään perusmittavälineitä lämpöoppiin ja värähtelyyn liittyvissä mittauksissa. Opiskelija oppii taulukkolaskennan sekä laskimen tai laskentaohjelmiston hyödyntämistä ja oppii käsittelemään ja raportoimaan mittaustuloksia.

Opiskelija tietää lämpöopin ja termodynamiikan sekä värähtelyliikkeen ja pyörimisliikkeen tärkeimmät suureet ja niiden yksiköt, sekä näihin liittyvät peruslait. Opiskelija tunnistaa termodynamiikan merkityksen osana kestävän kehityksen periaatteita. Opiskelija tutustuu hydrostatiikan perusteisiin. Opiskelija osaa soveltaa peruslakeja tyypillisten ongelmien ratkaisussa ja esittää ratkaisut käyttäen oikeita merkintätapoja. Opiskelija ymmärtää fysiikan merkityksen tekniikassa ja oman alansa kehityksessä.

Sisältö

Lämpöoppiin sekä pyörimis- tai värähtelyliikkeeseen liittyviä mittauksia ja mittaustulosten käsittely sekä raportointi. Lämpöopin, värähtely- ja pyörimisliikkeen sekä hydrostatiikan perusteita. Työselostuksen laatiminen. Opintojakso sisältää viestintää 0,5 op.

Esitietovaatimukset

Ei ole.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa käyttää perusmittavälineitä ja käsitellä mittaustuloksia laskentaohjelmistoa hyväksi käyttäen. Opiskelija tietää ja tuntee käsitteet ja osaa ratkaista perustehtäviä. Opiskelijan lopputuloksissa ja raportoinnissa on selkeitä asiavirheitä ja puutteita. Opiskelija osaa kuvaa tekemistään lähinnä arkikielen käsittein.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan tulosten raportointi on lähes virheetöntä ja tekeminen etenee loogisesti. Opiskelijan mittaukset ja tulosten käsittely ovat jo hyvällä tasolla, opiskelija osaa ratkaista vaativampia sovellustehtäviä. Opiskelija ymmärrät fysiikan ammattiaineissa käytettävänä työvälineenä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa soveltaa fysiikkaa ammattiaineissa. Opiskelijan tulosten raportointi on asioita perustelevaa ja arvioivaa virheetöntä ammatti- ja asiakieltä

Oppimateriaalit

Insinöörin (AMK) fysiikka osat 1 ja 2; Hautala, Peltonen; Lahden Teho-opetus