Luonnontuotealan perusteet (5op)
Opintojakson tunnus: R601ML106
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
 - 5 op
 
- Opetuskieli
 - suomi
 
Osaamistavoitteet
Opiskelija
- Tuntee luonnontuotealan toimialan ja osaa tunnistaa sen laajuuden 
- Tunnistaa erilaisten luonnontuotteiden keskeiset käyttökohteet ja osaa erottaa syötävät ja ei-syötävät raaka-aineet 
- Tietää luonnontuotealan keskeiset organisaatiot 
- Tuntee alaa säätelevää lainsäädäntöä 
- Tuntee luonnontuotealan markkinat ja trendit 
- Ymmärtää raaka-aineiden myynti- ja ostotoimintojen käytänteitä ja prosesseja.
                    
Sisältö
Lainsäädäntö 
Organisaatiot
Jokamiehenoikeudet 
Toimialakatsaukset ja raportit 
Markkinat ja trendit 
Vastuut ja vastuualueet 
Raaka-aineiden myynti- ja ostotoiminnot
Opintojakso sisältää viestintää 0,5 op.
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2
Ymmärtää toimialan perusteet ja tunnistaa luonnontuotteiden keskeiset käyttökohteet. Tietää alalla toimivia organisaatioita ja tuntee jokamiehenoikeudet.
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4
Hallitsee luonnontuotteiden perusteet ja tunnistaa toimialan laajuuden. Tietää alan trendejä, markkinoita ja organisaatiotahot. Tuntee jokamiehenoikeudet, alaa säätelevää lainsäädäntöä sekä raaka-aineen myynti- ja ostoprosessin kulun.
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5
Tuntee toimialakokonaisuuden, organisaatiot ja alan taustatekijät. Opiskelijalla on laaja-alainen ja reaaliaikainen tietämys alan markkinoista ja trendeistä. Ymmärrys eri raaka-aineiden myynti- ja ostotoimintojen käytänteistä ja prosessin kulusta on kattava.