Restonomikoulutus (monimuoto-opinnot) Rovaniemi syksy 2022: RA81M22S
Tunnus: RA81M22S
Kuvaus
Restonomi on matkailualan ammattiosaaja
Lapin ammattikorkeakoulun matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksessa opiskelet restonomiksi (AMK). Restonomikoulutuksen opinnot tuottavat osaamista matkailualan ja työelämän tarpeisiin. Matkailuala tarvitsee osaajia, joilla on vahva ammatillinen osaaminen matkailuliiketoiminnasta sekä kykyä luovaan ja innovatiiviseen ongelmanratkaisuun ja tiimityöskentelyyn. Suomen pohjoisimmassa restonomikoulutuksessa korostamme kestävää matkailua ja se näkyy myös opetussuunnitelmassa. Restonomikoulutuksen sisällöissä painottuvat sosiaaliseen vastuullisuuteen, esimiestyöhön sekä luontoon, elämyksiin ja digitalisaatioon liittyvät teemat. Opetussuunnitelmaa läpileikkaavina teemoina myös vieraanvaraisuus-, turvallisuus- ja ennakointiosaaminen ovat keskeisiä osaamisalueita koulutuksessamme, Samat teemat näkyvät myös mm. koulutukseen kytkeytyvässä tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa (TKI) sekä palveluissa.
Lapin ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksessa saat laajan ja monipuolisen matkailualan ammattiosaamisen palvelu-, asiantuntija- ja kehittämistehtäviin kansainvälisessä ja pohjoisessa toimintaympäristössä. Työtä kuvaavia nimikkeitä voivat olla esimerkiksi markkinointipäällikkö, myyntipäällikkö tai -assistentti, vastaanottopäällikkö, hotellipäällikkö, ravintolapäällikkö, palvelupäällikkö, kokous- tai kongressipäällikkö, tapahtumakoordinaattori, toiminnanjohtaja, projektipäällikkö tai -koordinaattori ja yrittäjä.
Profiilina kestävän matkailuliiketoiminnan kehittäminen
Kestävän matkailuliiketoiminnan kehittäminen on keskeinen osa ammatillista osaamistasi. Opinnoissasi kehität ammatillista osaamistasi muun muassa matkailualan esimiestaitoihin, työntekijä- ja asiakaskokemuksen johtamiseen sekä matkailun tutkimukseen ja kehittämiseen.
Toimimme restonomikoulutuksessa osana Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituuttia (MTI). MTI:n myötä osa restonomikoulutuksen opetuksesta toteutetaan yhteistyössä Lapin yliopiston matkailututkimuksen oppiaineen kanssa. Tyypillisiä yhteistyön muotoja ovat mm. yhteiset luennot, ryhmätyöt ja projektitehtävät. MTI:n kautta sinulla on myös mahdollisuus painottaa restonomitutkintoasi matkailun tutkimukseen valitsemalla opintokokonaisuuksia yliopistosta. Matkailun tutkimuksen opintokokonaisuuden opiskeltuasi voit siirtyä joustavammin jatkamaan opintoja myös yliopiston maisterikoulutuksessa.
Restonomina olet osa ratkaisua
Opetussuunnitelmamme rakentuu moduuleittain opintojaksoista ja teemoista.
Restonomikoulutuksemme muodostuu seuraavista kokonaisuuksista:
- Ydinosaaminen
- Profiloiva osaaminen
- Tutkimus- ja kehittämisosaaminen
Ydinosaaminen sisältää niitä tietoja ja taitoja, joita tarvitset työskennellessäsi tulevaisuuden matkailualalla Lapin ammattikorkeakoulusta valmistuneena restonomina. Tavoitteena on, että perehdyt alan keskeisiin sisältöihin siten, että valmistuttuasi kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä ja yrittäjänä. Ydinosaaminen sisältää mm. asiantuntijatyöhön liittyviä perustaitoja, kuten menetelmäosaamista ja projektinhallintaa. Kokonaisuuteen kuuluu niin matkailuliiketoimintaan, kuin kestävyyteen, vastuullisuuteen ja turvallisuuteen liittyviä teemoja.
Ydinopintoihin sisältyvät myös pakolliset kieli- ja viestintäopinnot sekä harjoittelut. Kieli- ja viestintäosaaminen on tärkeä osa restonomin ammattitaitoa sisältäen englannin ja ruotsin opintoja sekä akateemiseen ja ammattiviestintään liittyviä taitoja. Ammattitaitoa edistävän harjoittelun (perus- ja syventävä harjoittelu) tavoitteena on perehdyttää sinut ohjatusti ammattiopintojen kannalta keskeisiin työtehtäviin ja -ympäristöihin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä. Harjoittelu vahvistaa ammatillista osaamistasi sekä tukee oman urapolkusi ja yhteistyöverkostojesi rakentamista. Voit suorittaa harjoittelun tai harjoittelut myös ulkomailla.
Profiloivalla osaamisella suuntaat osaamista laajemmalle tai syvennät osaamistasi. Voit valita omaa tavoitteitasi ja urapolkuasi parhaiten tukevia opintoja restonomikoulutuksen, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin, muiden Lapin ammattikorkeakoulun koulutuksien sekä muiden korkeakoulujen tarjonnasta. Suunnittelemalla opintojasi voit ohjata uraasi jo opintojen aikana.
Tutkintosi sisältää myös tutkimus- ja kehittämisopintoja sekä opinnäytetyön. Opinnäytetyön tavoitteena on, että kehität valmiuksiasi soveltaa tietoja ja taitoja käytännön asiantuntija- ja kehittämistehtävässä.
Koulutuksen eteneminen
Ensimmäisen opintovuoden aikana tutustut matkailualaan ja matkailun toiminta- ja työympäristöihin. Perehdyt vastuullisen matkailun ja matkailuliiketoiminnan perusteisiin. Vahvistat alan työtehtävissä tarvittavaa projekti-, kieli- ja viestintäosaamistasi. Lukuvuoden päättyessä sinulla on kokemuksia projektityöstä ja valmiuksia verkostoitumiseen.
Toisen opintovuoden aikana sinulle muodostuu ymmärrys työntekijä- ja asiakaskokemuksen johtamisesta. Osaat toimia työyhteisön jäsenenä ja alan perustehtävissä. Lukuvuoden päättyessä sinulla on oppimiskokemuksia kansainvälisestä matkailutoimialasta.
Kolmannen opintovuoden aikana sinulle muodostuu ymmärrys matkailun ja matkailukohteiden vastuullisesta johtamisesta sekä konseptoitujen liiketoimintamallien kehittämisestä. Osaat toimia vastuullisissa tehtävissä ja esimiestyössä. Lukuvuoden päättyessä sinulla on valmiuksia soveltavaan kehittämistyöhön ja asiantuntijaviestintään.
Neljännen opintovuoden aikana syvennät ja laajennat tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaamistasi. Opintojen päättyessä kykenet työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.
Opinnot kestävät noin 3,5 vuotta. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä, mikä vastaa 60 opintopistettä. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.
Restonomikoulutuksessa opiskelet monimuotoisesti
Lapin ammattikorkeakoulun restonomiopinnot mahdollistavat monimuotoisen opiskelun. Opinnot sisältävät erilaisia opintojaksoja, joiden toteutustavat tarjoavat vaihtoehtoja sekä etäopiskeluun että opiskeluun kampuksella. Opiskelu ja oppiminen toteutuvat monipuolisesti erilaissa ympäristöissä. Opinnoissasi kohtaat ja ratkaiset todellisia työelämän ongelmia ja ilmiöitä ja työskentelet yhteistyössä paikallisten ja alueellisten alan yritysten ja organisaatioiden kanssa. Työn opinnollistaminen on vaihtoehtoinen tapa opiskella. Voit siis hankkia tutkinnossa edellytettävää osaamista myös työssä.
Ennen koulutusta hankittu osaaminen voidaan sisällyttää osaksi tutkintoasi. Sinulla on mahdollisuus lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantyyppisillä opinnoilla. Voit lukea hyväksi ja korvata tutkintoon kuuluvia opintoja myös osaamisen näytöillä. Osaamista voidaan tehdä näkyväksi esimerkiksi näyttöjen ja portfolioiden avulla.
Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelmassa vieraskielisinä opintojaksoina, vierailuina, vieraskielisen lähdemateriaalin hyödyntämisenä opetuksessa sekä kieliopintoina. Voit myös osallistua kansainväliseen opiskeluvaihtoon ja/tai harjoitteluun. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin kotikansainvälistymistä tukeviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutorointiin.
Ammatillinen osaamisesi kehittyy opiskelijakeskeisten oppimis- ja ohjausmenetelmien sekä ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja vahvistavien työelämäläheisten oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Oppiminen on yhteisöllistä, yhteistoiminnallista, opiskelijoiden, opettajien ja työelämän aktiivista vuorovaikutusta. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelu- ja opintosuunnitelmallesi (HOPS), jonka laatimiseen saat ohjausta koulutuksesi opinto-ohjaajalta.
Kehittävä arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen eli tuotoksen arvioinnin. Arvioinnin perustana ovat osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Oppimisen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmassa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin, joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa. Opiskelijoilta kerättävän palautteen avulla kehitetään koulutuksen laatua.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2022-2023 | 2023-2024 | 2024-2025 | 2025-2026 |
Syksy
2022 |
Kevät
2023 |
Syksy
2023 |
Kevät
2024 |
Syksy
2024 |
Kevät
2025 |
Syksy
2025 |
1. / 2022 | 2. / 2023 | 3. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2024 | 3. / 2024 | 1. / 2024 | 2. / 2025 | 3. / 2025 | 1. / 2025 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
RA81M22S-1001 |
YDINOSAAMINEN
(Valitaan kaikki) |
145 | |||||||||||||||||||||
AMKO006 | Startti korkeakouluopiskeluun | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MAT201 | Johdatus matkailuilmiöön | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATR210 | Matkailun toimintaympäristö | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATR211 | Projektinhallinta | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MAT202 | Matkailun liiketoimintaosaamisen perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATR212 | Liiketoimintamallin suunnittelu | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MAT203 | Matkailun kestävä suunnittelu | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATR204 | Matkailualan turvallisuusosaaminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATR221 | Työyhteisössä toimiminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATR222 | Työntekijäkokemuksen johtaminen | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
MATR223 | Customer Experience Management in Tourism | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
MATR224 | Collaborative Customer Experience and Digital Marketing | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MAT302 | Matkailun konseptoidut liiketoimintamallit | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATR321 | Menestyvän matkailuliiketoiminnan kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MAT301 | Destination Management | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MAT304 | Matkailun vastuullinen johtaminen | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
RA81M22S-1004 |
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu
(Valitaan kaikki) |
50 | |||||||||||||||||||||
R81ML61OJ | Perusharjoittelu | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | |||||||||||||||||
R81ML62OJ | Syventävä harjoittelu | 20 | 20 | 20 | 10 | 10 | |||||||||||||||||
RA81M22S-1002 |
Kieli- ja viestintäopinnot
(Valitaan kaikki) |
20 | |||||||||||||||||||||
MATVMV | Moniulotteinen viestintä | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATVKK | Kielen käyttö | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATVTL | Tekstilajit | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATVVV | Vuorovaikutusosaaminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
MATVV | Viestintä | 0 | |||||||||||||||||||||
MATVRS | Ruotsi, suullinen taito | 0 | |||||||||||||||||||||
MATVRK | Ruotsi, kirjallinen taito | 0 | |||||||||||||||||||||
MATVE | Englanti | 0 | |||||||||||||||||||||
RA81M22S-PRORES21 |
PROFILOIVA OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 45) |
45 | |||||||||||||||||||||
PRORES21-1003 |
Vaihtoehtoiset ammattiopinnot
(Valitaan opintopisteitä: 45) |
20 - 45 | |||||||||||||||||||||
MAT402 | Tapahtumamatkailu | 5 | |||||||||||||||||||||
MAT403 | Matkailun osallistavat taloudet | 5 | |||||||||||||||||||||
MAT303 | Cultural and Social Studies of Tourism | 5 | |||||||||||||||||||||
YYMP0028 | Matkailu ympäristökriisin aikakaudella (LAY ja OY) | 5 | |||||||||||||||||||||
OTMVAL0008 | Matkailu ja oikeus | 5 | |||||||||||||||||||||
YMAT1220 | Current Issues in Tourism | 1 - 10 | |||||||||||||||||||||
R81OJ19PROJ | Matkailualan projektityö (vaihtoehtoinen) | 5 - 10 | |||||||||||||||||||||
R705LL25OJ | Elämysten tuottaminen ja elämänhallintataitojen kehittäminen | 10 | |||||||||||||||||||||
PRORES21-1004 |
Vapaasti valittavat opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 25) |
0 - 25 | |||||||||||||||||||||
Matkailututkimus (yliopisto)
(Valitaan kaikki) |
25 | ||||||||||||||||||||||
HOPS0001 | Orientoivat opinnot ja HOPS | 1 | |||||||||||||||||||||
MATY211 | Matkailun tutkimus 1 | 5 | |||||||||||||||||||||
MATY313 | Matkailun tutkimus 2 | 5 | |||||||||||||||||||||
TUTA0201 | Laadullisen tutkimuksen perusteet | 5 | |||||||||||||||||||||
TUTA0202 | Kvantitatiivisen tutkimuksen perusteet | 5 | |||||||||||||||||||||
YMEN1804 | Tieteellinen tiedonhankinta | 2 | |||||||||||||||||||||
TSUO0001 | Tieteellisen kirjoittamisen perusteet | 2 | |||||||||||||||||||||
R81ML80 | Matkailutyöhön tutustuminen | 5 | |||||||||||||||||||||
R801M132OJ | Ruoka- ja juomakulttuurit | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R801MKTGLOJ | German Language in Services | 5 | |||||||||||||||||||||
R801MKTRAOJ | S´il vous plait | 5 | |||||||||||||||||||||
801MKTESOJ | Espanja: Español del turismo | 5 | |||||||||||||||||||||
R801MRAVOJ | Vastuullisuus ja laatu ravitsemispalveluissa | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
R801MMANAGIOJ | Managing e Tourism | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
RA81M22S-TKIRES21 |
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN
(Valitaan kaikki) |
20 | |||||||||||||||||||||
MATR310 | Kehittämisosaaminen opinnäytetyössä | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
AMKO001 | Opinnäytetyön suunnitteluvaihe | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||
AMKO002 | Opinnäytetyön toteuttamisvaihe | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
AMKO003 | Opinnäytetyön viimeistelyvaihe | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 65 | 45 | 55 | 15 | 35 | 30 | 20 | 25 | 30 | 25 | 15 | 35 | 25 | 5 | 20 | 20 | 5 | 30 | 12.5 | 12.5 | 15 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Todistusjäsentely - AMK
Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..
Restonomikoulutuksen kompetenssit
Ammattikorkeakoulutuksen yhteiset ja koulutuksen kompetenssit
Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista |
Johdatus matkailuilmiöön |
Matkailun kestävä suunnittelu |
Matkailualan turvallisuusosaaminen |
Työyhteisössä toimiminen |
Työntekijäkokemuksen johtaminen |
Customer Experience Management in Tourism |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Matkailun vastuullinen johtaminen |
Perusharjoittelu |
Matkailun osallistavat taloudet |
Cultural and Social Studies of Tourism |
Matkailu ympäristökriisin aikakaudella (LAY ja OY) |
Matkailu ja oikeus |
Elämysten tuottaminen ja elämänhallintataitojen kehittäminen |
Vastuullisuus ja laatu ravitsemispalveluissa |
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe |
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe |
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe |
Ennakointiosaaminen
- Ymmärtää elinikäisen oppimisen merkityksen osaamisen kartuttamisessa ja osaa soveltaa osaamistaan erilaisissa tilanteissa ja tehtävissä |
Johdatus matkailuilmiöön |
Matkailun toimintaympäristö |
Matkailun liiketoimintaosaamisen perusteet |
Matkailun kestävä suunnittelu |
Matkailualan turvallisuusosaaminen |
Työntekijäkokemuksen johtaminen |
Customer Experience Management in Tourism |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Matkailun konseptoidut liiketoimintamallit |
Menestyvän matkailuliiketoiminnan kehittäminen |
Destination Management |
Matkailun vastuullinen johtaminen |
Tapahtumamatkailu |
Cultural and Social Studies of Tourism |
Matkailu ympäristökriisin aikakaudella (LAY ja OY) |
Elämysten tuottaminen ja elämänhallintataitojen kehittäminen |
Managing e Tourism |
Kehittämisosaaminen opinnäytetyössä |
Innovaatio-osaaminen
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen |
Projektinhallinta |
Matkailun liiketoimintaosaamisen perusteet |
Liiketoimintamallin suunnittelu |
Matkailun kestävä suunnittelu |
Customer Experience Management in Tourism |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Matkailun konseptoidut liiketoimintamallit |
Menestyvän matkailuliiketoiminnan kehittäminen |
Syventävä harjoittelu |
Matkailualan projektityö (vaihtoehtoinen) |
Managing e Tourism |
Kehittämisosaaminen opinnäytetyössä |
Kansainvälistymisosaaminen
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kieli-taidon |
Matkailun toimintaympäristö |
Customer Experience Management in Tourism |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Destination Management |
Matkailun vastuullinen johtaminen |
Moniulotteinen viestintä |
Kielen käyttö |
Tekstilajit |
Vuorovaikutusosaaminen |
Viestintä |
Ruotsi, suullinen taito |
Ruotsi, kirjallinen taito |
Englanti |
Matkailu ympäristökriisin aikakaudella (LAY ja OY) |
Ruoka- ja juomakulttuurit |
German Language in Services |
S´il vous plait |
Espanja: Español del turismo |
Vastuullisuus ja laatu ravitsemispalveluissa |
Managing e Tourism |
Matkailu- ja ravitsemisalan johtamis- ja esimies-osaaminen
- Tuntee itsensä ja kykenee itsensä johtamiseen |
Matkailun liiketoimintaosaamisen perusteet |
Liiketoimintamallin suunnittelu |
Matkailun kestävä suunnittelu |
Työyhteisössä toimiminen |
Työntekijäkokemuksen johtaminen |
Customer Experience Management in Tourism |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Matkailun konseptoidut liiketoimintamallit |
Menestyvän matkailuliiketoiminnan kehittäminen |
Destination Management |
Matkailun vastuullinen johtaminen |
Syventävä harjoittelu |
Moniulotteinen viestintä |
Kielen käyttö |
Tekstilajit |
Vuorovaikutusosaaminen |
Viestintä |
Matkailun osallistavat taloudet |
Matkailu ja oikeus |
Matkailualan projektityö (vaihtoehtoinen) |
Elämysten tuottaminen ja elämänhallintataitojen kehittäminen |
Vastuullisuus ja laatu ravitsemispalveluissa |
Kehittämisosaaminen opinnäytetyössä |
Oppimisen taidot
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan |
Startti korkeakouluopiskeluun |
Johdatus matkailuilmiöön |
Projektinhallinta |
Perusharjoittelu |
Syventävä harjoittelu |
Moniulotteinen viestintä |
Elämysten tuottaminen ja elämänhallintataitojen kehittäminen |
Matkailutyöhön tutustuminen |
Kehittämisosaaminen opinnäytetyössä |
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe |
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe |
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe |
Turvallisuusosaaminen
- Ymmärtää turvallisuuden osana laatua sekä vastuullista ja kestävää toimintaa |
Matkailun toimintaympäristö |
Matkailun kestävä suunnittelu |
Matkailualan turvallisuusosaaminen |
Työyhteisössä toimiminen |
Työntekijäkokemuksen johtaminen |
Destination Management |
Perusharjoittelu |
Syventävä harjoittelu |
Tapahtumamatkailu |
Matkailun osallistavat taloudet |
Matkailu ja oikeus |
Elämysten tuottaminen ja elämänhallintataitojen kehittäminen |
Matkailutyöhön tutustuminen |
Työyhteisöosaaminen
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia |
Liiketoimintamallin suunnittelu |
Matkailualan turvallisuusosaaminen |
Työyhteisössä toimiminen |
Työntekijäkokemuksen johtaminen |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Perusharjoittelu |
Syventävä harjoittelu |
Moniulotteinen viestintä |
Kielen käyttö |
Tekstilajit |
Vuorovaikutusosaaminen |
Viestintä |
Matkailualan projektityö (vaihtoehtoinen) |
German Language in Services |
S´il vous plait |
Espanja: Español del turismo |
Kehittämisosaaminen opinnäytetyössä |
Vastuullinen palveluliiketoiminta-osaaminen
- Tunnistaa erilaisia matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintamalleja ja -prosesseja yritys-, verkosto- ja kohdetasolla |
Johdatus matkailuilmiöön |
Projektinhallinta |
Matkailun liiketoimintaosaamisen perusteet |
Liiketoimintamallin suunnittelu |
Matkailun kestävä suunnittelu |
Työyhteisössä toimiminen |
Työntekijäkokemuksen johtaminen |
Customer Experience Management in Tourism |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Matkailun konseptoidut liiketoimintamallit |
Menestyvän matkailuliiketoiminnan kehittäminen |
Destination Management |
Matkailun vastuullinen johtaminen |
Tapahtumamatkailu |
Matkailun osallistavat taloudet |
Matkailu ja oikeus |
Elämysten tuottaminen ja elämänhallintataitojen kehittäminen |
Matkailutyöhön tutustuminen |
Vastuullisuus ja laatu ravitsemispalveluissa |
Managing e Tourism |
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe |
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe |
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe |
Vieraanvaraisuusosaaminen
- Hallitsee matkailu ja ravitsemisalaan liittyvän ammatillisen perinteen ja vieraanvaraisuuden käsitteet |
Startti korkeakouluopiskeluun |
Johdatus matkailuilmiöön |
Matkailun toimintaympäristö |
Työyhteisössä toimiminen |
Työntekijäkokemuksen johtaminen |
Customer Experience Management in Tourism |
Collaborative Customer Experience and Digital Marketing |
Perusharjoittelu |
Syventävä harjoittelu |
Matkailun osallistavat taloudet |
Ruoka- ja juomakulttuurit |
Vastuullisuus ja laatu ravitsemispalveluissa |
Luokittelemattomat |
Current Issues in Tourism |
Orientoivat opinnot ja HOPS |
Matkailun tutkimus 1 |
Matkailun tutkimus 2 |
Laadullisen tutkimuksen perusteet |
Kvantitatiivisen tutkimuksen perusteet |
Tieteellinen tiedonhankinta |
Tieteellisen kirjoittamisen perusteet |