Siirry suoraan sisältöön

Rakennusalan kemiaLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL455

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee aineen rakenneosaset, yhdisteiden perustyypit ja kemiallisen kaavan merkityksen. Opiskelija osaa kirjoittaa reaktioyhtälöitä, laskea määrällisiä laskuja sekä tuntee happamuuden ja emäksisyyden käsitteet. Opiskelija tuntee sähkökemian perusteet sekä kemiallisten aineiden ympäristövaikutukset.

Sisältö

Kemian peruskäsitteet: atomin rakenne, alkuaineiden jaksollinen järjestelmä, epäorgaanisten yhdisteiden nimistö ja yhdistetyypit. Kemialliset reaktiot. Stoikiometria: määrälliset laskut ja konsentraatio. Hapot ja Emäkset. Orgaaniset yhdisteet: yhdisteiden päätyypit, niiden ominaisuudet ja nimeäminen. Sähkökemian perusteet. Ympäristökemiaa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1)
Opiskelija tietää kemian peruskäsitteistä minimivaatimukset, osaa tunnistaa erilaisia yhdisteitä ja ratkaista perustehtäviä avustetusti.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija hallitsee kemian peruskäsitteistä minimivaatimukset, osaa luokitella aineita yhdistetyyppeihin ja ratkaista perustehtäviä itsenäisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija hallitsee opintojakson sisällöt suurimmalta osin ja hallitsee sanastoa ja käsitteistöä. Perustehtävien lisäksi opiskelija kykenee ratkaisemaan haastavampia tehtäviä ja tekeminen ovat pääosin laadukasta. Tehtävien matemaattiset ratkaisut ovat loogisia.

Hyvä (4)
Opiskelija hallitsee opintojakson sisällöt sekä sanaston ja käsitteistön. Opiskelija kykenee ratkaisemaan soveltavia tehtäviä, tehtävien matemaattiset ratkaisut ovat loogisia ja yleensä virheettömiä. Opiskelija kykenee ratkaisemaan ongelmia itsenäisesti ja tekeminen ovat kaikilta osin laadukasta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee opintojakson sisällöt erinomaisesti ja kykenee soveltamaan oppimaansa uusiin ongelmiin. Työskentely ja ongelmien ratkaiseminen on erinomaisen laadukasta.