Akku- ja sähkökemia (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-10118-EN00FQ79-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
10.03.2025 - 01.09.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
01.09.2025 - 19.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu, Kotkan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 40
- Opintojakso
- C-10118-EN00FQ79
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Osaat akkujen toimintaperiaatteen. Tunnet erilaisia akkukemioita. Tunnet sähkökemian keskeisimmät käsitteet ja laskut. Tunnistat akuissa käytetyt alkuaineet ja yhdisteet.
Suoritustavat
Opiskelija osaa: a) käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa. b) arvioida käyttämiään tietolähteitä kriittisesti. e) valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
Sisältö
Miten akku toimii? Mitä erilaisia akkukemioita on? Millaisia ovat sähkökemian keskeisimmät käsitteet ja laskut? Mitä alkuaineita ja yhdisteitä akuissa käytetään?
Oppimateriaalit
Opiskelumateriaali julkaistaan Learn-ympäristössä opintojakson aikana.
Opetusmenetelmät
• Opintojakso toteutetaan pääasiassa aikaan sitomattomana verkko-opetuksena, mutta se sisältää myös aikaan sidottuja etäopetuskertoja. Osallistuminen etäopetuskerroille on vapaaehtoista. Opettajan ohjausta on saatavilla etäopetuskertojen yhteydessä. • Opiskelu tapahtuu Learn-ympäristössä. Pääsy opintojaksoalustalle aukeaa opintojakson alkamispäivänä. Etäopetuskerrat toteutetaan pääsääntöisesti Teamsin kautta. Osallistuminen edellyttää nettiyhteyden lisäksi kuva- ja ääniyhteyttä. • Opiskelu rytmittävät oppimistehtävät ja lopputentti. • Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti/ryhmänä/paritöinä. Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti 28.11.2025
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
• 1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. • 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t.