Hyvinvointia ruokainnovaatioilla (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02537-MA00BE86-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.08.2025 - 30.04.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle alkaa :startDate.
- Ajoitus
- 01.09.2025 - 31.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Savonia-ammattikorkeakoulu
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 1000
- Opintojakso
- C-02537-MA00BE86
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa - innovoida hyvinvointia tukevia ruoka- ja tuoteratkaisuja - kuvata tuotekehitysprosessin vaiheet ruokatuotteen kehittämisessä - kuvailla hyvinvointi- ja terveystrendien merkityksen tuotekehityksessä - hyödyntää ja analysoida tutkimustietoa tuotekehitysprosessin eri vaiheissa
Suoritustavat
Opintojakso toteutetaan verkko-opintona.
Sisältö
Sisältö - hyvinvointia tukevat kestävät ruoka- ja tuoteratkaisut - ruoan tuotekehitysprosessi ja sen vaiheet - hyvinvointi- ja terveystrendien huomioiminen tuotekehityksessä - tutkimustiedon merkitys tuotekehitysprosessissa
Oppimateriaalit
Materiaalit ilmoitetaan opintojakson aikana.
Opetusmenetelmät
Tällä opintojaksolla perehdytään hyvinvointia tukeviin ruoka- ja tuoteratkaisuihin ja keskeisimpiin hyvinvointi ja terveystrendeihin. Lisäksi opintojaksolla tutustutaan prosessimaiseen ruokatuotteen kehittämiseen, ideoiden jalostamiseen konkreettisiksi tuotteiksi sekä tuotearviointiin käyttäjälähtöisys huomioiden. Myös tutkimustiedon hyödyntäminen ruokatuotteen kehittämisprosessissa tulee tutuksi. Opintojakso toteutetaan verkkototeutuksena, mikä mahdollistaa joustavan opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta. Opiskelija suorittaa non-stop verkko-opintojakson itsenäisesti omien aikataulujensa puitteissa. Opiskelija perehtyy tarjottuihin oppimateriaaleihin sekä suorittaa hyväksytysti kurssin tentin, ruokatuotten suunnittelutehtävän ja keskustelutehtävän. Opintojakso ei sisällä lähiopetusta. Opintojakson hyväksytty suoritus muodostuu tentin sekä oppimistehtävien hyväksytyistä suorituksista. Opettaja tarkastaa opiskelijoiden suoritteet vähintään kolmesti lukuvuoden sisällä (1.9.2025 - 31.5.2026 välillä). Opintosuorituksien arviointiajankohdat ovat kahden viikon sisään seuraavista ajankohdista: 30.11, 28.2 ja 15.5. Mikäli opiskelija haluaa arvioinnin syyslukukaudella (ennen joulua), kaikki opintosuoritukset tulee olla palautettuna 30.11. mennessä ja vastaavasti, mikäli suorituksen haluaa kevätlukukaudella (ennen kesää), kaikki opintosuoritukset tulee olla palautettuna 15.5. mennessä. Opiskelija saa kurssista opintopisteet suoritettuaan tentin ja oppimistehtävät hyväksytysti.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, eli työmäärä tällä opintojaksolla on 135 h. Oppimistehtävien ja verkkotentin aikataulut ovat joustavia ja opiskelijan oman aikataulun mukaan suoritettavia. Ajankäyttöön sisältyy annettujen materiaalien opiskelua, oppimistehtävien ja tentin suorittaminen sekä lisäksi opiskelijan itsenäinen perehtyminen aihealueen kirjallisuuteen ja muuhun lähdeaineistoon.