Food Innovations and Well-being MAA23SP, MAB23SP (5 cr)
Code: C-02537-MA00BE86-3001
General information
- Enrollment
- 01.08.2025 - 30.04.2026
- Registration for introductions has not started yet. Registration starts :startDate
- Timing
- 01.09.2025 - 31.05.2026
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Institution
- Savonia University of Applied Sciences
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 1000
- Course
- C-02537-MA00BE86
Evaluation scale
Five step scale
Objective
Upon completing the course, the student will be able to: - Innovate well-being supporting food and product solutions. - Describe the stages of the product development process in food product development. - Explain the significance of well-being and health trends in product development. - Utilize and analyze research information in various stages of the product development process.
Methods of completion
online course
Content
Content: - Sustainable well-being supporting food and product solutions - Food product development process and its stages - Incorporating well-being and health trends in product development - The importance of research information in the product development process
Materials
Materials will be provided during the course
Teaching methods
Tällä opintojaksolla perehdytään hyvinvointia tukeviin ruoka- ja tuoteratkaisuihin ja keskeisimpiin hyvinvointi ja terveystrendeihin. Lisäksi opintojaksolla tutustutaan prosessimaiseen ruokatuotteen kehittämiseen, ideoiden jalostamiseen konkreettisiksi tuotteiksi sekä tuotearviointiin käyttäjälähtöisys huomioiden. Myös tutkimustiedon hyödyntäminen ruokatuotteen kehittämisprosessissa tulee tutuksi. Opintojakso toteutetaan verkkototeutuksena, mikä mahdollistaa joustavan opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta. Opiskelija suorittaa non-stop verkko-opintojakson itsenäisesti omien aikataulujensa puitteissa. Opiskelija perehtyy tarjottuihin oppimateriaaleihin sekä suorittaa hyväksytysti kurssin tentin, ruokatuotten suunnittelutehtävän ja keskustelutehtävän. Opintojakso ei sisällä lähiopetusta. Opintojakson hyväksytty suoritus muodostuu tentin sekä oppimistehtävien hyväksytyistä suorituksista. Opettaja tarkastaa opiskelijoiden suoritteet vähintään kolmesti lukuvuoden sisällä (1.9.2025 - 31.5.2026 välillä). Opintosuorituksien arviointiajankohdat ovat kahden viikon sisään seuraavista ajankohdista: 30.11, 28.2 ja 15.5. Mikäli opiskelija haluaa arvioinnin syyslukukaudella (ennen joulua), kaikki opintosuoritukset tulee olla palautettuna 30.11. mennessä ja vastaavasti, mikäli suorituksen haluaa kevätlukukaudella (ennen kesää), kaikki opintosuoritukset tulee olla palautettuna 15.5. mennessä. Opiskelija saa kurssista opintopisteet suoritettuaan tentin ja oppimistehtävät hyväksytysti.
Student workload
1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, eli työmäärä tällä opintojaksolla on 135 h. Oppimistehtävien ja verkkotentin aikataulut ovat joustavia ja opiskelijan oman aikataulun mukaan suoritettavia. Ajankäyttöön sisältyy annettujen materiaalien opiskelua, oppimistehtävien ja tentin suorittaminen sekä lisäksi opiskelijan itsenäinen perehtyminen aihealueen kirjallisuuteen ja muuhun lähdeaineistoon.