Suomalaisten ravitsemus (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02504-MM00BY26-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
18.11.2024 - 09.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
10.02.2025 - 18.05.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Moodle).
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 50
- Opintojakso
- C-02504-MM00BY26
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Tavoitteet
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan. Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen sekä osaat viestiä ravitsemuksesta asiakaslähtöisesti. Tunnistat suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät sekä haasteet. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää ja mediaa. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin. Osaamiset: Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen Palveluliiketoimintaosaaminen Oppimaan oppiminen
Sisältö
Suomalaisten ravitsemus Elintarvikkeet ja ravitsemus Ravitsemuslaatu Ravitsemusviestintä Erityisruokavaliot Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
Aika ja paikka
Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Moodle).
Oppimateriaalit
Kestävää terveyttä ruoasta - kansalliset ravitsemussuositukset 2024 https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/150005/Kesta%cc%88va%cc%88a%cc%88%20terveytta%cc%88%20ruoasta%20-%20kansalliset%20ravitsemussuositukset%202024.pdf?sequence=7&isAllowed=y )
Opetusmenetelmät
Verkkotallenteet Itsenäinen työskentely Akvaariokeskustelu
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojakso sisältää tentin yhdessä teemassa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen) Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Opinnollistaminen Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia. Videos 6 h Itsenäinen työskentely 89 h Kirja-analyysi lukupiirissä 40 h