Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketeknologian perusteet (4op)

Toteutuksen tunnus: C-02472-8B00CX56-3011

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.11.2025 - 14.01.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
07.01.2026 - 26.04.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
4 op
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 5
Opintojakso
C-02472-8B00CX56

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa ja tulkita perusilmiöitä ruokatuotteiden valmistusprosesseista Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ruokateollisuuden valmistusmenetelmistä

Sisältö

Syvennytään ruokateknologian ilmiöihin kokeellisen työn kautta seuraavista aiheista: - vehnäleivonta - leivonta hapanjuurella - sokerileivonta - lihatuotteen valmistus - tuorejuuston valmistaminen - jogurtin valmistaminen - mehun puristaminen

Oppimateriaalit

Opettajan materiaali Lisämateriaali: Aho, J., Koponen, M., Pasto, M. & Stalder, S. 2020. Monipuolinen elintarvikeala: Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto. Helsinki: Opetushallitus. Saarela, A. 2010. Elintarvikeprosessit. 3. uud. p. Kuopio: Savonia-ammattikorkeakoulu. Ijäs, T. & Välimäki, M. 2010. Tunne elintarviketekniikka. Helsingissä: Otava.

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitus- ja koetehdastyöt

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 108 h - mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 40 h - mistä itsenäistä opiskelua: 68 h

Siirry alkuun