Elintarviketeknologian perusteet (4op)
Toteutuksen tunnus: C-02472-8B00CX56-3011
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.11.2025 - 14.01.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 07.01.2026 - 26.04.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 4 op
- Korkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 5
- Opintojakso
- C-02472-8B00CX56
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa tunnistaa ja tulkita perusilmiöitä ruokatuotteiden valmistusprosesseista Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ruokateollisuuden valmistusmenetelmistä
Sisältö
Syvennytään ruokateknologian ilmiöihin kokeellisen työn kautta seuraavista aiheista: - vehnäleivonta - leivonta hapanjuurella - sokerileivonta - lihatuotteen valmistus - tuorejuuston valmistaminen - jogurtin valmistaminen - mehun puristaminen
Oppimateriaalit
Opettajan materiaali Lisämateriaali: Aho, J., Koponen, M., Pasto, M. & Stalder, S. 2020. Monipuolinen elintarvikeala: Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto. Helsinki: Opetushallitus. Saarela, A. 2010. Elintarvikeprosessit. 3. uud. p. Kuopio: Savonia-ammattikorkeakoulu. Ijäs, T. & Välimäki, M. 2010. Tunne elintarviketekniikka. Helsingissä: Otava.
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitus- ja koetehdastyöt
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 108 h - mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 40 h - mistä itsenäistä opiskelua: 68 h