Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia (7op)

Toteutuksen tunnus: C-02472-8B00CX54-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.10.2025 - 14.01.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
12.01.2026 - 24.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
7 op
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 100
Opintojakso
C-02472-8B00CX54

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa esitellä yleiset elintarvikealan mikrobit (patogeenit, pilaajat ja hyödylliset mikrobit) ja niiden elinehtoja (yleisesti, raaka-aineissa, tuotteissa, tuotantopinnoilla, ilmassa ja hyödykkeissä) sekä käyttää mikrobiologiset käsitteet ja termit. Opiskelija tuntee omavalvonnan ja pesuprosessien periaatteet.

Sisältö

Arkkibakteerit, bakteerit, hiivat, homeet, levät, alkueläimet ja virukset Mikrobien morfologia ja lisääntyminen, kasvuolosuhteet, kasvukäyrät, spesifinen kasvunopeus sekä kasvun estäminen Tärkeimmät elintarvikkeita pilaavat pieneliöt sekä yleisimmät patogeenit, sekä yleiset elintarvikevalmistuksessa käytetyt mikrobit Aseptiset ja hygieeniset työskentelytavat sekä sterilointi Elintarvikehygieniasäädökset Omavalvonta tukijärjestelmineen Pintahygienia ja pesuprosessit Ilman mikrobiologinen laatu Hyödykkeiden mikrobiologinen laatu Perusmenetelmät laboratoriotyöskentelyssä Näytteenotto ja näytteiden käsittely

Oppimateriaalit

Kirja: Sojakka, K. & Välimäki, M.-L., 2011. Ammatillinen Mikrobiologia, Juvenes Print: Tampere, 306 s. ISBN 978-952-13-4723-8. (2. painos on julkaistu 2020) Luentomonisteet

Opetusmenetelmät

Teams: Luennot, esityksen teko ryhmätyönä ja toisen esityksen opponointi (myös ryhmätyönä), Lähiopetuksena laboratorioharjoitukset omine raportteineen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 189 h

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Siirry alkuun