Natural Products Cultivation Development (10 cr)
Code: R601ML129-3001
General information
- Enrollment
-
01.10.2024 - 08.04.2025
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
15.04.2025 - 02.10.2025
Implementation is running.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 5 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Bachelor of Natural Resources, Agronomist
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 30
- Degree programmes
- Bachelor of Natural Resources, Agronomist
- Teachers
- Kirsi Jokela
- Tapio Pyörälä
- Anu Tossavainen
- Juho Haveri-Heikkilä
- Teacher in charge
- Anu Tossavainen
- Groups
-
RA61M22SBachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2022
-
RA61M23SBachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2023
- Course
- R601ML129
Evaluation scale
H-5
Objective
Opiskelija
- Tuntee luonnontuotteiden ja erikoiskasvien viljelyn perusteet sekä osaa soveltaa oppimaansa luonnontuotteiden viljelyyn käytännössä
- Osaa suunnitella ja valita luonnontuotteiden viljelyyn ja puoliviljelyyn soveltuvat lajit ympäristö- ja viljelyolosuhteet huomioon ottaen
- Tuntee luonnontuotteiden viljelymenetelmät sekä tuotantoketjun
- Tuntee luonnontuotteiden viljelytoimissa sovellettavaa teknologiaa luoden innovatiivisesti uusia vaihtoehtoisia käyttötapoja ja kohteita.
Content
Viljeltävät luonnonkasvit, -marjat, -sienet
Viljeltävät erikoiskasvit
Luonnontuotteiden luomuviljely ja –tuotanto
Luonnontuotteiden viljelyyn ja sadonkorjuuseen käytettävä teknologia
Sadon käsittely ja varastointi
Kokeellista viljelytoimintaa biolabrassa
Luonnontuotteiden ja erikoiskasvien kasvuolosuhteet ja viljelytekniikat
Materials
Galmbosi, Bertalan. Yrttien viljely. Opetushallitus 2021.
Tuominen, Lasse; Tuominen, Marja; Galambosi, Bertalan .Luonnonyrttien viljelyopas (1999).
Lisäksi jaettava materiaali.
Teaching methods
Verkkoluennot ja kesäkuussa 2.-6.6. lähipäivät, jolloin tilavierailuja.
Huom! opintojakso jatkuu syksyllä 2025.
Student workload
Opiskelija tekee verkkoluennoista ja vierailukäynneistä oppimispäiväkirjan. Opintojaksolla suunnitellaan tila, joka viljelee luonnontuotekasveja. Suunnitelmassa huomioidaan alkutuotannon kaikki vaiheet aina siementuotannosta sadonkorjuuseen ja varastointiin.
Viikon 2.-6.6. tutustumiskäynnit suuntautuvat tiloille, joilla viljellään luonnontuotekasveja tai -marjoja.
Assessment criteria, satisfactory (1)
1-2
Tunnistaa viljelyyn soveltuvia luonnonkasveja, -marjoja ja sieniä. Tietää luonnontuotteiden ja erikoiskasvien viljelyn perusteet ja viljelyyn sovellettavaa teknologiaa.
Assessment criteria, good (3)
3-4
Osaa viljeltävät luonnontuotteet, erikoiskasvit, viljelyn perusteet ja tietää tuotantoketjun. Osaa suunnitella luonnontuotteiden ja erikoiskasvien viljelyä ja huomioida suunnittelussa soveltuvaa teknologiaa.
Assessment criteria, excellent (5)
5
Tuntee viljelyyn soveltuvat luonnontuotteet, erikoiskasvit ja niiden viljelytekniikat. Osaa luonnontuotteiden ja erikoiskasvien käsittelytoimenpiteet sekä tuotantoketjun. Hallitsee viljelyn suunnittelun osaten innovatiivisesti hyödyntää teknologiaa ympäristö- ja viljelyolosuhteet huomioon ottaen.