Skip to main content

Natural Products Cultivation Development (10 cr)

Code: R601ML129-3001

General information


Enrollment
01.10.2024 - 08.04.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
15.04.2025 - 02.10.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
5 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
5 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 30
Degree programmes
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teachers
Kirsi Jokela
Tapio Pyörälä
Anu Tossavainen
Juho Haveri-Heikkilä
Teacher in charge
Anu Tossavainen
Groups
RA61M22S
Bachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2022
RA61M23S
Bachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2023
Course
R601ML129

Evaluation scale

H-5

Objective

Opiskelija
- Tuntee luonnontuotteiden ja erikoiskasvien viljelyn perusteet sekä osaa soveltaa oppimaansa luonnontuotteiden viljelyyn käytännössä
- Osaa suunnitella ja valita luonnontuotteiden viljelyyn ja puoliviljelyyn soveltuvat lajit ympäristö- ja viljelyolosuhteet huomioon ottaen
- Tuntee luonnontuotteiden viljelymenetelmät sekä tuotantoketjun
- Tuntee luonnontuotteiden viljelytoimissa sovellettavaa teknologiaa luoden innovatiivisesti uusia vaihtoehtoisia käyttötapoja ja kohteita.

Content

Viljeltävät luonnonkasvit, -marjat, -sienet
Viljeltävät erikoiskasvit
Luonnontuotteiden luomuviljely ja –tuotanto
Luonnontuotteiden viljelyyn ja sadonkorjuuseen käytettävä teknologia
Sadon käsittely ja varastointi
Kokeellista viljelytoimintaa biolabrassa
Luonnontuotteiden ja erikoiskasvien kasvuolosuhteet ja viljelytekniikat

Materials

Galmbosi, Bertalan. Yrttien viljely. Opetushallitus 2021.



Tuominen, Lasse; Tuominen, Marja; Galambosi, Bertalan .Luonnonyrttien viljelyopas (1999). 



Lisäksi jaettava materiaali.


Teaching methods

Verkkoluennot ja kesäkuussa 2.-6.6. lähipäivät, jolloin tilavierailuja.
Huom! opintojakso jatkuu syksyllä 2025.

Student workload

Opiskelija tekee verkkoluennoista ja vierailukäynneistä oppimispäiväkirjan. Opintojaksolla suunnitellaan tila, joka viljelee luonnontuotekasveja. Suunnitelmassa huomioidaan alkutuotannon kaikki vaiheet aina siementuotannosta sadonkorjuuseen ja varastointiin.
Viikon 2.-6.6. tutustumiskäynnit suuntautuvat tiloille, joilla viljellään luonnontuotekasveja tai -marjoja.

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2
Tunnistaa viljelyyn soveltuvia luonnonkasveja, -marjoja ja sieniä. Tietää luonnontuotteiden ja erikoiskasvien viljelyn perusteet ja viljelyyn sovellettavaa teknologiaa.

Assessment criteria, good (3)

3-4
Osaa viljeltävät luonnontuotteet, erikoiskasvit, viljelyn perusteet ja tietää tuotantoketjun. Osaa suunnitella luonnontuotteiden ja erikoiskasvien viljelyä ja huomioida suunnittelussa soveltuvaa teknologiaa.

Assessment criteria, excellent (5)

5
Tuntee viljelyyn soveltuvat luonnontuotteet, erikoiskasvit ja niiden viljelytekniikat. Osaa luonnontuotteiden ja erikoiskasvien käsittelytoimenpiteet sekä tuotantoketjun. Hallitsee viljelyn suunnittelun osaten innovatiivisesti hyödyntää teknologiaa ympäristö- ja viljelyolosuhteet huomioon ottaen.

Go back to top of page