Luonnontuotteiden viljelytoiminnan kehittäminen (10op)
Opintojakson tunnus: R601ML129
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
 - 10 op
 
- Opetuskieli
 - suomi
 
Osaamistavoitteet
Opiskelija 
- Tuntee luonnontuotteiden ja erikoiskasvien viljelyn perusteet sekä osaa soveltaa oppimaansa luonnontuotteiden viljelyyn käytännössä 
- Osaa suunnitella ja valita luonnontuotteiden viljelyyn ja puoliviljelyyn soveltuvat lajit ympäristö- ja viljelyolosuhteet huomioon ottaen  
- Tuntee luonnontuotteiden viljelymenetelmät sekä tuotantoketjun 
- Tuntee luonnontuotteiden viljelytoimissa sovellettavaa teknologiaa luoden innovatiivisesti uusia vaihtoehtoisia käyttötapoja ja kohteita.
                    
Sisältö
Viljeltävät luonnonkasvit, -marjat, -sienet 
Viljeltävät erikoiskasvit 
Luonnontuotteiden luomuviljely ja –tuotanto 
Luonnontuotteiden viljelyyn ja sadonkorjuuseen käytettävä teknologia 
Sadon käsittely ja varastointi 
Kokeellista viljelytoimintaa biolabrassa 
Luonnontuotteiden ja erikoiskasvien kasvuolosuhteet ja viljelytekniikat
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2
Tunnistaa viljelyyn soveltuvia luonnonkasveja, -marjoja ja sieniä. Tietää luonnontuotteiden ja erikoiskasvien viljelyn perusteet ja viljelyyn sovellettavaa teknologiaa.
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4
Osaa viljeltävät luonnontuotteet, erikoiskasvit, viljelyn perusteet ja tietää tuotantoketjun. Osaa suunnitella luonnontuotteiden ja erikoiskasvien viljelyä ja huomioida suunnittelussa soveltuvaa teknologiaa.
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5
Tuntee viljelyyn soveltuvat luonnontuotteet, erikoiskasvit ja niiden viljelytekniikat. Osaa luonnontuotteiden ja erikoiskasvien käsittelytoimenpiteet sekä tuotantoketjun. Hallitsee viljelyn suunnittelun osaten innovatiivisesti hyödyntää teknologiaa ympäristö- ja viljelyolosuhteet huomioon ottaen.