Siirry suoraan sisältöön

Kasvinviljely (5 op)

Toteutuksen tunnus: R601ML109-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.03.2025 - 20.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
21.08.2025 - 17.11.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
4 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Agrologikoulutus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
Agrologikoulutus
Opettajat
Kirsi Jokela
Vastuuopettaja
Kirsi Jokela
Ryhmät
RA61M24S
Agrologikoulutus (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, Syksy 2024
Opintojakso
R601ML109

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opiskelija
- Osaa viljelykasvien ryhmittelyn ja tietää miten ne menestyvät eri viljelyvyöhykkeillä
- Tuntee nurmikasvien, rehu- ja leipäviljojen sekä perunan viljelytekniikat ja sadon laatuvaatimukset
- Tuntee nurmen, viljojen ja perunan luomuviljelyä.

Sisältö

Viljelyvyöhykkeet
Laji- ja lajikevalinnan perusteet
Viljelykasvien ominaisuudet ja kestävä viljelytekniikka
Sadon laatuvaatimukset ja niihin vaikuttaminen
Peltokasvien luomuviljely

Aika ja paikka

21.8.-17.11.2025
Lähipäivä vk 34, etäopetus (zoom)

Oppimateriaalit

Seppänen, Mervi & Kurppa, Sirpa & Rinne, Marketta & Alakukku, Laura. 2019. Ruokaa! Kestävä maatalous ja ruoantuotanto.



Seppänen Mervi (toim.) 2008. Peltokasvien tuotanto.



Hyytiäinen ym. 1995. Kasvintuotanto 2.



Rajala, Jukka. Luonnonmukainen maatalous (verkkojulkaisu http://luomu.fi/tietoverkko/luonnonmukainen-maatalous-oppikirja-netissa /)



Erikoiskasvien viljely.Tieto tuottamaan sarjan julkaisu nro.118



Muut osoitetut ajankohtaiset materiaalit


Opetusmenetelmät

Luento-opetus, itsenäinen opiskelu, oppimistehtävät

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tenttien ja palautettavien tehtävien ajankohta ja uusinnat sovitaan opintojakson kuluessa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja tietää sen vaikutuksen satoon. Tietää tavanomaisen ja luomuviljelyn eroja. Tunnistaa yli puolet kasvion lajeista.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja ymmärtää sen vaikutuksen satoon ja sadon laatuun. Osaa vertailla tavanomaista ja luomuviljelyä. Tunnistaa kasvion lajeista yli 70 %.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Opiskelija hallitsee peltokasvien viljelytekniikan ja osaa arvioida sen vaikutusta satoon ja sadon laatuun. Osaa vertailla tavanomaista ja luomuviljelyä ja niiden vaikutuksia satoon. Kasvion lajeista tunnistettu oikein yli 90%.

Lisätiedot

Käsiteltävät aiheet: viljelykasvien ryhmittely ja menestyminen eri viljelyvyöhykkeillä, nurmikasvien, rehu- ja leipäviljojen sekä perunan viljely ja laatuvaatimukset, erikoiskasvit, peltokasvien luomuviljely.
Opintojaksoon kuuluvan kasvion teko on aloitettu Pohjoiset ekosysteemit ja kasvit -opintojaksolla syksyllä -24 (kasvilista ja ohjeet jaettu). Listan kasvien tieteelliset nimet tentittävä viimeistään tämän opintojakson yhteydessä.

Siirry alkuun