Skip to main content

Plant Cultivation (5cr)

Code: R601ML109-3003

General information


Enrollment
10.03.2025 - 20.08.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
21.08.2025 - 17.11.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Virtual portion
4 cr
Mode of delivery
Blended learning
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 30
Degree programmes
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teachers
Kirsi Jokela
Teacher in charge
Kirsi Jokela
Course
R601ML109

Evaluation scale

H-5

Objective

Opiskelija
- Osaa viljelykasvien ryhmittelyn ja tietää miten ne menestyvät eri viljelyvyöhykkeillä
- Tuntee nurmikasvien, rehu- ja leipäviljojen sekä perunan viljelytekniikat ja sadon laatuvaatimukset
- Tuntee nurmen, viljojen ja perunan luomuviljelyä.

Content

Viljelyvyöhykkeet
Laji- ja lajikevalinnan perusteet
Viljelykasvien ominaisuudet ja kestävä viljelytekniikka
Sadon laatuvaatimukset ja niihin vaikuttaminen
Peltokasvien luomuviljely

Location and time

21.8.-17.11.2025
Lähipäivä vk 34, etäopetus (zoom)

Materials

Seppänen, Mervi & Kurppa, Sirpa & Rinne, Marketta & Alakukku, Laura. 2019. Ruokaa! Kestävä maatalous ja ruoantuotanto.



Seppänen Mervi (toim.) 2008. Peltokasvien tuotanto.



Hyytiäinen ym. 1995. Kasvintuotanto 2.



Rajala, Jukka. Luonnonmukainen maatalous (verkkojulkaisu http://luomu.fi/tietoverkko/luonnonmukainen-maatalous-oppikirja-netissa /)



Erikoiskasvien viljely.Tieto tuottamaan sarjan julkaisu nro.118



Muut osoitetut ajankohtaiset materiaalit


Teaching methods

Luento-opetus, itsenäinen opiskelu, oppimistehtävät

Exam schedules

Tenttien ja palautettavien tehtävien ajankohta ja uusinnat sovitaan opintojakson kuluessa.

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2
Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja tietää sen vaikutuksen satoon. Tietää tavanomaisen ja luomuviljelyn eroja. Tunnistaa yli puolet kasvion lajeista.

Assessment criteria, good (3)

3-4
Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja ymmärtää sen vaikutuksen satoon ja sadon laatuun. Osaa vertailla tavanomaista ja luomuviljelyä. Tunnistaa kasvion lajeista yli 70 %.

Assessment criteria, excellent (5)

5
Opiskelija hallitsee peltokasvien viljelytekniikan ja osaa arvioida sen vaikutusta satoon ja sadon laatuun. Osaa vertailla tavanomaista ja luomuviljelyä ja niiden vaikutuksia satoon. Kasvion lajeista tunnistettu oikein yli 90%.

Further information

Käsiteltävät aiheet: viljelykasvien ryhmittely ja menestyminen eri viljelyvyöhykkeillä, nurmikasvien, rehu- ja leipäviljojen sekä perunan viljely ja laatuvaatimukset, erikoiskasvit, peltokasvien luomuviljely.
Opintojaksoon kuuluvan kasvion teko on aloitettu Pohjoiset ekosysteemit ja kasvit -opintojaksolla syksyllä -24 (kasvilista ja ohjeet jaettu). Listan kasvien tieteelliset nimet tentittävä viimeistään tämän opintojakson yhteydessä.

Go back to top of page