Siirry suoraan sisältöön

Keräilytuotteiden käyttö ja jalostus (5 op)

Toteutuksen tunnus: R604ML73OJ-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 24.03.2024

Ajoitus

02.04.2024 - 09.06.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

3 op

T&K-osuus

5 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Metsätalousinsinöörikoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 50

Opettaja

  • Anu Tossavainen

Vastuuhenkilö

Anu Tossavainen

Opiskelijaryhmät

  • R64M21S
    Metsätalousinsinöörikoulutus, Rovaniemi, syksy 2021

Tavoitteet

Osaamistavoitteet:
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteet ja erikoisluonnontuotteet
Opiskelija tietää luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja ymmärtää jalostuksen merkityksen tuotteen kehityksessä

Sisältö

Teemat:
Suomen yleisimmät luonnontuotteet ja erikoisluonnontuotteet
Luonnontuotteiden taloudellinen merkitys metsänomistajille
Luonnontuotteiden tuotanto metsätalouden toimenpiteenä: luonnontuotteiden viljely ja puoliviljely (agrometsätalous)
Luonnontuotteiden jalostus ja jalostuksen menetelmät

Oppimateriaalit

Pirinen, H. (Toim.), Luonnontuoteopas — Toimintaympäristö, työskentely ja tuotteistaminen luonnontuotealalla (Opetushallitus 2020). 



Marsi, Kauppaantulomäärät vuodelta 2022. Huom! Mikäli vuoden 2023 tilasto valmistuu ajoissa, sitä käytetään opintojaksolla.



Lisäksi jaettu materiaali.

Opetusmenetelmät

Lähiopetus, itsenäinen työskentely, ryhmätyöskentely
Toteutetaan yhdessä Luonnontuotteiden keruu ja käsittely -opintojakson kanssa (ryhmä RA61M23S)

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kirjallinen tentti. Uusintamahdollisuus keväällä -24.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Opiskelija tietää Suomen yleisimpiä luonnontuotteita ja erikoisluonnontuotteita
Opiskelija tuntee luonnontuotteiden taloudellista merkitykstä metsänomistajille
Opiskelija tuntee yleisimpiä viljely- ja puoliviljelymenetelmiä osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja jalostuksen merkitystä tuotteen kehityksessä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteeet ja erikoisluonnontuotteet
Opiskelija tietää ja osaa kuvata luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmät ja jalostuksen merkityksen tuotteen kehityksessä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteeet ja erikoisluonnontuotteet sekä tuntee niiden käyttökohteita
Opiskelija tietää ja osaa kuvata luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta ja osaa valita ja perustella kohteelle sopivan menetelmän
Opiskelija tietää ja osaa soveltaa keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja jalostuksen merkitystä tuotteen kehityksessä.