Data asiakaslähtöisten hyvinvointipalvelujen kehittämisessä (5 op)
Toteutuksen tunnus: YAMK106-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
03.10.2022 - 31.10.2022
Ajoitus
27.02.2023 - 31.05.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
T&K-osuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Ylempi AMK-koulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 75
Tutkinto-ohjelma
- Hyvinvoinnin analytiikan asiantuntija
Opettaja
- Anu Kinnunen
- Milla Immonen
Opiskelijaryhmät
-
R72YA22SHyvinvoinnin analytiikan asiantuntija
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää datan merkityksen kehittämisen työkaluna ja osaa tunnistaa kehittämisessä tarvittavia tietolähteitä. Opiskelija osaa hyödyntää palvelumuotoilun menetelmiä tiedon hyödyntämiseksi uusien asiakaslähtöisten palveluiden tai prosessien kehittämisessä. Opiskelija osaa tunnistaa dataan pohjautuen mahdollisuuksia uusien ratkaisujen, palveluiden tai tuotteiden kehittämiseen sekä analysoida ja visualisoida dataa kehittämisprosessin tueksi.
Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: kestävä kehitys, oppimaan oppiminen, ennakoiva kehittäminen, eettisyys
Sisältö
- palvelumuotoilun perusteet
- analytiikkatyypit ja niiden soveltamiskohteita
- data-analytiikan ja visualisoinnin perusteet
- data kehittämisen työkaluna
Aika ja paikka
Ennakkotehtävä
Kontaktit aloitus: 14.3. klo 8.30-12 ja 17.4. klo 8.30-12
Mahdolliset näistä poikkeavat vierailuluennot ilmoitetaan lähempänä erikseen.
Opetusmenetelmät
Tutkiva oppiminen
Yksilö- ja ryhmätyöskentely.
Mahdollinen ennakkotehtävä.
Lisätietoja opiskelijoille
Ennakkovaatimukset: Datan rakentuminen digitaalisissa palveluissa -opintojakso tai vastaavat tiedot.
Mahdollisten asiantuntijaluentojen ajankohdat ilmoitetaan lähempänä toteutusta.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1-2)
Opiskelija analysoi datan merkitystä palveluiden kehittämisen työkaluna ja kykenee tuomaan esille kehittämisessä tarvittavia keskeisimpiä datalähteitä. Opiskelija valitsee ja soveltaa tarkoituksenmukaisia palvelumuotoilun menetelmiä tiedon hyödyntämiseen valitsemalleen sovellusalueelle sekä asiakaslähtöisten palveluiden/prosessien kehittämiseen. Opiskelija hyödyntää kotimaisia ja kansainvälisiä tietolähteitä sekä viestii selkeästi sekä suullisesti että kirjallisesti. Opiskelija analysoi ja visualisoi dataa kehittämisprosessin tueksi valitsemallaan hyvinvointipalvelun sovellusalueella.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3-4)
Opiskelija analysoi datan merkitystä monipuolisesti palveluiden kehittämisen työkaluna ja kykenee tuomaan esille kehittämisessä tarvittavat datalähteet. Opiskelija valitsee ja soveltaa perustellen tarkoituksenmukaisia palvelumuotoilun menetelmiä tiedon hyödyntämiseen valitsemalleen sovellusalueelle sekä palveluiden/prosessien kehittämiseen. Opiskelija hyödyntää kattavasti kotimaisia ja kansainvälisiä tietolähteitä sekä viestii selkeästi suullisesti ja kirjallisesti, hyödyntäen tiedon tarkoituksenmukaista visualisointia. Opiskelija analysoi ja visualisoi dataa monipuolisesti kehittämisen tueksi valitsemallaan hyvinvointipalvelun sovellusalueella.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5)
Opiskelija analysoi laaja-alaisesti ja taitavasti perustellen datan merkitystä palveluiden kehittämisen työkaluna ja kykenee tuomaan esille kehittämisessä tarvittavat datalähteet monipuolisesti perustellen. Opiskelija valitsee ja soveltaa luovasti sekä perustellen tarkoituksenmukaisia palvelumuotoilun menetelmiä tiedon hyödyntämiseen valitsemalleen sovellusalueelle sekä palveluiden/prosessien kehittämiseen. Opiskelija hyödyntää kotimaisia ja kansainvälisiä erityisen laadukkaita tietolähteitä sekä viestii selkeästi ja luotettavasti suullisesti ja kirjallisesti, hyödyntäen viestinnässä luovasti ja asiantuntijamaisesti tiedon visualisointia. Opiskelija analysoi ja visualisoi dataa asiantuntijamaisesti valitsemallaan hyvinvointipalvelun sovellusalueella.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itse- ja vertaisarviointi, ryhmä- ja yksilötyön arvionti
Lisätiedot
Opintojakso sisältyy hyvinvointianalyytikko-opintoihin.