Liikunta ja ravitsemus (5 op)
Toteutuksen tunnus: YAMK110-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
08.08.2023 - 30.08.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.09.2023 - 31.10.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Ylempi AMK-koulutus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 15 - 40
- Opettajat
- Heikki Hannola
- Petteri Pohja
- Merja Koikkalainen
- Vastuuopettaja
- Heikki Hannola
- Ryhmät
-
YAMKPROFYAMK, profiloivat opinnot
- Opintojakso
- YAMK110
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää ravitsemukseen ja ravintoon liittyvien keskeisten tekijöiden merkityksen ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. Opiskelija tietää yleiset ravitsemussuositukset ja niiden laatimiseen liittyvät tieteelliset perusteet. Opiskelija osaa kuvata liikunnan ja urheiluvalmennuksen aiheuttamat ravitsemusfysiologiset vaatimukset ja haasteet. Opiskelija selittää eri ikäisten liikkujien ja urheilijoiden ravitsemuksen erityistarpeita. Hän osaa käyttää ravinto-ohjelmia ja tulkita saatuja tuloksia ravintovalmennuksessa. Opiskelija soveltaa näyttöön perustuvaa tietoa osana kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.
Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: oppimaan oppiminen, kestävä kehitys, ennakoiva kehittäminen
Sisältö
- Teema 1: Ravitsemus ja terveys: ravitsemusfysiologia, ravitsemus- ja ruokasuositukset, terveys
- Teema 2: Ravintovalmennus: energia ja energiaravintoaineet, ravitsemuksen erityistapaukset, urheilijan ravitsemus
Aika ja paikka
Toteutetaan kokonaan verkkoympäristössä.
Opintojaksoinfo:
Torstai 31.8.2023 klo 18:00-20:00. Teams.
Luennot:
To 14.9.
08.30-09.30 Teams
09.45-10.45 Teams
11:00-12.00 Teams
Loppuseminaari:
La 12.10.
08.30-09.30 Teams
09.45-10.45 Teams
11:00-12.00 Teams
Opetusmenetelmät
Opiskelija ymmärtää ravitsemukseen ja ravintoon liittyvien keskeisten tekijöiden merkityksen ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. Opiskelija tietää yleiset ravitsemussuositukset ja niiden laatimiseen liittyvät tieteelliset perusteet. Opiskelija osaa kuvata liikunnan ja urheiluvalmennuksen aiheuttamat ravitsemusfysiologiset vaatimukset ja haasteet. Opiskelija selittää eri ikäisten liikkujien ja urheilijoiden ravitsemuksen erityistarpeita. Hän osaa käyttää ravinto-ohjelmia ja tulkita saatuja tuloksia ravintovalmennuksessa. Opiskelija soveltaa näyttöön perustuvaa tietoa osana kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.
Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: oppimaan oppiminen, kestävä kehitys, ennakoiva kehittäminen
Teema 1: Ravitsemus ja terveys: ravitsemusfysiologia, ravitsemus- ja ruokasuositukset, terveys
Teema 2: Ravintovalmennus: energia ja energiaravintoaineet, ravitsemuksen erityistapaukset, urheilijan ravitsemus
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2: Opiskelija
- soveltaa liikuntaravitsemuksen teoriaa osana liikkujien ja urheilijoiden kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4: Opiskelija
- soveltaa ja arvioi liikuntaravitsemuksen teoriaa osana liikkujien ja urheilijoiden kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5: Opiskelija
- soveltaa ja arvioi monipuolisesti ja kriittisesti liikuntaravitsemuksen teoriaa osana liikkujien ja urheilijoiden kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.