Skip to main content

Exercise and Nutrition (5 cr)

Code: YAMK110-3001

General information


Enrollment
08.08.2023 - 30.08.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.09.2023 - 31.10.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
3 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Master's Degree Programmes
Teaching languages
Finnish
Seats
15 - 40
Teachers
Heikki Hannola
Petteri Pohja
Merja Koikkalainen
Teacher in charge
Heikki Hannola
Groups
YAMKPROF
YAMK, profiloivat opinnot
Course
YAMK110

Evaluation scale

H-5

Objective

Opiskelija ymmärtää ravitsemukseen ja ravintoon liittyvien keskeisten tekijöiden merkityksen ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. Opiskelija tietää yleiset ravitsemussuositukset ja niiden laatimiseen liittyvät tieteelliset perusteet. Opiskelija osaa kuvata liikunnan ja urheiluvalmennuksen aiheuttamat ravitsemusfysiologiset vaatimukset ja haasteet. Opiskelija selittää eri ikäisten liikkujien ja urheilijoiden ravitsemuksen erityistarpeita. Hän osaa käyttää ravinto-ohjelmia ja tulkita saatuja tuloksia ravintovalmennuksessa. Opiskelija soveltaa näyttöön perustuvaa tietoa osana kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.

Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: oppimaan oppiminen, kestävä kehitys, ennakoiva kehittäminen

Content

- Teema 1: Ravitsemus ja terveys: ravitsemusfysiologia, ravitsemus- ja ruokasuositukset, terveys
- Teema 2: Ravintovalmennus: energia ja energiaravintoaineet, ravitsemuksen erityistapaukset, urheilijan ravitsemus

Location and time

Toteutetaan kokonaan verkkoympäristössä.

Opintojaksoinfo:
Torstai 31.8.2023 klo 18:00-20:00. Teams.

Luennot:
To 14.9.
08.30-09.30 Teams
09.45-10.45 Teams
11:00-12.00 Teams

Loppuseminaari:
La 12.10.
08.30-09.30 Teams
09.45-10.45 Teams
11:00-12.00 Teams

Teaching methods

Opiskelija ymmärtää ravitsemukseen ja ravintoon liittyvien keskeisten tekijöiden merkityksen ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. Opiskelija tietää yleiset ravitsemussuositukset ja niiden laatimiseen liittyvät tieteelliset perusteet. Opiskelija osaa kuvata liikunnan ja urheiluvalmennuksen aiheuttamat ravitsemusfysiologiset vaatimukset ja haasteet. Opiskelija selittää eri ikäisten liikkujien ja urheilijoiden ravitsemuksen erityistarpeita. Hän osaa käyttää ravinto-ohjelmia ja tulkita saatuja tuloksia ravintovalmennuksessa. Opiskelija soveltaa näyttöön perustuvaa tietoa osana kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.

Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: oppimaan oppiminen, kestävä kehitys, ennakoiva kehittäminen

Teema 1: Ravitsemus ja terveys: ravitsemusfysiologia, ravitsemus- ja ruokasuositukset, terveys
Teema 2: Ravintovalmennus: energia ja energiaravintoaineet, ravitsemuksen erityistapaukset, urheilijan ravitsemus

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2: Opiskelija
- soveltaa liikuntaravitsemuksen teoriaa osana liikkujien ja urheilijoiden kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.

Assessment criteria, good (3)

3-4: Opiskelija
- soveltaa ja arvioi liikuntaravitsemuksen teoriaa osana liikkujien ja urheilijoiden kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.

Assessment criteria, excellent (5)

5: Opiskelija
- soveltaa ja arvioi monipuolisesti ja kriittisesti liikuntaravitsemuksen teoriaa osana liikkujien ja urheilijoiden kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.

Go back to top of page