Exercise and Nutrition (5 cr)
Code: YAMK110-3001
General information
- Enrollment
- 08.08.2023 - 30.08.2023
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.09.2023 - 31.10.2023
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Master's Degree Programmes
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 40
- Teachers
- Heikki Hannola
- Petteri Pohja
- Merja Koikkalainen
- Teacher in charge
- Heikki Hannola
- Groups
-
YAMKPROFYAMK, profiloivat opinnot
- Course
- YAMK110
Evaluation scale
H-5
Objective
Opiskelija ymmärtää ravitsemukseen ja ravintoon liittyvien keskeisten tekijöiden merkityksen ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. Opiskelija tietää yleiset ravitsemussuositukset ja niiden laatimiseen liittyvät tieteelliset perusteet. Opiskelija osaa kuvata liikunnan ja urheiluvalmennuksen aiheuttamat ravitsemusfysiologiset vaatimukset ja haasteet. Opiskelija selittää eri ikäisten liikkujien ja urheilijoiden ravitsemuksen erityistarpeita. Hän osaa käyttää ravinto-ohjelmia ja tulkita saatuja tuloksia ravintovalmennuksessa. Opiskelija soveltaa näyttöön perustuvaa tietoa osana kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.
Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: oppimaan oppiminen, kestävä kehitys, ennakoiva kehittäminen
Content
- Teema 1: Ravitsemus ja terveys: ravitsemusfysiologia, ravitsemus- ja ruokasuositukset, terveys
- Teema 2: Ravintovalmennus: energia ja energiaravintoaineet, ravitsemuksen erityistapaukset, urheilijan ravitsemus
Location and time
Toteutetaan kokonaan verkkoympäristössä.
Opintojaksoinfo:
Torstai 31.8.2023 klo 18:00-20:00. Teams.
Luennot:
To 14.9.
08.30-09.30 Teams
09.45-10.45 Teams
11:00-12.00 Teams
Loppuseminaari:
La 12.10.
08.30-09.30 Teams
09.45-10.45 Teams
11:00-12.00 Teams
Teaching methods
Opiskelija ymmärtää ravitsemukseen ja ravintoon liittyvien keskeisten tekijöiden merkityksen ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. Opiskelija tietää yleiset ravitsemussuositukset ja niiden laatimiseen liittyvät tieteelliset perusteet. Opiskelija osaa kuvata liikunnan ja urheiluvalmennuksen aiheuttamat ravitsemusfysiologiset vaatimukset ja haasteet. Opiskelija selittää eri ikäisten liikkujien ja urheilijoiden ravitsemuksen erityistarpeita. Hän osaa käyttää ravinto-ohjelmia ja tulkita saatuja tuloksia ravintovalmennuksessa. Opiskelija soveltaa näyttöön perustuvaa tietoa osana kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.
Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: oppimaan oppiminen, kestävä kehitys, ennakoiva kehittäminen
Teema 1: Ravitsemus ja terveys: ravitsemusfysiologia, ravitsemus- ja ruokasuositukset, terveys
Teema 2: Ravintovalmennus: energia ja energiaravintoaineet, ravitsemuksen erityistapaukset, urheilijan ravitsemus
Assessment criteria, satisfactory (1)
1-2: Opiskelija
- soveltaa liikuntaravitsemuksen teoriaa osana liikkujien ja urheilijoiden kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.
Assessment criteria, good (3)
3-4: Opiskelija
- soveltaa ja arvioi liikuntaravitsemuksen teoriaa osana liikkujien ja urheilijoiden kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.
Assessment criteria, excellent (5)
5: Opiskelija
- soveltaa ja arvioi monipuolisesti ja kriittisesti liikuntaravitsemuksen teoriaa osana liikkujien ja urheilijoiden kokonaisvaltaista ravitsemusvalmennuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia.