Kasvinviljely (5 op)
Toteutuksen tunnus: R601ML109-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
13.03.2023 - 22.08.2023
Ajoitus
23.08.2023 - 17.11.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
4 op
T&K-osuus
5 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus
Yksikkö
Agrologikoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 30
Tutkinto-ohjelma
- Agrologikoulutus
Opettaja
- Kirsi Jokela
Vastuuhenkilö
Kirsi Jokela
Opiskelijaryhmät
-
RA61M22SAgrologikoulutus (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, syksy 2022
Tavoitteet
Opiskelija
- Osaa viljelykasvien ryhmittelyn ja tietää miten ne menestyvät eri viljelyvyöhykkeillä
- Tuntee nurmikasvien, rehu- ja leipäviljojen sekä perunan viljelytekniikat ja sadon laatuvaatimukset
- Tuntee nurmen, viljojen ja perunan luomuviljelyä.
Sisältö
Viljelyvyöhykkeet
Laji- ja lajikevalinnan perusteet
Viljelykasvien ominaisuudet ja kestävä viljelytekniikka
Sadon laatuvaatimukset ja niihin vaikuttaminen
Peltokasvien luomuviljely
Aika ja paikka
23.8.-17.11.2023
Lähipäivä vk 34, etäopetus (zoom)
Oppimateriaalit
Seppänen, Mervi & Kurppa, Sirpa & Rinne, Marketta & Alakukku, Laura. 2019. Ruokaa! Kestävä maatalous ja ruoantuotanto.
Seppänen Mervi (toim.) 2008. Peltokasvien tuotanto.
Hyytiäinen ym. 1995. Kasvintuotanto 2.
Rajala, Jukka. Luonnonmukainen maatalous (verkkojulkaisu http://luomu.fi/tietoverkko/luonnonmukainen-maatalous-oppikirja-netissa/)
Tieto tuottamaan sarjan julkaisu nro.118 Erikoiskasvien viljely
Muut osoitetut ajankohtaiset materiaalit
Opetusmenetelmät
Luento-opetus, itsenäinen opiskelu, oppimistehtävät
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tenttien/kertaustehtävien ajankohta sovitaan opintojakson kuluessa.
Lisätietoja opiskelijoille
Käsiteltävät aiheet: viljelykasvien ryhmittely ja menestyminen eri viljelyvyöhykkeillä, nurmikasvien, rehu- ja leipäviljojen sekä perunan viljely ja laatuvaatimukset, erikoiskasvit, peltokasvien luomuviljely.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2
Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja tietää sen vaikutuksen satoon. Tietää tavanomaisen ja luomuviljelyn eroja. Tunnistaa yli puolet kasvion lajeista.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4
Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja ymmärtää sen vaikutuksen satoon ja sadon laatuun. Osaa vertailla tavanomaista ja luomuviljelyä. Tunnistaa kasvion lajeista yli 70 %.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5
Opiskelija hallitsee peltokasvien viljelytekniikan ja osaa arvioida sen vaikutusta satoon ja sadon laatuun. Osaa vertailla tavanomaista ja luomuviljelyä ja niiden vaikutuksia satoon. Kasvion lajeista tunnistettu oikein yli 90%.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hylätty -K5
Arviointiperusteet: aktiivinen osallistuminen ja opiskelu, tentti, tehtävien suoritus ajallaan ja hyväksytysti.
Kasvion (40 lajia) koostaminen hyväksytysti.
Hylätty (0)
Opiskelija ei osaa yleisimpien peltokasvien villjelytekniikkaa eikä ymmärrä sen vaikutusta sadonmuodostukseen. Kasvion koostamisessa suuria puutteita, lajeista tunnistettu oikein alle 50%.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
1-2 Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja tietää sen vaikutuksen satoon. Kasvio koostettu ohjeiden mukaan ja lajeista tunnistettu oikein 50-60 %.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
3-4 Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja ymmärtää sen vaikutuksen satoon ja sadon laatuun. Kasvio koostettu ohjeiden mukaan ja lajeista tunnistettu oikein 70-90 %.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5 Opiskelija hallitsee peltokasvien viljelytekniikan ja osaa arvioida sen vaikutusta satoon ja sadon laatuun. Kasvio koostettu täysin ohjeiden mukaan ja lajeista tunnistettu oikein yli 90%