Kasvinviljely (5 op)
Toteutuksen tunnus: R601ML109-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
13.03.2023 - 22.08.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
23.08.2023 - 17.11.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 1 op
- Virtuaaliosuus
- 4 op
- TKI-osuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Agrologikoulutus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Koulutus
- Agrologikoulutus
- Opettajat
- Kirsi Jokela
- Vastuuopettaja
- Kirsi Jokela
- Ryhmät
-
RA61M22SAgrologikoulutus (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, syksy 2022
- Opintojakso
- R601ML109
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opiskelija
- Osaa viljelykasvien ryhmittelyn ja tietää miten ne menestyvät eri viljelyvyöhykkeillä
- Tuntee nurmikasvien, rehu- ja leipäviljojen sekä perunan viljelytekniikat ja sadon laatuvaatimukset
- Tuntee nurmen, viljojen ja perunan luomuviljelyä.
Sisältö
Viljelyvyöhykkeet
Laji- ja lajikevalinnan perusteet
Viljelykasvien ominaisuudet ja kestävä viljelytekniikka
Sadon laatuvaatimukset ja niihin vaikuttaminen
Peltokasvien luomuviljely
Aika ja paikka
23.8.-17.11.2023
Lähipäivä vk 34, etäopetus (zoom)
Oppimateriaalit
Seppänen, Mervi & Kurppa, Sirpa & Rinne, Marketta & Alakukku, Laura. 2019. Ruokaa! Kestävä maatalous ja ruoantuotanto.
Seppänen Mervi (toim.) 2008. Peltokasvien tuotanto.
Hyytiäinen ym. 1995. Kasvintuotanto 2.
Rajala, Jukka. Luonnonmukainen maatalous (verkkojulkaisu http://luomu.fi/tietoverkko/luonnonmukainen-maatalous-oppikirja-netissa /)
Tieto tuottamaan sarjan julkaisu nro.118 Erikoiskasvien viljely
Muut osoitetut ajankohtaiset materiaalit
Opetusmenetelmät
Luento-opetus, itsenäinen opiskelu, oppimistehtävät
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tenttien/kertaustehtävien ajankohta sovitaan opintojakson kuluessa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2
Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja tietää sen vaikutuksen satoon. Tietää tavanomaisen ja luomuviljelyn eroja. Tunnistaa yli puolet kasvion lajeista.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4
Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja ymmärtää sen vaikutuksen satoon ja sadon laatuun. Osaa vertailla tavanomaista ja luomuviljelyä. Tunnistaa kasvion lajeista yli 70 %.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5
Opiskelija hallitsee peltokasvien viljelytekniikan ja osaa arvioida sen vaikutusta satoon ja sadon laatuun. Osaa vertailla tavanomaista ja luomuviljelyä ja niiden vaikutuksia satoon. Kasvion lajeista tunnistettu oikein yli 90%.
Lisätiedot
Käsiteltävät aiheet: viljelykasvien ryhmittely ja menestyminen eri viljelyvyöhykkeillä, nurmikasvien, rehu- ja leipäviljojen sekä perunan viljely ja laatuvaatimukset, erikoiskasvit, peltokasvien luomuviljely.