Skip to main content

Plant Cultivation (5cr)

Code: R601ML109-3001

General information


Enrollment
13.03.2023 - 22.08.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
23.08.2023 - 17.11.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Virtual portion
4 cr
Mode of delivery
Blended learning
Teaching languages
finnish
Seats
0 - 30
Degree programmes
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teachers
Kirsi Jokela
Teacher in charge
Kirsi Jokela
Course
R601ML109

Evaluation scale

H-5

Objective

Opiskelija
- Osaa viljelykasvien ryhmittelyn ja tietää miten ne menestyvät eri viljelyvyöhykkeillä
- Tuntee nurmikasvien, rehu- ja leipäviljojen sekä perunan viljelytekniikat ja sadon laatuvaatimukset
- Tuntee nurmen, viljojen ja perunan luomuviljelyä.

Content

Viljelyvyöhykkeet
Laji- ja lajikevalinnan perusteet
Viljelykasvien ominaisuudet ja kestävä viljelytekniikka
Sadon laatuvaatimukset ja niihin vaikuttaminen
Peltokasvien luomuviljely

Location and time

23.8.-17.11.2023
Lähipäivä vk 34, etäopetus (zoom)

Materials

Seppänen, Mervi & Kurppa, Sirpa & Rinne, Marketta & Alakukku, Laura. 2019. Ruokaa! Kestävä maatalous ja ruoantuotanto.
Seppänen Mervi (toim.) 2008. Peltokasvien tuotanto.
Hyytiäinen ym. 1995. Kasvintuotanto 2.
Rajala, Jukka. Luonnonmukainen maatalous (verkkojulkaisu http://luomu.fi/tietoverkko/luonnonmukainen-maatalous-oppikirja-netissa /)
Tieto tuottamaan sarjan julkaisu nro.118 Erikoiskasvien viljely
Muut osoitetut ajankohtaiset materiaalit

Teaching methods

Luento-opetus, itsenäinen opiskelu, oppimistehtävät

Exam schedules

Tenttien/kertaustehtävien ajankohta sovitaan opintojakson kuluessa.

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2
Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja tietää sen vaikutuksen satoon. Tietää tavanomaisen ja luomuviljelyn eroja. Tunnistaa yli puolet kasvion lajeista.

Assessment criteria, good (3)

3-4
Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja ymmärtää sen vaikutuksen satoon ja sadon laatuun. Osaa vertailla tavanomaista ja luomuviljelyä. Tunnistaa kasvion lajeista yli 70 %.

Assessment criteria, excellent (5)

5
Opiskelija hallitsee peltokasvien viljelytekniikan ja osaa arvioida sen vaikutusta satoon ja sadon laatuun. Osaa vertailla tavanomaista ja luomuviljelyä ja niiden vaikutuksia satoon. Kasvion lajeista tunnistettu oikein yli 90%.

Further information

Käsiteltävät aiheet: viljelykasvien ryhmittely ja menestyminen eri viljelyvyöhykkeillä, nurmikasvien, rehu- ja leipäviljojen sekä perunan viljely ja laatuvaatimukset, erikoiskasvit, peltokasvien luomuviljely.

Go back to top of page