Siirry suoraan sisältöön

Matkailualan projektityö (vaihtoehtoinen) (10 op)

Toteutuksen tunnus: R81OJ19PROJ-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2023 - 29.09.2023

Ajoitus

14.09.2023 - 31.12.2023

Laajuus

5 - 10

Virtuaaliosuus (op)

1 op

T&K-osuus

10 op

Toteutustapa

90 % Lähiopetus, 10 % Etäopetus

Yksikkö

​Restonomikoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 60

Tutkinto-ohjelma

  • Restonomikoulutus

Opettaja

  • Milla Hirvaskari
  • Jenni Pyhäjärvi

Vastuuhenkilö

Jenni Pyhäjärvi

Opiskelijaryhmät

  • RA81M22K
    Restonomikoulutus, Rovaniemi kevät 2022

Tavoitteet

Opiskelija laajentaa ja syventää osaamistaan valitsemallaan osaamisalueella. Opiskelija toteuttaa työelämäprojektin vahvistaen taitojaan toteuttaa tavoitteellisia ja aikasidottuja tehtävänantoja.

- Harjaantuminen tavoitteellisen ja aikasidonnaiseen työskentelyyn
- Työelämäyhteistyövalmiuksien vahvistaminen projektin luonteen mukaisesti
- Vastuu oman osaamisensa vahvistamisesta
- Itseohjautuvan tiedonhaun ja tiedon soveltamisen harjaantuminen
- Raportin ja muun tekstin tuottaminen, tulosten kommunikointi

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- hahmottaa projektitoiminnan tehtävät, laatia alaansa liittyvän projektisuunnitelman sekä toteuttaa omaan työhön tai alan käytänteeseen liittyvän pienimuotoisen projektin
- suunnitella ja johtaa projektia itseohjautuvasti
- raportoida työnsä tulokset, kriittisesti analysoida suunnitelmaa, toteutusta ja lopputuloksia sekä esittää perusteltuja kehittämisehdotuksia.

Sisältö

- Projektimainen työskentely
- Itseohjautuva tiedonhaku
- Teoreettinen tiedon hyödyntäminen projektin ratkaisuissa ja perusteluissa
- Dokumentointi ja viestintä
- Tutkimus ja kehittämistoiminta
- Oman työn (ja ryhmän) tuotoksen reflektointi/arviointi

Aika ja paikka

Zoom, Moodle, Teams. Etä- ja lähitapaamisia projektin toimeksiannon tarpeen mukaan.

Oppimateriaalit

Projektityöskentelyyn liittyvä oppimateriaali. Muu materiaali projektin substanssin mukaan.

Opetusmenetelmät

Opinto alkaa syyskuussa opintoinfolla Zoom:ssa 14.9.2023 klo 16.00-17.30. Aloitustapaamisessa esitellään työelämän toimeksiantoja ja käynnistetään projektit. Opinnon tarkoitus on vahvistaa työelämäosaamista työskentelemällä työelämälähtöisissä käytännön projekteissa. Projektia työstetään projektiryhmässä. Projektiryhmä valitsee projektipäällikön ja tehtävävastuut ryhmän jäsenille sekä raportoi alati projektin etenemisestä ohjaajalle sekä toimeksiantajalle.

Aloitustapaamisen jälkeen projektiryhmä työskentelee tiiviissä yhteistyössä työelämän toimeksiantajan kanssa. Projektia ohjataan tarpeen mukaan ohjaustapaamisissa.

Opinnon voi suorittaa 5-10op laajuudessa, riippuen projektista ja sen laajuudesta. Opinto on ympärivuotinen, joten työelämän toimeksiantoja voi tulla tarjolle myös sähköpostitse läpi vuoden.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

-

Kansainvälisyys

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osaamisen näyttö

Sisällön jaksotus

Ympärivuotinen toteutus

Lisätietoja opiskelijoille

Oppimistehtävät:
- (Projekti)suunnitelma
- Loppuraportti ml. projektin lopullinen tuotos, joka havainnollistetaan (esim. visuaalinen kuvio, video, posteri tai jonkin muu)

Oppimista reflektoivat tehtävät:
- Ryhmän arviointimatriisi
- Itse- ja vertaisarviointi

Lapin yliopiston läsnäoleva tutkinto-opiskelija voi ilmoittautua maksutta Lapin ammattikorkeakoulun tarjoamiin LUC-opintoihin, mikäli opinnot voi liittää omaan tutkintoon. Ilmoittautuminen tapahtuu Lapin ammattikorkeakoulun Hakijan työpöydällä: https://hakeutuminen-amk.peppi4.lapit.csc.fi/web/hakijan-tyopoyta/opiskeluhaku#3050

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hylätty (0): Projektisuunnitelma jää vajaaksi tai sitä ei ole tehty. Ei ole käytetty olemassa olevaa tietoa, dokumentointi on vajaata. Ei ole kyetty toimimaan verkostossa eikä hyödynnetty moniammatillista yhteistyötä. Oman osaamisen analysointi jää puuttumaan.

Tyydyttävä (1-2): Osaat laatia projektisuunnitelman. Osaat soveltaa kehittämistyössä omaa osaamistasi sekä tuottaa käyttökelpoista ja tarvittavaa tietoa. Osaat dokumentoida projektin keskeisen sisällön. Projektityössä vahvistat omaa ammatillista asiantuntijuutta. Osaat toimia verkostoissa ja projektitehtävissä. Osaat analysoida kriittisesti kehittämistyötä ja sen tuloksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4): Osaat laatia projektisuunnitelman. Osaat soveltaa kehittämistyössä hyvin omaa ammattiosaamistasi, tuottaa uutta ja käyttökelpoista tietoa. Osaat dokumentoida hyvin projektin keskeiset sisällöt ja tulokset. Projektityössä vahvistat omaa ammatillista asiantuntijuutta. Pystyt esittämään perusteltuja ratkaisuvaihtoehtoja projektin eri vaiheissa ja osaat toimia erilaisissa tiimeissä. Osaat analysoida kriittisesti kehittämistyön prosessia ja tuloksia. Tuloksien pohjalta tunnistat tulevaisuuden kehittämistarpeita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Osaat laatia projektisuunnitelman. Osaat soveltaa erinomaisesti omaa ammattiosaamistasi kehittämistyössä. Osaat tuottaa uutta ja käyttökelpoista tietoa projektityöskentelyssä. Dokumentaatiossa pystyt tuottamaan seikkaperäistä arviointia projektin keskeisistä tuloksista. Projektityössä vahvistat omaa ammatillista asiantuntijuutta. Pystyt esittämään perusteltuja ongelman ratkaisuja projektin eri vaiheissa ja osaat toimia ratkaisukeskeisesti erilaisissa tiimeissä ja verkostoissa. Osaat analysoida erinomaisesti kehittämistyön prosessia ja tuloksia. Toimintaympäristö huomioiden ja tuloksia arvioiden tunnistat ja ennakoit tulevaisuuden kehittämistarpeita.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Projektin hyväksytty suorittaminen edellyttää, että oppimistehtävät on palautettu sovitussa aikataulussa ja niiden sisältö on toimeksiannon mukainen. Raportin tietoperustan tulee olla riittävän vahva ja teoriatietoa tulee soveltaa aktiivisesti käytäntöön/toimeksiantoon. Ryhmätyöskentelyn tulee olla sujuvaa ja yhteistoiminnnallista sekä viestinnän toimeksiantajan ja ohjaavan opettajan kanssa aktiivista.

Arviointiasteikko: kiitettävä (5) – hylätty (0).

Kiitettävä (5)
Osaat laatia projektisuunnitelman. Osaat soveltaa erinomaisesti omaa ammattiosaamistasi kehittämistyössä. Osaat tuottaa uutta ja käyttökelpoista tietoa projektityöskentelyssä. Dokumentaatiossa pystyt tuottamaan seikkaperäistä arviointia projektin keskeisistä tuloksista. Projektityössä vahvistat omaa ammatillista asiantuntijuutta. Pystyt esittämään perusteltuja ongelman ratkaisuja projektin eri vaiheissa ja osaat toimia ratkaisukeskeisesti erilaisissa tiimeissä ja verkostoissa. Osaat analysoida erinomaisesti kehittämistyön prosessia ja tuloksia. Toimintaympäristö huomioiden ja tuloksia arvioiden tunnistat ja ennakoit tulevaisuuden kehittämistarpeita. Työskentely on itseohjautuvaa ja ratkaisukeskeistä.

Hyvä (3-4)
Osaat laatia projektisuunnitelman. Osaat soveltaa kehittämistyössä hyvin omaa ammattiosaamistasi, tuottaa uutta ja käyttökelpoista tietoa. Osaat dokumentoida hyvin projektin keskeiset sisällöt ja tulokset. Projektityössä vahvistat omaa ammatillista asiantuntijuutta. Pystyt esittämään perusteltuja ratkaisuvaihtoehtoja projektin eri vaiheissa ja osaat toimia erilaisissa tiimeissä. Osaat analysoida kriittisesti kehittämistyön prosessia ja tuloksia. Tuloksien pohjalta tunnistat tulevaisuuden kehittämistarpeita. Työskentely on pääosin itseohjautuvaa ja asenne ratkaisukeskeinen.

Tyydyttävä (1-2)
Osaat laatia projektisuunnitelman. Osaat soveltaa kehittämistyössä omaa osaamistasi sekä tuottaa käyttökelpoista ja tarvittavaa tietoa. Osaat dokumentoida projektin keskeisen sisällön. Projektityössä vahvistat omaa ammatillista asiantuntijuutta. Osaat toimia verkostoissa ja projektitehtävissä. Osaat analysoida kriittisesti kehittämistyötä ja sen tuloksia. Itseohjautuvuus on puutteellista ja projekti vaatii paljon ohjausta edetäkseen.

Hylätty (0)
Opiskelija ei osaa laatia vaadittuja dokumentteja. Hän ei osaa kuvata eikä hyödyntää olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä projektityöskentelyssä. Opiskelija on passiivinen.
Englanniksi

Lisätiedot

Opintojakso on Lapin ammattikorkeakoulun toteuttama, mutta valittavissa myös Lapin yliopiston matkailututkimuksen opiskelijoille ristiinopiskeltavina opintoina. Opiskelijoiden hyväksiluku- ja oikeusturva-asiat määräytyvät Lapin ammattikorkeakoulun säädösten mukaisesti.

Ilmoittautumisohjeet ristiinopiskeluun löytyvät kunkin lukuvuoden toteutuksen lisätiedoista.