Siirry suoraan sisältöön

Luonnontuotealan perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: R601ML106-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.10.2022 - 17.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
18.01.2023 - 31.03.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
4 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Agrologikoulutus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
Agrologikoulutus
Opettajat
Anu Tossavainen
Tuija Haapasalmi
Vastuuopettaja
Anu Tossavainen
Ryhmät
RA61M22S
Agrologikoulutus (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, syksy 2022
Opintojakso
R601ML106

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opiskelija
- Tuntee luonnontuotealan toimialan ja osaa tunnistaa sen laajuuden
- Tunnistaa erilaisten luonnontuotteiden keskeiset käyttökohteet ja osaa erottaa syötävät ja ei-syötävät raaka-aineet
- Tietää luonnontuotealan keskeiset organisaatiot
- Tuntee alaa säätelevää lainsäädäntöä
- Tuntee luonnontuotealan markkinat ja trendit
- Ymmärtää raaka-aineiden myynti- ja ostotoimintojen käytänteitä ja prosesseja.

Sisältö

Lainsäädäntö
Organisaatiot
Jokamiehenoikeudet
Toimialakatsaukset ja raportit
Markkinat ja trendit
Vastuut ja vastuualueet
Raaka-aineiden myynti- ja ostotoiminnot

Opintojakso sisältää viestintää 0,5 op.

Aika ja paikka

Kevät 2023

Oppimateriaalit

Pirinen, H. (Toim.), Luonnontuoteopas — Toimintaympäristö, työskentely ja tuotteistaminen luonnontuotealalla (Opetushallitus 2020).
Moisio, S. (Toim.), Luonnonyrttiopas (Opetushallitus 2022).
Moisio, S., Törrönen R., Luonnonmarjat (Opetushallitus 2021).
Bonsdorff, T., Hopsu-Neuvonen A., Huhtinen S., Korhonen J., Kosonen L. Moisio S., Palmén J. Sienimetsästä markkinoille (Opetushallitus 2022).
Luonnontuotealan toimialaraportti (TEM).
Marsi - kauppaantulomäärät 2021 (Ruokavirasto).

Opetusmenetelmät

Verkko-opinnot

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Ymmärtää toimialan perusteet ja tunnistaa luonnontuotteiden keskeiset käyttökohteet. Tietää alalla toimivia organisaatioita ja tuntee jokamiehenoikeudet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Hallitsee luonnontuotteiden perusteet ja tunnistaa toimialan laajuuden. Tietää alan trendejä, markkinoita ja organisaatiotahot. Tuntee jokamiehenoikeudet, alaa säätelevää lainsäädäntöä sekä raaka-aineen myynti- ja ostoprosessin kulun.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Tuntee toimialakokonaisuuden, organisaatiot ja alan taustatekijät. Opiskelijalla on laaja-alainen ja reaaliaikainen tietämys alan markkinoista ja trendeistä. Ymmärrys eri raaka-aineiden myynti- ja ostotoimintojen käytänteistä ja prosessin kulusta on kattava.

Lisätiedot

Vierailija: Luonnontuotealan toimialapäällikkö Sirkku Wacklin, trendit ja luonnontuoteala tänä päivänä (Toimialaraportti 2022).

Etäopetuksen yhteydessä tehdään tehtäviä.

Siirry alkuun