Hoiva-alan yrittäjyys ja taloushallinto (10 op)
Toteutuksen tunnus: K702GL29OJ-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
06.02.2023 - 31.07.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.03.2023 - 15.10.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 10 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Geronomikoulutus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 50
- Opettajat
- Tuula Ahokumpu
- Vastuuopettaja
- Tuula Ahokumpu
- Ryhmät
-
KA72G20SGeronomikoulutus (monimuotototeutus) Kemi syksy 2020
- Opintojakso
- K702GL29OJ
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opiskelija tiedostaa ja osaa kuvata hoiva-alan yritystoiminnan erityispiirteitä ja osaa kuvata hoiva-alan yrityksen perustamisen eri vaiheet. Opiskelija tuntee hyvinvointipalvelujen järjestämisen ja tuottamisen eri tapoja ja niitä ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija osaa soveltaa erilaisia laadunhallintaan ja tuotteistamiseen käytettäviä menetelmiä. Opiskelija osaa verkostoitua ja tunnistaa olemassa olevia yritystoiminnan tukiverkostoja.
Opiskelija ymmärtää yrittäjyyden yhteiskunnallisen merkityksen hyvinvointipalvelujen tuottamisessa. Opiskelija kehittää yrittäjämäistä ajattelu- ja toimintatapaansa.
Opiskelija perehtyy yrittäjyyteen mahdollisena tulevaisuuden uravaihtoehtona.
Sisältö
Teemat
- Yrittäjävalmiudet ja niiden kehittäminen
- Laadunhallinta ja tuotteistaminen, esim. palvelumuotoilu
- Yrittäjyyden eri muodot
- Yrittäjyysprosessi ideasta liiketoiminnaksi sosiaali- ja terveysalalla
Aika ja paikka
Opintojakso avautuu Moodlessa 1.3.2023 ja päättyy 15.10.2023
Opintojakso arvioidaan, kun kaikki opintojakson osiot on suoritettuna.
Arvioinnit suoritetaan kolmessa vaiheessa:
1. vaihe: kevätlukukauden päättyessä valmistuvien opiskelijoiden suoritukset tulee palauttaa arvioitavaksi viimeistään 10.5.2023
2. vaihe: kevään ja kesän aikana opintojaksoa suorittavien opiskelijoiden suoritukset tulee palauttaa arvioitavaksi viimeistään 13.8.2023
3. vaihe: syksyn 2022 aikana opintojakson suorittavien opiskelijoiden suoritukset tulee palauttaa arvioitavaksi viimeistään 15.10.2023
Oppimateriaalit
Verkkokurssi Moodlessa sisältää oppimismateriaalit ja linkkejä muuhun hyödynnettävään materiaaliin.
Opetusmenetelmät
Opintojakso toteutuu kokonaan verkkototeutuksena. Opintojakso avautuu Moodlessa opiskelijoille 1.3.2023, jonka jälkeen suoritus on mahdollista aloittaa. Opintojakso sisältää opiskelijoiden itsenäistä työskentelyä sekä opiskelijoiden valinnan mukaan myös parityöskentelyä.
1. Osio: Yrittäjävalmiudet
2. Osio: Liiketoimintasuunnitelman ja Business Model Canvasin laadinta (mahdollista parityöskentelynä)
3. Osio: Käytännön asiat liiketoiminnassa
4. Osio: Taloushallinto
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojakso sisältää itsenäisiä tehtäviä sekä tenttiosuuksia, joihin ohjeistukset löytyvät opintojakson Moodlealustalta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus on 10 op; opiskelijan työnä n. 270 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa luetella hoiva-alan yritystoiminnan erityispiirteitä. Opiskelija osaa luetella hyvinvointipalvelujen järjestämisen ja tuottamisen eri tapoja ja niitä ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija osaa luetella erilaisia laadunhallintaan ja tuotteistamiseen käytettäviä menetelmiä. Opiskelija osaa luetellaolemassaolevia yritystoiminnan tukiverkostoja.
Opiskelija osaa selittää yrittäjyyden yhteiskunnallisen merkityksen hyvinvointipalvelujen tuottamisessa. Opiskelija osaa kuvatayrittäjämäistä ajattelu- ja toimintatapaansa.
Opiskelija perehtyy ohjatusti yrittäjyyteen mahdollisena tulevaisuuden uravaihtoehtona.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tiedostaa ja osaa kuvata hoiva-alan yritystoiminnan erityispiirteitä. Opiskelija osaa kuvatahyvinvointipalvelujen järjestämisen ja tuottamisen eri tapoja ja niitä ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija osaa kuvata erilaisia laadunhallintaan ja tuotteistamiseen käytettäviä menetelmiä. Opiskelija osaa verkostoitua ja kuvata olemassa olevia yritystoiminnan tukiverkostoja.
Opiskelija osaa kuvata ja arvioidayrittäjyyden yhteiskunnallisen merkityksen hyvinvointipalvelujen tuottamisessa. Opiskelija kehittää yrittäjämäistä ajattelu- ja toimintatapaansa.
Opiskelija perehtyy yrittäjyyteen mahdollisena tulevaisuuden uravaihtoehtona.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija tiedostaa ja osaa kuvata ja analysoida hoiva-alan yritystoiminnan erityispiirteitä. Opiskelijaosaa kuvata ja arvioida hyvinvointipalvelujen järjestämisen ja tuottamisen eri tapoja ja niitä ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija osaa soveltaa erilaisia laadunhallintaan ja tuotteistamiseen käytettäviä menetelmiä. Opiskelija osaa verkostoitua tarkoituksenmukaisesti ja kuvatayritystoiminnan edellyttäämiä tukiverkostoja.
Opiskelija osaa kuvata ja analysoidayrittäjyyden yhteiskunnallisen merkityksen hyvinvointipalvelujen tuottamisessa. Opiskelija osaa arvioida ja kehittää yrittäjämäistä ajattelu- ja toimintatapaansa.
Opiskelija perehtyy itsenäisestiyrittäjyyteen mahdollisena tulevaisuuden uravaihtoehtona.
Esitietovaatimukset
NULL