Keräilytuotteiden käyttö ja jalostus (5 op)
Toteutuksen tunnus: R604ML73OJ-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
21.03.2022 - 05.02.2023
Ajoitus
06.02.2023 - 30.04.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
T&K-osuus
5 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Agrologikoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 60
Opettaja
- Anu Tossavainen
Vastuuhenkilö
Anu Tossavainen
Ajoitusryhmät
- Ryhmä 1 (Koko: 15. Avoin AMK: 0.)
- Ryhmä 2 (Koko: 15. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
R64M20SMetsätalousinsinöörikoulutus (päivätoteutus), Rovaniemi, syksy 2020
-
R61M20SAgrologikoulutus (päivätoteutus), Rovaniemi, syksy 2020
-
RA64M20SMetsätalousinsinöörikoulutus (monimuotototeutus), Rovaniemi, syksy 2020
Koulutusryhmat
- Ryhmä 1
- Ryhmä 2
Tavoitteet
Osaamistavoitteet:
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteet ja erikoisluonnontuotteet
Opiskelija tietää luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja ymmärtää jalostuksen merkityksen tuotteen kehityksessä
Sisältö
Teemat:
Suomen yleisimmät luonnontuotteet ja erikoisluonnontuotteet
Luonnontuotteiden taloudellinen merkitys metsänomistajille
Luonnontuotteiden tuotanto metsätalouden toimenpiteenä: luonnontuotteiden viljely ja puoliviljely (agrometsätalous)
Luonnontuotteiden jalostus ja jalostuksen menetelmät
Aika ja paikka
Kevät 2023
Oppimateriaalit
Pirinen, H. (Toim.), Luonnontuoteopas — Toimintaympäristö, työskentely ja tuotteistaminen luonnontuotealalla (Opetushallitus 2020).
Sarvaala M., Rutila H., Mansikkamäki T., Selin J., Lisätuloa koivun mahlasta –opas keruuseen ja käsittelyyn.
Lisäksi jaettu materiaali.
Opetusmenetelmät
Lähiopetus, itsenäinen työskentely, ryhmätyöskentely
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla tehdään tehtävä, joka rakentuu opetuskerroilla annetun aiheen ja ohjeistuksen mukaan. Opintojakson lopulla tehdään käytännön töitä Biolabrassa.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2
Opiskelija tietää Suomen yleisimpiä luonnontuotteita ja erikoisluonnontuotteita
Opiskelija tuntee luonnontuotteiden taloudellista merkitykstä metsänomistajille
Opiskelija tuntee yleisimpiä viljely- ja puoliviljelymenetelmiä osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja jalostuksen merkitystä tuotteen kehityksessä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteeet ja erikoisluonnontuotteet
Opiskelija tietää ja osaa kuvata luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmät ja jalostuksen merkityksen tuotteen kehityksessä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteeet ja erikoisluonnontuotteet sekä tuntee niiden käyttökohteita
Opiskelija tietää ja osaa kuvata luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta ja osaa valita ja perustella kohteelle sopivan menetelmän
Opiskelija tietää ja osaa soveltaa keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja jalostuksen merkitystä tuotteen kehityksessä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu aktiiviseen läsnäoloon opetuksessa sekä tehtävien suorittamiseen