Siirry suoraan sisältöön

Keräilytuotteiden käyttö ja jalostus (5 op)

Toteutuksen tunnus: R604ML73OJ-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

21.03.2022 - 05.02.2023

Ajoitus

06.02.2023 - 30.04.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

3 op

T&K-osuus

5 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Agrologikoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 60

Opettaja

  • Anu Tossavainen

Vastuuhenkilö

Anu Tossavainen

Ajoitusryhmät

  • Ryhmä 1 (Koko: 15. Avoin AMK: 0.)
  • Ryhmä 2 (Koko: 15. Avoin AMK: 0.)

Opiskelijaryhmät

  • R64M20S
    Metsätalousinsinöörikoulutus (päivätoteutus), Rovaniemi, syksy 2020
  • R61M20S
    Agrologikoulutus (päivätoteutus), Rovaniemi, syksy 2020
  • RA64M20S
    Metsätalousinsinöörikoulutus (monimuotototeutus), Rovaniemi, syksy 2020

Koulutusryhmat

  • Ryhmä 1
  • Ryhmä 2

Tavoitteet

Osaamistavoitteet:
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteet ja erikoisluonnontuotteet
Opiskelija tietää luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja ymmärtää jalostuksen merkityksen tuotteen kehityksessä

Sisältö

Teemat:
Suomen yleisimmät luonnontuotteet ja erikoisluonnontuotteet
Luonnontuotteiden taloudellinen merkitys metsänomistajille
Luonnontuotteiden tuotanto metsätalouden toimenpiteenä: luonnontuotteiden viljely ja puoliviljely (agrometsätalous)
Luonnontuotteiden jalostus ja jalostuksen menetelmät

Aika ja paikka

Kevät 2023

Oppimateriaalit

Pirinen, H. (Toim.), Luonnontuoteopas — Toimintaympäristö, työskentely ja tuotteistaminen luonnontuotealalla (Opetushallitus 2020).
Sarvaala M., Rutila H., Mansikkamäki T., Selin J., Lisätuloa koivun mahlasta –opas keruuseen ja käsittelyyn.

Lisäksi jaettu materiaali.

Opetusmenetelmät

Lähiopetus, itsenäinen työskentely, ryhmätyöskentely

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksolla tehdään tehtävä, joka rakentuu opetuskerroilla annetun aiheen ja ohjeistuksen mukaan. Opintojakson lopulla tehdään käytännön töitä Biolabrassa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Opiskelija tietää Suomen yleisimpiä luonnontuotteita ja erikoisluonnontuotteita
Opiskelija tuntee luonnontuotteiden taloudellista merkitykstä metsänomistajille
Opiskelija tuntee yleisimpiä viljely- ja puoliviljelymenetelmiä osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja jalostuksen merkitystä tuotteen kehityksessä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteeet ja erikoisluonnontuotteet
Opiskelija tietää ja osaa kuvata luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmät ja jalostuksen merkityksen tuotteen kehityksessä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteeet ja erikoisluonnontuotteet sekä tuntee niiden käyttökohteita
Opiskelija tietää ja osaa kuvata luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta ja osaa valita ja perustella kohteelle sopivan menetelmän
Opiskelija tietää ja osaa soveltaa keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja jalostuksen merkitystä tuotteen kehityksessä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu aktiiviseen läsnäoloon opetuksessa sekä tehtävien suorittamiseen