Palveluiden tuotteistus (5 op)
Toteutuksen tunnus: R301LL94OJ-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.03.2022 - 15.08.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 26.09.2022 - 14.10.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Tradenomikoulutus, liiketalous R
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 35
- Koulutus
- Liiketalouden koulutus, Rovaniemi
- Opettajat
- Jorma Mölläri
- Anne Tolvanen
- Vastuuopettaja
- Jorma Mölläri
- Ryhmät
-
R31L21STradenomikoulutus, liiketalous (päivätoteutus), Rovaniemi, syksy 2021
- Opintojakso
- R301LL94OJ
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opit palvelun tuotteistamisen ja tuotteistusprosessin perusteet sekä keskeiset käsitteet. Opit keräämään tietoa asiakkaasta ja hänen tarpeistaan sekä määrittelemään kohderyhmän. Opit kuvaamaan palvelun vaiheet asiakaslähtöisesti. Opit hinnoittelemaan palvelun.
Kompetenssit: Innovaatio-osaaminen, taloushallinnon osaaminen,suunnittelu-, ennakointi- ja kehittämisosaaminen
Sisältö
- Asiakaslähtöisen palveluliiketoiminnan perusteet
- Palvelun tuotteistamisen prosessi ja käsitteet
- Hinnoitteluosaaminen
- Asiakaslupaus ja asiakasymmärrys
- Palvelukokemus.
Aika ja paikka
26.09.2022 09.00 - 11.30 A309 (42 henkilöä) Luento
28.09.2022 09.00 - 11.30 A206 (45 henkilöä) Ohjattu työskentely
30.09.2022 09.00 - 11.30 A318 (45 henkilöä) Katselmus
04.10.2022 09.00 - 11.30 A309 (42 henkilöä) Luento
05.10.2022 12.30 - 15.00 A214 (40 henkilöä) Ohjattu työskentely
07.10.2022 09.00 - 11.30 A320 (60 henkilöä) Katselmus
11.10.2022 09.00 - 11.30 A321 (50 henkilöä) Tentti
12.10.2022 12.30 - 15.00 A214 (40 henkilöä) Ohjattu työskentely
14.10.2022 09.00 - 11.30 A309 (42 henkilöä) Katselmus
Oppimateriaalit
Parantainen, J. (2007). Tuotteistaminen: Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum.
Lisäksi muut opettajien antamat materiaalit Moodlessa.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Työelämäcase
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
11.10.2022 09.00 - 11.30 Tentti
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Palveluliiketoiminnan sekä tuotteistuksen perusteet ja käsitteet:
Osaat kuvata palveluliiketoiminnan ja tuotteistuksen keskeiset käsitteet .
Palveluiden tuotteistusprosessi:
Tunnistat palveluiden tuotteistusprosessin ja ymmärrät asiakastiedon merkityksen.
Hinnoittelu:
Olet tietoinen kannattavuuteen vaikuttavista tekijöistä ja ymmärtää hinnoittelun merkityksen.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Palveluliiketoiminnan sekä tuotteistuksen perusteet ja käsitteet:
Osaat kuvata palveluliiketoiminnan ja tuotteistuksen keskeiset käsitteet ja soveltaa niitä käytännön tilanteisiin ohjautusti.
Palveluiden tuotteistusprosessi:
Ymmärrät tuotteistamisprosessin ja asiakasymmärryksen suhteen. Ymmärrät asiakassegmentoinnin merkityksen.
Hinnoittelu:
Osaat kuvata hinnoittelun perusperiaatteet ja määrittää hinnan palvelulle eri tekijät huomioiden.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Palveluliiketoiminnan sekä tuotteistuksen perusteet ja käsitteet:
Osaat selkeästi kuvata palveluliiketoiminnan ja tuotteistuksen keskeiset käsitteet ja ja soveltaa niitä käytännön tilanteisiin. Osaat vertailla ja arvioida palveluliiketoiminnan teorioita ja malleja.
Palveluiden tuotteistusprosessi:
Ymmärrät tuotteistamisprosessin ja asiakasymmärryksen suhteen. Ymmärrät asiakassegmentoinnin merkityksen osana kannattavaa palveluliiketoimintaa.
Hinnoittelu:
Osaat kuvata kannattavan hinnoittelun perusperiaatteet kattavasti. Osaat määrittää hinnan palvelulle eri tekijät huomioiden.
Esitietovaatimukset
NULL
Lisätiedot
Plagiointi ja lähteiden käyttö:
Opintojakson tehtävissä voidaan käyttää plagioinnintarkistusjärjestelmää esim. Ouriginalia.
Tehtävässä on noudatettava Lapin AMK:n mallipohjia ja kirjoitusohjeita. Lähdeviitteet on merkittävä tekstiin ohjeistuksen mukaan.
Lataa opinnäytetyön mallipohja ja lähdeviittausohjeet täältä: https://www.lapinamk.fi/fi/Opiskelijalle/Oppaat-ja-ohjeet/Opinnaytetyo
Ohjeiden vastainen toiminta voi johtaa suorituksen hylkäämiseen sekä mahdollisiin muihin tutkintosäännön mukaisiin seuraamuksiin.