Luonnontuotteiden tuotekehitys ja innovointiLaajuus (10 op)
Tunnus: R601ML120
Laajuus
10 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija
- Tuntee tuotekehitysprosessin etenemisen
- Osaa luonnontuotteen tuotantoprosessin ja/tai luonnontuotteisiin perustuvan palvelun järjestämisen eri vaiheet
- Osaa innovoida uusia tuotteita, laatia reseptin ja sopivan säilöntämenetelmän sekä noudattaa toimia valmistusprosessissa
- Osaa valita tuotteelle sopivan pakkauksen ja materiaalin sekä varastointitavan
- Osaa soveltaa toimialan trendi ja markkinatietouttaan tuotekehityksessä
- Opiskelija osaa arvioida kehittämänsä tuotteen tai raaka-aineen muuntautumiskykyä eri tuotantomenetelmiin ja volyymiasteisiin
- Osaa suunnitella luonnontuotteiden käyttöä elintarvikkeena tai kosmetiikassa ja innovoida uusia tuotteita
- Tuntee tuotteen prosessointimenetelmät sekä osaa nimetä niihin liittyvät riskit tuotteen laadulle.
Sisältö
Tuotekehityksen ja tuotantoprosessin vaiheet sekä innovatiivinen käytännön tuotekehitys biolabran koekeittiössä
Asiakaslähtöinen tuotteistaminen
Reseptiikan laadinta
Uuselintarvikeasetus
Jatkojalostus ja sivuvirrat
Elintarvikehuoneisto
Hygieniapassi
Sertifikaatit ja laatujärjestelmät
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2
Tietää tuotekehityksen perusteet ja luonnontuotteiden tuotantoprosessin. Osaa toimia hygieenisesti ja turvallisesti, mutta luonnontuotteen valmistusprosessissa- ja menetelmissä on kehitettävää.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4
Hallitsee luonnontuotteista valmistetun tuotteen tuotantoprosessin ja -menetelmät hygieenisesti. Ymmärtää asiakaslähtöisen tuotteistamisen. Osaa suunnitella ja mukauttaa innovoimansa tuotteen tuotannon volyymin muutoksiin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5
Osaa luonnontuotteiden tuotekehityksen viitekehyksen. Kehittää innovatiivisesti uusia luonnontuotteita osaten soveltaa asiakaslähtöistä tuotteistamista, markkina- ja trenditietoutta. Taitaa luonnontuotteen valmistus- ja säilöntäprosessin ottaen huomioon tuoteturvallisuuden, hygieenisyyden ja eri tuotantovolyymeihin vaikuttavat tekijät.