Siirry suoraan sisältöön

Tekoälyn hyödyntäminen ja mahdollisuudet hyvinvointialallaLaajuus (5 op)

Tunnus: YAMK258

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää älykkään tiedon tulkinnan, IoT:n (Internet of Things) ja älykkäiden ympäristöjen mahdollisuuksia, haasteita sekä tulevaisuuden näkymiä hyvinvointialalla.
Opiskelija etsii tietoa uusista tekoälymenetelmistä ja teknologioista sekä arvioi niiden soveltuvuutta, lisäarvoa, hyödyllisyyttä ja vaikutuksia organisaatiolle lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.
Opiskelija ymmärtää tekoälyn mahdollisuudet tiedon visualisoinnissa sekä arvioi kriittisesti tekoälyn soveltuvuutta ja vaikutuksia hyvinvointialalla. Opiskelija ymmärtää tekoälyn käyttöön liittyvät eettiset seikat.

Sisältö

Opiskelija ymmärtää älykkään tiedon tulkinnan, IoT:n (Internet of Things) ja älykkäiden ympäristöjen mahdollisuuksia, haasteita sekä tulevaisuuden näkymiä hyvinvointialalla. Opiskelija etsii tietoa uusista tekoälymenetelmistä ja teknologioista sekä arvioi niiden soveltuvuutta, lisäarvoa, hyödyllisyyttä ja vaikutuksia organisaatiolle lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Opiskelija ymmärtää tekoälyn mahdollisuudet tiedon visualisoinnissa sekä arvioi kriittisesti tekoälyn soveltuvuutta ja vaikutuksia hyvinvointialalla. Opiskelija ymmärtää tekoälyn käyttöön liittyvät eettiset seikat.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1-2)
Opiskelija analysoi älykkään tiedon tulkinnan, IoT:n ja älykkäiden ympäristöjen osalta nykytilannetta mahdollisuuksineen ja haasteineen sekä tunnistaa tulevaisuuden mukanaan tuomia muutoksia.
Opiskelija hankkii ja arvioi kansallista ja kansainvälistä tietoa uusista älykkäistä menetelmistä.
Opiskelija kykenee arvioimaan uusien menetelmien soveltuvuutta, lisäarvoa, hyödyllisyyttä ja vaikutuksia organisaatiolle lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Hän tunnistaa tekoälyyn ja sen soveltuvuuteen hyvinvointialalle liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4)
Opiskelija analysoi monipuolisesti älykkään tiedon tulkinnan, IoT:n ja älykkäiden ympäristöjen osalta nykytilannetta mahdollisuuksineen ja haasteineen sekä tunnistaa kattavasti tulevaisuuden mukanaan tuomia muutoksia.
Opiskelija hankkii ja valitsee valintojaan perustellen kansallista ja kansainvälistä tietoa uusista älykkäistä menetelmistä.
Opiskelija kykenee monipuolisesti arvioimaan uusien menetelmien soveltuvuutta, lisäarvoa, hyödyllisyyttä ja vaikutuksia organisaatiolle lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.
Hän tunnistaa ja arvioi tekoälyyn ja sen soveltuvuuteen hyvinvointialalle liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5)
Opiskelija analysoi asiantuntevasti ja kokoavasti älykkään tiedon tulkinnan, IoT:n ja älykkäiden ympäristöjen osalta nykytilannetta mahdollisuuksineen ja haasteineen sekä tunnistaa laaja-alaisesti tarkastellen tulevaisuuden mukanaan tuomia muutoksia.
Opiskelija hankkii ja valitsee kriittisesti perustellen kansallista ja kansainvälistä tietoa.
Opiskelija kykenee asiantuntevasti ja laaja-alaisesti arvioimaan uusien menetelmien soveltuvuutta, lisäarvoa, hyödyllisyyttä ja vaikutuksia organisaatiolle lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.
Hän arvioi kriittisesti ja syvällisesti tekoälyyn ja soveltuvuuteen hyvinvointialalle liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita.