Siirry suoraan sisältöön

Elämysten tuottaminen ja elämänhallintataitojen kehittäminenLaajuus (10 op)

Tunnus: R705LL25OJ

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Osaat määritellä miten seikkailukasvatuksen avulla vaikutetaan yksilön ja ryhmän päätöksenteko-, arviointi-, yhteistyö- ja kommunikointitaitoihin. Osaat selittää miten seikkailukasvatuksen menetelmiä hyödynnetään osana kokonaisvaltaista kasvuprosessia. Hallitset seikkailukasvatuksen työvälineitä ryhmätoiminnan ohjaamiseen sekä yksilön elämänhallinnan kehittämiseen onnistumisen kokemusten kautta.
Tunnet luontoliikuntamatkailun käsitteen monimuotoisuuden sekä kansalliset ja kansainväliset toimijaverkostot ja osaat sijoittaa seikkailukasvatuksen luontoliikuntamatkailun viitekehykseen. Tunnet luontoliikuntamatkailun trendit ja vetovoimatekijät. Pystyt arvioimaan ja suunnittelemaan seikkailukasvatukseen pohjautuvia tuotteita tai palveluja yrittäjyyden näkökulmasta, huomioiden turvallisuustekijät ja kestävän kehityksen periaatteet.

Kehität ruotsin kielen suullista ja kirjallista osaamistasi jakson aikana. Opit luontoliikuntaan ja seikkailukasvatukseen liittyvää ruotsinkielistä sanastoa ja pystyt keskustelemaan teemaan Elämysten tuottaminen ja elämänhallintataitojen kehittäminen liittyvästä esitelmästäsi. Annat opintojakson aikana ruotsin suullisen (esitelmä ja keskustelu) ja kirjallisen näytön (kirjallinen tentti). Ruotsin arviointi (laajuus 3 op) tapahtuu tämän opintojakson aikana.

Teema 1. Elämysten tuottaminen luontoliikuntamatkailussa          
Teema 2. Seikkailukasvatus elämänhallintataidon kehittämisessä
Teema 3 Ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen näyttö, laajuutena yhteensä 3 op

Sisältö

Tieto puuttuu

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä 1
Tunnistat luontoliikuntamatkailun palvelut ja trendit ja yhdistät niiden mahdollisuudet liikunnanohjaajan työkentässä.
Osaat tunnistaa ja ohjatusti kertoa seikkailukasvatuksen menetelmiä yksilön ja ryhmän toiminnan kehittämiseksi.
Pystyt viestimään ruotsin kielellä pääosin ymmärrettävästi, vaikka viestintä vaatii ponnisteluja.

Tyydyttävä 2
Löydät ja osaat nimetä luontoliikuntamatkailun palvelut ja trendit ja osaa kytkeä niiden mahdollisuudet liikunnanohjaajan työkentässä.
Osaat luokitella ja ohjatusti toistat seikkailukasvatuksen menetelmiä yksilön ja ryhmän toiminnan kehittämiseksi.
Pystyt välittämään ruotsin kielellä viestin, vaikka viestintä on hidasta, katkonaista ja osin epätarkkaa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Selität kuinka luontoliikuntamatkailun osaamista voidaan käyttää uusien liikuntamatkailutuotteiden ideoinnissa.
Selität ja osaat ohjatusti toteuttaa seikkailukasvatuksen menetelmiä käytetään yksilön ja ryhmän toiminnan kehittämiseksi.
Pystyt välittämään ruotsin kielellä haluamasi viestin, vaikka epäröinti hidastaa puhetta ja epätarkkuudet saattavat häiritä viestintää.

Hyvä 4
Käytät luontoliikuntamatkailun osaamista uusien liikuntamatkailutuotteiden ideoinnissa ja osaat erotella liiketaloudelliset näkökohdat.
Käytät omatoimisesti seikkailukasvatuksen menetelmiä yksilön ja ryhmän toiminnan kehittämiseksi ja osaat selittää perustelut valinnoille.
Pystyt pääosin viestimään ruotsin kielellä tilanteeseen sopivalla tavalla. Puhe on melko sujuvaa eikä viestintä vaadi ponnisteluja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5
Analysoit luontoliikuntamatkailu tuotteita ja käytät osaamista uusien liikuntamatkailutuotteiden kehittämiseksi ja arviot liiketaloudelliset näkökohdat.
Käytät omatoimisesti ja osaat tehdä johtopäätöksiä seikkailukasvatuksen menetelmistä sopivien menetelmien löytämiseksi yksilön ja ryhmän toiminnan kehittämiseksi.
Pystyt viestimään ruotsin kielellä tilanteeseen sopivalla tavalla. Puhe on sujuvaa ja vaivatonta.