Siirry suoraan sisältöön

Sähköasennukset ja -suunnitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: K53SL132OJ

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on antaa opiskelijalle tietämys sähköasennuksissa noudatettavista laki-, standardi- ja ohjeistusvaatimuksista sekä suunnittelussa käytettävistä piirrosmerkeistä ja tuotettavista dokumenteistä. Opiskelija tunnistaa keskeisiä asennuksissa noudatettavia mitoitusvaatimuksia ja sähköteknisiä laskelmia. Opiskelija ymmärtää sähkösuunnittelijan tehtäväkenttää ja osaa hahmottaa suunnittelukokonaisuuden erilaisia vaiheita sekä tuntee rajapinnat muiden suunnitteluosapuolten kanssa.
must-know: Opiskelija hahmottaa sähköasennuksien ja suunnitelmien merkityksen omassa ammatissaan. Opiskelija pystyy kuvaamaan suppeasti sähköasennuksen ja suunnittelun tehtäviä. Opiskelija tuntee perusasioita ja termejä, vaikka niiden käyttäminen ei luonnistu.
should-know: Opiskelija hallitsee sähköasennuksia ja pystyy toteuttamaan itsenäisesti yksinkertaisten kohteiden asennuksia. Opiskelija osaa kuvata suunnittelu- ja asennusprosessin kiinteistöjen sähköistyksessä. Opiskelija osaa soveltaa ammatillista terminologiaa.
nice-to know: Opiskelija hallitsee sähkösuunnitteluprojektin eri vaiheita ja ymmärtää erilaisten piirrosmerkkien, komponenttien ja kalusteiden asennusten ja suunnittelun periaatteita. Opiskelija hallitsee suojauksen mitoituksen kuormitusten ja vikasuojausten kannalta.

Sisältö

- Sähköasennuksissa noudatettavat laki-, standardi- ja ohjeistusvaatimukset,suunnittelussa käytettävät piirrosmerkit ja tuotettavat dokumentit
- Keskeiset asennuksissa noudatettavat mitoitusvaatimukset ja sähkötekniset laskelmat
- Sähkösuunnittelijan tehtäväkenttä jasuunnittelukokonaisuuden eri vaiheet ja suunnittelurajapinnat eri osapuoliin.
- Sähköasennukset ja suunnitelmat sähkö- ja automaatio-insinöörin ammatissa
-Sähköasennukset ja niiden toteutukset, suunnittelu- ja asennusprosessit kiinteistöjen sähköistyksessä
-Alan terminologiaa.
- Suojaus

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1): Opiskelija hahmottaa sähköasennuksien ja suunnitelmien merkityksen omassa ammatissaan.
Tyydyttävä (2): Opiskelija pystyy kuvaamaan suppeasti sähköasennuksen ja suunnittelun tehtäviä. Opiskelija tuntee perusasioita ja termejä, vaikka niiden käyttäminen ei luonnistu.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija hallitsee sähköasennuksia ja pystyy toteuttamaan itsenäisesti yksinkertaisten kohteiden asennuksia.
Hyvä (4): Opiskelija osaa kuvata suunnittelu- ja asennusprosessin kiinteistöjen sähköistyksessä. Opiskelija osaa soveltaa ammatillista terminologiaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija hallitsee sähkösuunnitteluprojektin eri vaiheita ja ymmärtää erilaisten piirrosmerkkien, komponenttien ja kalusteiden asennusten ja suunnittelun periaatteita. Opiskelija hallitsee suojauksen mitoituksen kuormitusten ja vikasuojausten kannalta.

Lisätiedot

Avoimen korkeakoulun kiintiö: 5 paikkaa