Siirry suoraan sisältöön

LämpöoppiLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL481

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa lämpöopin peruskäsitteitä ja teknisten prosessien yleisiä lainalaisuuksia. Opiskelija tietää lämpöopin pääsäännöt ja perustiedot lämmönsiirtymisestä. Hän tuntee perusperiaatteet lämpötaselaskennasta.

Sisältö

Lämpötila ja sen mittaaminen. Lämpöenergia. Lämpötaselaskut. Lämmön siirtymistavat. Lämpöopin pääsäännöt. Ilman kosteus. Lämpövoima- ja jäähdytyskoneet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1)
Tulokset ja tekemisen laatu täyttävät vain työlle asetetut minimivaatimukset. Lämpöopin peruskäsitteissä on puutteita. Peruslaskutoimitukset tuottavat vielä vaikeuksia. Lopputuloksissa on selkeitä asiavirheitä ja puutteita. Ajankäyttö on hallitsematonta.


Tyydyttävä (2)
Opiskelija tekee lämpöopin tavoitteiden mukaiset oppimistehtävät osittain itsenäisesti. Tulokset ja tekemisen laatu ylittävät työlle asetetut minimivaatimukset. Tuloksissa on jonkin verran asiavirheitä ja kielellisiä puutteita. Ajankäyttö on suunnittelematonta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija osaa tehdä lämpöopin oppimistehtävät itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat pääosin laadukasta. Tulosten raportointi on lähes virheetöntä ja etenee loogisesti. Tulosten käsittely ja laskurutiinit ovat jo hyvällä tasolla. Ymmärrät fysiikan ammattiaineissa käytettävänä työvälineenä. Ajankäyttö on pääosin hallinnassa.


Hyvä (4)
Opiskelija tekee lämpöopin tavoitteiden mukaiset oppimistehtävät itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat laadukasta. Tulosten raportointi on asioita perustelevaa ja hyvää ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on hallinnassa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5)
Opiskelija osaa lämpöopin yleiset lainalaisuudet. Opiskelija osaa tehdä oppimistehtävät omatoimisesti ja itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat korkealaatuisia. Osaat soveltaa fysiikkaa ammattiaineissa. Ajankäyttö on suunnitelmallista.