Insinöörikoulutus, konetekniikka (monimuoto- ja päivätoteutus), Kemi, syksy 2022: KA52K22S ja 60op ammatillinen harjoittelu
Tunnus: KA52K22S
Kuvaus
KONETEKNIIKAN INSINÖÖRI (AMK), 240op.
TUTKINNON YLEISKUVAUS
Konetekniikan insinöörinä toimit teollisuuden tai sen alihankintaverkoston suunnittelu-, tuotanto-, käyttö-, kunnossapito- tai johtotehtävissä. Työtehtäviäsi kuvaavia nimikkeitä voivat olla esimerkiksi käyttöinsinööri, tuotekehitysinsinööri, tuotesuunnittelija, tutkimusinsinööri, koneensuunnittelija, lujuuslaskija, laatuinsinööri, projekti-insinööri, projektipäällikkö, kunnossapitoinsinööri tai työnjohtaja.
Konetekniikka on monipuolinen koulutusala, joka kattaa erilaisten teknisten ratkaisuiden ja järjestelmien tuntemuksen. Koulutuksen tavoitteena on kehittää osaamistasi teollisuudessa käytettävien laitteiden ja järjestelmien suunnittelusta, valmistuksesta, kunnossapidosta, toimintaperiaatteista ja rakenteista. Myös kestävä kehitys ja kiertotalous ovat tärkeitä konetekniikan alan teemoja. Opinnoissasi teoria ja käytäntö yhdistyvät. Hyödynnämme monipuolisesti nykyaikaisia ja hyvin varusteltuja oppimisympäristöjä. Tutkinnon laajuus on 240op. ja opinnot täyttävät ammattikorkeakouluasetuksessa säädetyn tutkintoon johtavien opintojen yleiset tavoitteet ja rakenteen.
Konetekniikan opiskelu tapahtuu monimuotoisesti, mikä tarkoittaa, että se sopii erilaisissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoille. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintojensa aikana 30op:n laajuinen tuotantopainotteinen ammatillinen harjoittelu tutkinnossa pakollisena olevan 30op:n harjoittelun lisäksi. Tuotantopainotteinen harjoittelu sijoittuu ajallisesti 3.-4. opintovuosille.
KOULUTUKSEN PROFIILI JA TUTKINNON RAKENNE
Opetussuunnitelma rakentuu Ydinosaamisesta, Profiloivista osaamisesta sekä Tutkimus- ja kehittämisosaamisesta. Ydinosaaminen on konetekniikan insinöörin ammatissa tarvittava perusta ja se sisältää pakollisten ammattiaineiden lisäksi matemaattis-luonnontieteellisiä opintoja, kieliopintoja ja ammatillisen harjoittelun. Profiloiva osaaminen suuntaa tai syventää ammatillista osaamistasi erityisesti kunnossapidon, materiaalitekniikan tai tuotekehityksen aihealueilla. Kiertotalous toimii opetussuunnitelmaa läpileikkaavana teemana. Tutkimus- ja kehittämisosaaminen pitää sisällään opinnäytetyön tekemiseen vaadittavia menetelmäopintoja sekä opinnäytetyön.
Konetekniikan insinööri (AMK) opetussuunnitelman rakenne on seuraava:
1) Ydinosaaminen 160...175 opintopistettä
(175op. jos opiskelija suorittaa tuotantopainotteisen ammatillisen harjoittelun)
2) Profiloiva osaaminen 60...45 opintopistettä
(45op. jos opiskelija suorittaa tuotantopainotteisen ammatillisen harjoittelun)
3) Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 20 opintopistettä
Ydinosaamiseen sisältyvät kieliopinnot tuottavat ammattikorkeakouluasetuksessa (1129/2014) 7§:ssä vaadittavan kielitaidon, joka ilmoitetaan tutkintotodistuksessa. Kielitaitoa merkittäessä otetaan huomioon mitä valtioneuvoston asetuksessa (481/2003) 15§-19§:ssä säädetään.
Opetussuunnitelma sisältää kansainvälisen kaksoistutkinnon (DDP) ja kaivosalan muuntokoulutuksen opinnot, joista muodostuu omat opintopolkunsa näissä ohjelmissa opiskeleville.
KUVAUS OSAAMISESTA, JONKA KOULUTUS TUOTTAA
Koulutuksen aikana hankit monipuolista osaamista teknisistä laitteista, ratkaisuista ja järjestelmistä. Hankit osaamista teollisuudessa käytettävien koneiden, laitteiden ja järjestelmien toimintaperiaatteista, suunnittelusta/tuotekehityksestä, materiaaleista/valmistuksesta, kunnossapidosta (vrt. opetussuunnitelman profiloiva osaaminen) ja kiertotaloudesta. Opiskelet nykyaikaisissa oppimisympäristöissä, toimit projekteissa ja hankit osaamista tulevaisuuden työelämää varten. Konealalla tietojärjestelmien, digitalisaation ja teollisen internetin merkitys kasvaa. Myös verkosto-osaaminen, ihmisten johtaminen ja kansainvälisyystaidot korostuvat. Opit toimimaan turvallisesti, vastuullisesti, taloudellisesti ja kestävästi energiaa säästäen. Valmistuttuasi osaamisesi on monipuolisesti hyödynnettävissä konetekniikan alalla esimerkiksi metalli-, metsä- ja kaivannaisteollisuuden sektoreilla toimivien yritysten mielenkiintoisissa työtehtävissä.
KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
Opinnot ajoittuvat neljälle lukuvuodelle ja kahdeksalle lukukaudelle. Jokaisella lukuvuodella ja -kaudella on oma teemansa, joka yhdistää hankitun osaamisen ammatillisen kasvun näkökulmasta. Jokaisen lukukauden keskiössä on oppimis- ja/tai ongelmanratkaisuprojekti, jonka suorittamista muut kyseisen lukukauden opintojaksot tukevat. Opintojaksojen aiheet integroituvat projektin sisältöön ja tuottavat siten lukukauden osaamisen yhdessä projektin kanssa.
1. Lukuvuositeema: Insinöörin työ tutuksi.
Ensimmäisen opintovuoden aikana perehdyt insinöörin toimenkuvaan ja pohjoiseen toiminta-alueeseen. Opintovuoden päättyessä tunnet pohjoisen insinöörin keskeiset työtehtävät ja omaat perustiedot konetekniikasta. Tunnet orientoivien opintojen kautta Lapin AMK:n toimintatavat.
1. Lukukausiteema: Matkalla insinööriksi
Lukukauden tavoitteena on tutustuttaa sinut konetekniikan opiskeluun ja opiskelukäytänteisiin. Perehdyt insinöörin toimenkuvaan ja arktiseen toimintaympäristöön ja rakennat näin omaa tulevaa ammatti-identiteettiäsi. Suoritat ensimmäisiä ammattiopintoja ja saat valmiudet edetä insinööriopinnoissasi.
2. Lukukausiteema: Insinöörin kieli
Lukukauden tavoitteena tutustuttaa sinut insinöörin työvälineisiin ja niiden käyttöön. Kevään aikana opit myös projektityöskentelyn käytänteitä. Ymmärrät konetekniikan perusteita ja lukukauden lopussa osaamisesi riittää ensimmäiseen työharjoittelupaikkaan hakeutumiseen.
2. Lukuvuositeema: Insinöörin toolboxi.
Toisen opintovuoden aikana perehdyt laajemmin koneinsinöörin työkaluihin ja opit soveltamaan niitä käytännön tilanteissa. Opintovuoden päättyessä kykenet työskentelemään projekteissa ja soveltamaan erilaisia ongelmanratkaisumenetelmiä.
3. Lukukausiteema: Toolboxi haltuun
Opit kehittelemään toteutuskelpoisia teknisiä ratkaisuja ja suunnittelemaan erilaisia kappaleita ja tuotteita mm. tietokoneavusteisia menetelmiä hyödyntäen. Opit myös käyttämään koneinsinöörin työkaluja eri yhteyksissä ja hyödyntämään jo opittuja projektityötaitoja.
4. Lukukausiteema: Käytännön ongelmien ratkaiseminen
Opit viemään suunnitelmasi käytäntöön ja tunnet konetekniikan alan tuotanto- ja käyttöympäristön vaatimuksia. Tämän perusteella osaat arvioida omaa osaamistasi, kehittää taitojasi ja valitsemaan itseäsi kiinnostavia profiloivia opintoja seuraavalle lukuvuodelle.
3. Lukuvuositeema: Luova insinööri.
Kolmannen opintovuoden aikana tutustut asiakas-/yritysrajapinnassa työskentelyyn ratkaisemalla todellisia toimeksiantoja. Syvennät omaa osaamistasi profiloivien ammattiaineiden kautta ja rakennat näin omaa osaamispolkuasi. Kolmannen opiskeluvuoden aikana ryhmääsi tulee vaihto-opiskelijoita, jolloin osallistut myös vieraalla kielellä toteutettuihin opintojaksoihin. Voit myös itse hakeutua opiskelemaan johonkin Lapin AMK:n partnerikouluista Eurooppaan tai muualle maailmaan. Opintovuoden päättyessä kykenet työskentelemään asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti sekä soveltamaan englannin kieltä käytännön tilanteissa.
5. Lukukausiteema: Toimeksianto työelämästä
Tutustut todellisen toimeksiannon kautta asiakas-/yritysrajapinnassa työskentelyyn. Opit työelämän käytänteitä ja osaat toimia englannin kielellä omalla alallasi. Kolmantena lukukautena aloitat myös profiloivien moduulien opintojen suorittamisen ja hankit syvempää osaamista kunnossapidosta, materiaalitekniikasta tai tuotteiden kehittämisestä.
6. Lukukausiteema: Osaaminen esille
Lukukauden tavoitteena on viimeistellä lukuvuoden alussa aloitettu projekti ja esitellä projektin tulokset. Lisäksi laajennat ja syvennät osaamistasi moduulien opintoja suorittamalla. Ammattitaitosi ja erityisosaamisesi kasvavat.
4. vuositeema: Insinööri irti !
Neljännen opintovuoden aikana syvennät koneteknistä asiantuntemustasi sekä teet opinnäytetyön, jossa kiteytyy neljän vuoden aikana hankittu osaaminen. Opintovuoden päättyessä valmistut konetekniikan insinööriksi (AMK). Sinulla on teoreettinen, käytännöllinen ja asenteellinen valmius toimia konetekniikan insinöörin tehtävissä erilaisissa työympäristöissä. Sinulla on edellytykset kehittyä työssäsi todelliseksi konetekniikan ammattilaiseksi ja asiantuntijaksi. Sinulla on myös osaamista esimiestoiminnasta, johtamisesta ja alan talousasioiden perusteiden hallinnasta.
7. Lukukausiteema: Insinöörin vastuu
Tutustut konetekniikan alan talousasioihin sekä opit esimiestaitojen ja johtamisen perusteet. Ymmärrät alalla vallitsevia taloudellisia perusteita ja opit tarvittavat taidot opinnäytetyön tekemiseksi. Lukukausiprojektissa toimit innovaatioiden ja uusien tulevaisuutta luotaavien asioiden parissa.
8. Lukukausiteema: Opinnäytetyö
Viimeisen lukukauden aikana kokoat aiemmin opitut tiedot ja taidot ja teet opintojen vaatiman opinnäyte- eli insinöörityön. Valmistut konetekniikan alan osaajaksi ja omaat tarvittavat tiedot ja taidot hakeutuaksesi insinöörin töihin.
MITEN OPISKELU TAPAHTUU
Opiskelu toteutetaan monimuotoisesti. Tällä tarkoitetaan sitä, että opinnot sopivat erilaisissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoille ja ne on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Opinnot sisältävät runsaasti verkossa itsenäisesti tai ohjatusti suoritettavia opintojaksoja tai niiden osia. Opintoja järjestetään myös päivisin niille opiskelijoille, jotka pystyvät osallistumaan arkiaikana tapahtuvaan opetukseen. Työelämässä mukana olevat opiskelijat osallistuvat kampuksella lähiopetukseen erikseen määritellyissä ajankohdissa, joita kutsutaan lähijaksoiksi. Lähiopetuksessa opiskelun painopiste on käytännön tehtävissä, kuten ryhmätöissä, projekteissa tai laboratorioharjoituksissa.
Oppimista tuetaan opintojen ohjauksella, henkilö- tai ryhmäkohtaisilla toteutustavoilla, arvioinnilla ja palautteella. Opettajilta saat palautetta opintosuorituksistasi, kuten harjoitustöistä ja tehtävistä. Opiskelijapalautetta kerätään opintojaksokohtaisesti. Palaute käsitellään ja siitä annetaan vastapalaute. Opintojen ohjausta tehdään henkilö- ja ryhmäkohtaisesti. Koulutuksessa toimii opinto-ohjaaja, joka tukee opintojesi etenemistä ja auttaa niiden suunnittelussa.
Opiskelijalla on vastuu omista opinnoistaan ja niiden etenemisestä opetussuunnitelman mukaisesti. Sinulta odotetaan oma-aloitteisuutta, aktiivisuutta ja säännöllistä yhteydenpitoa opiskeluun liittyviin tahoihin, kuten omaan ryhmään, opettajiin ja opintojen ohjaajiin.
Ammatillisessa harjoittelussa perehdyt työelämän pelisääntöihin ja konetekniikan alan keskeisiin työtehtäviin. Harjoittelussa sovellat opittuja asioita käytännön työssä, se motivoi opintoihin ja auttaa sinua suuntaamaan opintojasi omien urasuunnitelmiesi mukaisesti. Ammatillinen harjoittelu on laajuudeltaan joko 30op. tai 60op. Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), jonka yhteydessä ammatillisen harjoittelun laajuus vahvistetaan. Ammatillisen harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla, esimerkiksi kansainvälisessä harjoittelupaikassa.
Konetekniikan insinööri(AMK) opetussuunnitelma on yhteydessä Lapin korkeakoulukonsernin visioon ja kärkiohjelmiin. Lisäksi Lapin ammattikorkeakoulun Uudistuvan teollisuuden osaamisryhmän toiminta, esimerkiksi tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI), linkittyy vahvasti opintoihin. Osaamisryhmän TKI -toiminnassa materiaalien käytettävyys, kunnossapito ja kiertotalous ovat päätutkimuskohteina. Osaamisryhmä tekee jatkuvasti yhteistyötä kumppaniensa ja alueen työelämän kanssa. Vuorovaikutus työelämän kanssa onkin keskeinen voimavara koulutuksessa.
Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelman läpäisevänä jatkumona. Opintoihin sisältyvien kieliopintojen ohella opintojaksoissa hyödynnetään mm. vieraskielistä lähdemateriaalia ja vierailevia luennoitsijoita. Kansainvälisiä opintojaksoja toteutetaan ja opiskelija- tai harjoitteluvaihdot ulkomaisiin kumppanikorkeakouluihin ovat mahdollisia. Sinulla on mahdollisuus hakeutua opiskelemaan kaksoistutkintoa (Double Degree), joka toteutetaan yhteistyössä Technikum Wienin kanssa. Koulutuksella on lisäksi yhteydet CERN:iin, jonne voit hakeutua kansainväliseen kesäharjoitteluun.
Suomen kielen ja viestinnän opinnot on integroitu ammattiopintoihin, erityisesti projektiopintoihin ja opinnäytetyöhön. Suomen kielen ja viestinnän osaamisesi kehittyy koko koulutuksen ajan ja sitä arvioidaan vuosittain. Englannin kieliopinnot ovat osa opintojesi ydinainesta ja ne liittyvät ammattiopintoihin ja lukukausiprojekteihin. Englannin kielen osaamisesi kehittyy myös koko koulutuksen ajan. Ruotsin kieliopinnot järjestetään laissa määrätyn osaamisen saavuttamiseksi ja niiden sisältö mukailee lukukausiprojekteissa sekä ammattiaineissa olevia sisältöjä.
Osaamisperustaisuuden tekijöitä ovat mm. työelämälähtöisyys, henkilökohtaistaminen, opiskelija-/oppimiskeskeisyys sekä oppimis-/osaamistavoitteisuus. Oppimis- ja ohjausmenetelmät ovat opiskelijakeskeisiä ja aktivoivia. Opetus toteutetaan tiimityönä ja oppimisympäristöjä hyödynnetään monipuolisesti. Ammatillinen osaamisesi syvenee ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja vahvistavien oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Koulutus osallistuu insinöörikoulutuksen kehittämistä tukevien verkostojen toimintaan ja pyrkii aktiivisesti tunnistamaan hyviä koulutuksen käytänteitä, esim. SEFI, CDIO. Opetussuunnitelmien laatimisesta ohjaavia periaatteita ovat joustavuus, kansainvälisyys ja kehittävä arviointi, jonka mukaisesti arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen arvioinnin, käyttää monipuolisia arviointimenetelmiä ja muodostaa johdonmukaisen kokonaisuuden pohjautuen opintojaksojen osaamistavoitteisiin.
Kuvaus
60op ammatillinen harjoittelu.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2022-2023 | 2023-2024 | 2024-2025 | 2025-2026 |
Syksy
2022 |
Kevät
2023 |
Syksy
2023 |
Kevät
2024 |
Syksy
2024 |
Kevät
2025 |
Syksy
2025 |
Kevät
2026 |
1. / 2022 | 2. / 2023 | 3. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2024 | 3. / 2024 | 1. / 2024 | 2. / 2025 | 3. / 2025 | 1. / 2025 | 2. / 2026 | 3. / 2026 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
YDIN2021-1001 |
YDINOSAAMINEN
(Valitaan kaikki) |
145 - 175 | ||||||||||||||||||||||||
KA52K22S-1000 |
Perusosaaminen
(Valitaan kaikki) |
40 | ||||||||||||||||||||||||
AMKO006 | Startti korkeakouluopiskeluun | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K25OJ | Matematiikan perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K26OJ | Fysiikan perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K23OJ | Insinöörin matematiikka | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K24OJ | Fysiikan sovellukset | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K32OJ | English for mechanical engineering | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K31OJ | Svenska för maskiningenjör | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
RUOTSIS | Ruotsin suullinen taito | 0 | ||||||||||||||||||||||||
RUOTSIK | Ruotsin kirjallinen taito | 0 | ||||||||||||||||||||||||
K502K107OJ | Esimiestaidot ja johtaminen | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
KA52K22S-1001 |
Tuotekehitysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
40 | ||||||||||||||||||||||||
K502K103OJ | Teknisen suunnittelun perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K104OJ | Konetekniikan perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K141OJ | Teknillisen mekaniikan perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K101OJ | Projekti: tuotekehitys | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K142OJ | CAD työkaluna | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K143OJ | Teknillinen mekaniikka | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K102OJ | Projekti: prototyyppi | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K144OJ | Tuotteen 3D suunnittelu | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
KA52K22S-1002 |
Teollisuusosaaminen
(Valitaan kaikki) |
35 | ||||||||||||||||||||||||
K502K121OJ | Tuotantotekniikan perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K122OJ | Valmistusmenetelmät ja materiaalit | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K125OJ | Materiaalien ominaisuudet | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K126OJ | Tehokas tuotantoympäristö | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K123OJ | Automaatioratkaisut | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K109OJ | Koneautomaation sovellukset | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K124OJ | Energia ja ympäristö | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
HARJ2021-1001 |
Ammattia edistävä harjoittelu
(Valitaan opintopisteitä: 60) |
30 - 60 | ||||||||||||||||||||||||
KOHA121AOJ | Perusharjoittelu 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
KOHA121BOJ | Perusharjoittelu 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
KOHA122AOJ | Ammattiharjoittelu 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
KOHA122BOJ | Ammattiharjoittelu 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
KOHA123AOJ | Syventävä harjoittelu 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
KOHA123BOJ | Syventävä harjoittelu 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
KOHA124AOJ | Ohjattu harjoittelu 1 | 10 | 10 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||
KOHA124BOJ | Ohjattu harjoittelu 2 | 20 | 20 | 5 | 15 | 5 | 15 | |||||||||||||||||||
PROF2021-1001 |
PROFILOIVA OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 60) |
45 - 60 | ||||||||||||||||||||||||
KA52K22S-1003 |
Kehittämisosaaminen
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||
K502K201OJ | Työelämälähtöinen projekti | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K202OJ | Projekti: ratkaisun jäljillä | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K106OJ | Innovaatioprojekti | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
VAI_MOD2021-1001 |
Profiloivat moduulit
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
15 - 30 | ||||||||||||||||||||||||
VAI_MOD2021-1001-K52PMAINT1 |
Kunnossapito teollisuudessa
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | ||||||||||||||||||||||||
K502K437OJ | Kunnossapidon perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K438OJ | Tuotantolaitosten kone- ja laitekunnossapito | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K439OJ | Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
VAI_MOD2021-1001-K52PMAINT2 |
Kunnossapidon suunnittelu ja toteutus
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | ||||||||||||||||||||||||
K502K440OJ | Kunnossapidon työnsuunnittelu | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K441OJ | Käyttövarmuus | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K442OJ | Teollisuus 4.0 kunnossapidossa | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
MATMOD2021-1001 |
Materiaalitekniikan moduuli
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||
K502K216OJ | Metallioppi | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K217OJ | Metallien hitsaus ja lämpökäsittely | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K218OJ | Materiaalien käyttäytyminen hitsauksessa | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
TKMOD2021-1001 |
Tuotekehityksen moduuli
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||
K502K303OJ | Kone- ja laitesuunnittelu | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K314OJ | 3D CAD jatkokurssi | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
K502K311OJ | 3D tulostus ja sovellukset | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
VAI_MOD2021-1001-K52PROBO |
Robotiikan osaaminen
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | ||||||||||||||||||||||||
K502K446OJ | Robotiikan ja palvelurobotiikan perusteet | 5 | ||||||||||||||||||||||||
K502K447OJ | Robotiikan projekti | 10 | ||||||||||||||||||||||||
KAIVOS2021-1001 |
Kaivostekniikan muuntokoulutuksen opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 60) |
60 | ||||||||||||||||||||||||
R501RL200 | Kestävä kaivostoiminta | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R501RL201 | Geologia ja mineralogia | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R501RL202 | Avolouhinta ja murskaus | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
KAIVAI2021-1001 |
Vaihtoehtoiset kaivosopinnot
(Valitaan opintopisteitä: 25) |
15 - 25 | ||||||||||||||||||||||||
KAIMODC2021-1001 |
Kaivosrakentamisen moduuli
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||
R501RL77OJ | Kaivossuunnittelu | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R501RL82OJ | Kaivossuunnitteluprojekti | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R501RL302 | Maanalaiset louhinnat | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
VAP2021-1001 |
Vapaasti valittavat opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | ||||||||||||||||||||||||
VVK502K401OJ | Vapaasti valittava 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
VVK502K402OJ | Vapaasti valittava 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
VVK502K403OJ | Vapaasti valittava 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
OPINNÄ2021-1001 |
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||
MNTL100OJ | Menetelmäopinnot | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
AMKO001 | Opinnäytetyön suunnitteluvaihe | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
AMKO002 | Opinnäytetyön toteuttamisvaihe | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
AMKO003 | Opinnäytetyön viimeistelyvaihe | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
Yhteensä | 240 | 90 | 70 | 100 | 55 | 45 | 45 | 35 | 35 | 50 | 50 | 30 | 25 | 45 | 45 | 0 | 35 | 35 | 0 | 50 | 50 | 0 | 30 | 25 | 0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Todistusjäsentely - AMK
Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..
Insinöörikoulutus, konetekniikka kompetenssit
Lapin AMKin yhteiset ja koulutuksen kompetenssit
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
YDIN2021-1001 |
YDINOSAAMINEN
(Valitaan kaikki) |
145 - 190 |
KA52K22S-1000 |
Perusosaaminen
(Valitaan kaikki) |
40 |
AMKO006 | Startti korkeakouluopiskeluun | 5 |
K502K25OJ | Matematiikan perusteet | 5 |
K502K26OJ | Fysiikan perusteet | 5 |
K502K23OJ | Insinöörin matematiikka | 5 |
K502K24OJ | Fysiikan sovellukset | 5 |
K502K32OJ | English for mechanical engineering | 5 |
K502K31OJ | Svenska för maskiningenjör | 5 |
RUOTSIS | Ruotsin suullinen taito | 0 |
RUOTSIK | Ruotsin kirjallinen taito | 0 |
K502K107OJ | Esimiestaidot ja johtaminen | 5 |
KA52K22S-1001 |
Tuotekehitysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
40 |
K502K103OJ | Teknisen suunnittelun perusteet | 5 |
K502K104OJ | Konetekniikan perusteet | 5 |
K502K141OJ | Teknillisen mekaniikan perusteet | 5 |
K502K101OJ | Projekti: tuotekehitys | 5 |
K502K142OJ | CAD työkaluna | 5 |
K502K143OJ | Teknillinen mekaniikka | 5 |
K502K102OJ | Projekti: prototyyppi | 5 |
K502K144OJ | Tuotteen 3D suunnittelu | 5 |
KA52K22S-1002 |
Teollisuusosaaminen
(Valitaan kaikki) |
35 |
K502K121OJ | Tuotantotekniikan perusteet | 5 |
K502K122OJ | Valmistusmenetelmät ja materiaalit | 5 |
K502K125OJ | Materiaalien ominaisuudet | 5 |
K502K126OJ | Tehokas tuotantoympäristö | 5 |
K502K123OJ | Automaatioratkaisut | 5 |
K502K109OJ | Koneautomaation sovellukset | 5 |
K502K124OJ | Energia ja ympäristö | 5 |
VAI_AMM2021-1001 |
Ydinosaamista täydentävät vaihtoehtoiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
0 - 15 |
K532S23OJ | Projekti: Tutustuminen arktiseen työympäristöön | 5 |
K502K19OJ | Projekti : Insinöörin työvälineet käyttöön | 5 |
K502K15OJ | Projektit ja työpajat | 5 |
HARJ2021-1001 |
Ammattia edistävä harjoittelu
(Valitaan opintopisteitä: 60) |
30 - 60 |
KOHA121AOJ | Perusharjoittelu 1 | 5 |
KOHA121BOJ | Perusharjoittelu 2 | 5 |
KOHA122AOJ | Ammattiharjoittelu 1 | 5 |
KOHA122BOJ | Ammattiharjoittelu 2 | 5 |
KOHA123AOJ | Syventävä harjoittelu 1 | 5 |
KOHA123BOJ | Syventävä harjoittelu 2 | 5 |
KOHA124AOJ | Ohjattu harjoittelu 1 | 10 |
KOHA124BOJ | Ohjattu harjoittelu 2 | 20 |
R501RL209 | Kaivosalan ammattia edistävä harjoittelu | 5 - 10 |
K502K700A | DDP Internship 1 | 15 |
K502K700B | DDP Internship 2 | 15 |
PROF2021-1001 |
PROFILOIVA OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 60) |
45 - 60 |
KA52K22S-1003 |
Kehittämisosaaminen
(Valitaan kaikki) |
15 |
K502K201OJ | Työelämälähtöinen projekti | 5 |
K502K202OJ | Projekti: ratkaisun jäljillä | 5 |
K502K106OJ | Innovaatioprojekti | 5 |
VAI_MOD2021-1001 |
Profiloivat moduulit
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
15 - 30 |
VAI_MOD2021-1001-K52PMAINT1 |
Kunnossapito teollisuudessa
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 |
K502K437OJ | Kunnossapidon perusteet | 5 |
K502K438OJ | Tuotantolaitosten kone- ja laitekunnossapito | 5 |
K502K439OJ | Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito | 5 |
VAI_MOD2021-1001-K52PMAINT2 |
Kunnossapidon suunnittelu ja toteutus
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 |
K502K440OJ | Kunnossapidon työnsuunnittelu | 5 |
K502K441OJ | Käyttövarmuus | 5 |
K502K442OJ | Teollisuus 4.0 kunnossapidossa | 5 |
VAI_MOD2021-1001-K52PMAINT3 |
Kunnossapidon talous ja johtaminen
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 |
K502K443OJ | Tuotanto-omaisuuden hallinta | 5 |
K502K444OJ | Kunnossapidon talous | 5 |
K502K445OJ | Kunnossapidon johtaminen | 5 |
MATMOD2021-1001 |
Materiaalitekniikan moduuli
(Valitaan kaikki) |
15 |
K502K216OJ | Metallioppi | 5 |
K502K217OJ | Metallien hitsaus ja lämpökäsittely | 5 |
K502K218OJ | Materiaalien käyttäytyminen hitsauksessa | 5 |
TKMOD2021-1001 |
Tuotekehityksen moduuli
(Valitaan kaikki) |
15 |
K502K303OJ | Kone- ja laitesuunnittelu | 5 |
K502K314OJ | 3D CAD jatkokurssi | 5 |
K502K311OJ | 3D tulostus ja sovellukset | 5 |
VAI_MOD2021-1001-K52PROBO |
Robotiikan osaaminen
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 |
K502K446OJ | Robotiikan ja palvelurobotiikan perusteet | 5 |
K502K447OJ | Robotiikan projekti | 10 |
VAI_DDP2021-1001 |
Kaksoistutkinnon projektityöt
(Valitaan kaikki) |
30 |
K502K701A | DDP Project work 1 | 15 |
K502K701B | DDP Project work 2 | 15 |
KAIVOS2021-1001 |
Kaivostekniikan muuntokoulutuksen opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 60) |
60 |
R501RL200 | Kestävä kaivostoiminta | 5 |
R501RL201 | Geologia ja mineralogia | 5 |
R501RL202 | Avolouhinta ja murskaus | 5 |
R501RL203 | Rikastustekniikan perusteet | 5 |
R501RL204 | Kaivosalan englanti | 5 |
R501RL206 | Kustannuslaskelmat ja teollisuuspalvelut | 5 |
R501RL207 | Kaivosalan ruotsi | 5 |
KAIVAI2021-1001 |
Vaihtoehtoiset kaivosopinnot
(Valitaan opintopisteitä: 25) |
15 - 25 |
KAIMODA2021-1001 |
Kaivoskunnossapidon moduuli
(Valitaan kaikki) |
15 |
K502K803OJ | Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito | 5 |
K502K807OJ | Kunnossapidon uudet teknologiat | 5 |
K502K808OJ | Käyttövarmuus | 5 |
KAIMODB2021-1001 |
Kaivoksen sähkö- ja automaatio -moduuli
(Valitaan kaikki) |
15 |
K53SL142OJ | Tuotantolaitosten sähköistys ja automaatio | 5 |
K53SL312OJ | Prosessiautomaatio | 5 |
K502K803OJ | Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito | 5 |
KAIMODC2021-1001 |
Kaivosrakentamisen moduuli
(Valitaan kaikki) |
15 |
R501RL77OJ | Kaivossuunnittelu | 5 |
R501RL82OJ | Kaivossuunnitteluprojekti | 5 |
R501RL302 | Maanalaiset louhinnat | 5 |
R501RL205 | Kaivosalan projekti 1 | 5 |
R501RL208 | Kaivosalan projekti 2 | 5 |
PROF2021-1002 |
Yrittäjyyden perusopinnot
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
0 - 30 |
R707LL65 | Yrittäjyyden mahdollisuudet liikunta-alalla | 5 |
YRIT1112 | Ideasta markkinoille | 5 |
YRIT1113 | Digitaalisuuden mahdollisuudet liiketoiminnassa | 5 |
YRIT1114 | Aloittavan yrityksen taloushallinto | 5 |
YRIT1115 | Yrityksen perustaminen ja toiminnan kehittäminen | 5 |
VAP2021-1001 |
Vapaasti valittavat opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 |
VVK502K401OJ | Vapaasti valittava 1 | 5 |
VVK502K402OJ | Vapaasti valittava 2 | 5 |
VVK502K403OJ | Vapaasti valittava 3 | 5 |
K502K13OJ | Näkökulmia insinöörin työhön | 5 |
3K3124OJ | 3D printing (book exam) | 5 |
BIO2OJ | Kiertotalouden perusteet | 5 |
BIO4OJ | Teollisen kiertotalouden tulevaisuus | 5 |
BIO5OJ | Kiertotalouden perusteet MOOC | 5 |
3K0026OJ | Erasmus Laboratory Work 1 | 5 |
3K0027OJ | Erasmus Laboratory Work 2 | 5 |
VAK502K401 | Toiminta ja turvallisuus tuotantotilassa | 5 |
VAK502K402 | Laboratoriotyöt tuotantotilassa | 5 |
BIO6 | Kestävän kehityksen viestinviejä | 5 |
K502K702OJ | CIP/BIP-project | 6 |
OPINNÄ2021-1001 |
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN
(Valitaan kaikki) |
20 |
MNTL100OJ | Menetelmäopinnot | 5 |
AMKO001 | Opinnäytetyön suunnitteluvaihe | 5 |
AMKO002 | Opinnäytetyön toteuttamisvaihe | 5 |
AMKO003 | Opinnäytetyön viimeistelyvaihe | 5 |