Siirry suoraan sisältöön

Poro-, kotieläin-, kasvi-, ja metsätuotannon suunnittelu tilatasollaLaajuus (10 op)

Tunnus: R601ML15OJ

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Osaa käytännön tapauksen kautta suunnitella, tarkastella, arvioida ja raportoida maa- ja porotilan toiminnallissuutta kokonaisuutena ja tehdä perusteltuja valintoja. Osaa tuotannon turvallisuustekijät, riskit ja niiden hallinnan. Tuntee ravinnekierron prosessin pellolta tuotantoeläinten ruuaksi ja takaisin peltoon.

Sisältö

Tieto puuttuu

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tietää tilakokonaisuuden ydintoiminnot. Ymmärtää tilan kokonaistoiminnan suunnittelun tarpeet tuotannon näkökulmasta

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Tuntee tilakokonaisuuden ydintoiminnot. Osaa tarkastella tilan tuotannollista toimintaa kokonaisuutena.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa tilakokonaisuuden ydintoiminnot ja osaa arvioida kokonaisuutta. Osaa suunnitella tilan kokonaistoimintaa tuotannon näkökulmasta.

Ilmoittautumisaika

14.03.2022 - 16.08.2022

Ajoitus

23.08.2022 - 15.12.2022

Laajuus

10 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

T&K-osuus

5 op

Toteutustapa

90 % Lähiopetus, 10 % Etäopetus

Yksikkö

Agrologikoulutus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 30

Tutkinto-ohjelma
  • Maaseutuelinkeinojen koulutus
Opettaja
  • Laura Post
  • Kari Pasanen
  • Kirsi Jokela
  • Tuija Haapasalmi
  • Kirsi Muuttoranta
Vastuuhenkilö

Kirsi Muuttoranta

Opiskelijaryhmät
  • R61M21S
    Agrologikoulutus, Rovaniemi, syksy 2021

Tavoitteet

Osaa käytännön tapauksen kautta suunnitella, tarkastella, arvioida ja raportoida maa- ja porotilan toiminnallissuutta kokonaisuutena ja tehdä perusteltuja valintoja. Osaa tuotannon turvallisuustekijät, riskit ja niiden hallinnan. Tuntee ravinnekierron prosessin pellolta tuotantoeläinten ruuaksi ja takaisin peltoon.

Sisältö

Tieto puuttuu

Aika ja paikka

Suunnitellaan, tarkastellaan ja raportoidaan käytännön tapauksen kautta maa- ja porotilan toiminnallisuutta kokonaisuutena. Työskentely jatkuu koko lukukauden, Teeman purku seminaarissa.

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan kurssin alkaessa, täydennetään Moodlessa.

Opetusmenetelmät

Luento, työskentely ryhmissä, viikkopalaverit, ohjaukset, raportointi

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opiskelijat etsivät itse kohdetilat.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä, vaan raportti ja aktiivinen osallistuminen.

Lisätietoja opiskelijoille

Avoimen amkin opiskelijoiden paikat: max 10 paikkaa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tietää tilakokonaisuuden ydintoiminnot. Ymmärtää tilan kokonaistoiminnan suunnittelun tarpeet tuotannon näkökulmasta

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Tuntee tilakokonaisuuden ydintoiminnot. Osaa tarkastella tilan tuotannollista toimintaa kokonaisuutena.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa tilakokonaisuuden ydintoiminnot ja osaa arvioida kokonaisuutta. Osaa suunnitella tilan kokonaistoimintaa tuotannon näkökulmasta.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyl-K5
Aktiivinen osallistuminen työskentelyyn, raporttien ym. tuotosten laatiminen hyväksytysti

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tietää tilakokonaisuuden ydintoiminnot. Ymmärtää tilan kokonaistoiminnan suunnittelun tarpeet tuotannon näkökulmasta

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Tuntee tilakokonaisuuden ydintoiminnot. Osaa tarkastella tilan tuotannollista toimintaa kokonaisuutena.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa tilakokonaisuuden ydintoiminnot ja osaa arvioida kokonaisuutta. Osaa suunnitella tilan kokonaistoimintaa tuotannon näkökulmasta.