Poro-, kotieläin-, kasvi-, ja metsätuotannon suunnittelu tilatasolla (10 op)
Toteutuksen tunnus: R601ML15OJ-19004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
14.03.2022 - 16.08.2022
Ajoitus
23.08.2022 - 15.12.2022
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
T&K-osuus
5 op
Toteutustapa
90 % Lähiopetus, 10 % Etäopetus
Yksikkö
Agrologikoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 30
Tutkinto-ohjelma
- Maaseutuelinkeinojen koulutus
Opettaja
- Laura Post
- Kari Pasanen
- Kirsi Jokela
- Tuija Haapasalmi
- Kirsi Muuttoranta
Vastuuhenkilö
Kirsi Muuttoranta
Opiskelijaryhmät
-
R61M21SAgrologikoulutus, Rovaniemi, syksy 2021
Tavoitteet
Osaa käytännön tapauksen kautta suunnitella, tarkastella, arvioida ja raportoida maa- ja porotilan toiminnallissuutta kokonaisuutena ja tehdä perusteltuja valintoja. Osaa tuotannon turvallisuustekijät, riskit ja niiden hallinnan. Tuntee ravinnekierron prosessin pellolta tuotantoeläinten ruuaksi ja takaisin peltoon.
Sisältö
Tieto puuttuu
Aika ja paikka
Suunnitellaan, tarkastellaan ja raportoidaan käytännön tapauksen kautta maa- ja porotilan toiminnallisuutta kokonaisuutena. Työskentely jatkuu koko lukukauden, Teeman purku seminaarissa.
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan kurssin alkaessa, täydennetään Moodlessa.
Opetusmenetelmät
Luento, työskentely ryhmissä, viikkopalaverit, ohjaukset, raportointi
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opiskelijat etsivät itse kohdetilat.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei ole tenttiä, vaan raportti ja aktiivinen osallistuminen.
Lisätietoja opiskelijoille
Avoimen amkin opiskelijoiden paikat: max 10 paikkaa.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tietää tilakokonaisuuden ydintoiminnot. Ymmärtää tilan kokonaistoiminnan suunnittelun tarpeet tuotannon näkökulmasta
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Tuntee tilakokonaisuuden ydintoiminnot. Osaa tarkastella tilan tuotannollista toimintaa kokonaisuutena.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa tilakokonaisuuden ydintoiminnot ja osaa arvioida kokonaisuutta. Osaa suunnitella tilan kokonaistoimintaa tuotannon näkökulmasta.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi hyl-K5
Aktiivinen osallistuminen työskentelyyn, raporttien ym. tuotosten laatiminen hyväksytysti
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Tietää tilakokonaisuuden ydintoiminnot. Ymmärtää tilan kokonaistoiminnan suunnittelun tarpeet tuotannon näkökulmasta
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Tuntee tilakokonaisuuden ydintoiminnot. Osaa tarkastella tilan tuotannollista toimintaa kokonaisuutena.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa tilakokonaisuuden ydintoiminnot ja osaa arvioida kokonaisuutta. Osaa suunnitella tilan kokonaistoimintaa tuotannon näkökulmasta.