Siirry suoraan sisältöön

English for ICT Engineers 2Laajuus (5 op)

Tunnus: R504D73

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • englanti
Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 14.01.2024

Ajoitus

15.01.2024 - 01.03.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Insinöörikoulutus, tieto- ja viestintätekniikka

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

0 - 30

Tutkinto-ohjelma
  • Machine Learning and Data Engineering
Opettaja
  • Ritva Lampela
Vastuuhenkilö

Ritva Lampela

Opiskelijaryhmät
  • R54D22S
    Bachelor of Engineering, Machine Learning and Data Engineering (full time studies), 2022

Aika ja paikka

Rovaniemi, kevätlukukausi 2024

Oppimateriaalit

Moodle-materiaali

Opetusmenetelmät

Lähiopetus, suulliset ja kirjalliset tehtävät, itseopiskelu

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Sovitaan opintojakson aikana

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jatkuva näyttö eli säännöllinen aktiivinen osllistuminen opeukseen, kirjalliset ja suulliset tehtävät ja kirjallinen tentti.

Hylätty (0)

Opiskelija ei täytä opintojakson suoritusvaatimuksia.

Ilmoittautumisaika

03.10.2022 - 15.01.2023

Ajoitus

16.01.2023 - 31.03.2023

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Insinöörikoulutus, tieto- ja viestintätekniikka

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

0 - 30

Opettaja
  • Ritva Lampela
Vastuuhenkilö

Ritva Lampela

Opiskelijaryhmät
  • R54D21S
    Bachelor of Engineering, Machine Learning and Data Engineering (full time studies), 2021

Aika ja paikka

Rovaniemi kevät 2023

Oppimateriaalit

Moodle työtila

Opetusmenetelmät

Lähiopetus ja itsenäinen opiskelu

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Sovitaan opintojakson aikana.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu opiskelijan tuottamiin kirjallisiin dokumentteihin ja kirjalliseen tenttiin.

Hylätty (0)

Ei saavuta asetettuja minimivaatimuksia.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Suullisen ja kirjallisen englannin taidon arviointi perustuu ammattikorkeakoulujen englannin taitotasokuvauksiin ja yleiseen eurooppalaiseen kielitaidon viitekehykseen (Common European Framework). Taitotasovaatimus on B2 (toimiva itsenäinen kielitaito).
Opintojakson arviointi perustuu lähiopetuksessa, suullisissa ja kirjallisissa tehtävissä ja tentissä annettuihin näyttöihin, joiden pitää olla hyväksyttyjä.
Tyydyttävä (1)
Toimii alansa yrityksen edustajana, kun saa valmistautua riittävän kauan apuvälineitä käyttäen. Tuntee jonkin verran teknologiayrityksen hankintaprosessia ja siihen liittyviä dokumentteja. Seuraa neuvotteluita ja osallistuu kokouksiin, mutta tarvitsee tukea aktiiviseen vuorovaikutukseen. Kirjoittaa insinöörin ammattiin liittyviä dokumentteja, raportteja ja muita tekstejä apuvälineitä käyttäen. Hallitsee joitakin keskeisiä tekniikan ja oman erikoisalansa ammattitermejä. Käyttää kielen perusrakenteita useimmiten oikein ja ääntää ymmärrettävästi. Kielitaito kuitenkin rajoittaa viestintää. Osoittaa satunnaisesti tilannetajua monikulttuurisessa vuorovaikutuksessa.
Tyydyttävä (2)
Toimii alansa yrityksen edustajana messuilla ja pystyy esittelemään edustamiaan järjestelmiä englanniksi pääosin ymmärrettävästi ja kiinnittää huomiota asianmukaiseen tyyliin. Tuntee pääosin teknologiayrityksen hankintaprosessin ja siihen liittyvät dokumentit. Seuraa neuvotteluita ja osallistuu kokouksiin, mutta tarvitsee tukea aktiiviseen vuorovaikutukseen. Kirjoittaa insinöörin ammattiin liittyviä dokumentteja, raportteja ja muita tekstejä apuvälineitä käyttäen. Hallitsee keskeisiä tekniikan ja oman erikoisalansa ammattitermejä. Käyttää kielen perusrakenteita pääosin oikein ja ääntää ymmärrettävästi. Kielitaito rajoittaa jonkin verran viestintää. Osoittaa melko hyvää tilannetajua monikulttuurisessa vuorovaikutuksessa, vaikka kielitaito rajoittaa jonkin verran viestintää.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Hyvä (3)
Pystyy toimimaan yrityksensä edustajana ja esittelemään edustamiaan järjestelmiä englanniksi ilman väärinkäsityksiä ja asianmukaisella tyylillä. Tuntee teknologiayrityksen hankintaprosessin ja osaa laatia siihen liittyviä dokumentteja. Toimii kokouksissa ja neuvotteluissa eri rooleissa. Kirjoittaa selkeitä insinöörin ammattiin liittyviä dokumentteja, raportteja ja muita tekstejä. Käyttää tekniikan ja oman erikoisalansa termistöä. Käyttää kielen rakenteita pääosin oikein ja ääntää luontevasti ja selkeästi. Osoittaa hyvää tilannetajua monikulttuurisessa vuorovaikutuksessa ilman, että kielitaito rajoittaa viestintää.
Hyvä (4)
Toimii alansa yrityksen edustajana ja pystyy esittelemään edustamiaan järjestelmiä englanniksi sujuvasti ja asianmukaisella tyylillä. Tuntee teknologiayrityksen hankintaprosessin hyvin ja osaa laatia siihen liittyviä dokumentteja. Toimii kokouksissa ja neuvotteluissa eri rooleissa. Kirjoittaa selkeitä ja hyvin jäsenneltyjä insinöörin ammattiin liittyviä dokumentteja, raportteja ja muita tekstejä. Käyttää monipuolisesti tekniikan ja oman erikoisalansa termistöä. Käyttää kielen rakenteita oikein ja ääntää luontevasti ja selkeästi. Osoittaa hyvää tilannetajua monikulttuurisessa vuorovaikutuksessa ilman, että kielitaito rajoittaa viestintää.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Pystyy toimimaan alansa yrityksen edustajana ja pystyy esittelemään edustamiaan järjestelmiä englanniksi erittäin sujuvasti ja täsmällisesti asianmukaisella tyylillä. Tuntee teknologiayrityksen hankintaprosessin hyvin ja osaa laatia monipuolisesti siihen liittyviä dokumentteja. Toimii kokouksissa ja neuvotteluissa vakuuttavasti eri rooleissa. Kirjoittaa selkeitä ja hyvin jäsenneltyjä insinöörin ammattiin liittyviä dokumentteja, raportteja ja muita tekstejä. Käyttää taitavasti ja täsmällisesti tekniikan ja oman erikoisalansa termistöä. Käyttää monipuolisia kielioppirakenteita ja hallitsee ne lähes virheettömästi. Ääntää erittäin luontevasti ja selkeästi. Osoittaa erinomaista tilannetajua ja kielitaitoa monikulttuurisessa vuorovaikutuksessa.
Englanniksi