Siirry suoraan sisältöön

AsiantuntijaviestintäLaajuus (5 op)

Tunnus: A300CD69

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuasi
- ymmärrät viestintätaitojen merkityksen alan asiantuntijatehtävissä,
- kykenet arvioimaan ja kehittämään sekä kirjallista että suullista viestintäosaamistasi asiantuntijana,
- pystyt laatimaan opiskeluun ja alaan liittyviä kirjallisia ja suullisia esityksiä sisällöltään, kieleltään ja ulkoasultaan korkeakoulun vaatimusten mukaisesti,
- kykenet mukauttamaan viestintääsi eri vastaanottajaryhmille ja tilanteisiin sopivaksi sekä valitsemaan sopivat viestinnän keinot ja kanavat tarkoitukseen perustuen,
- osallistut vuorovaikutustilanteisiin aktiivisesti, tavoitteellisesti ja vastuullisesti, ottaen huomioon viestintätilanteen osapuolet,
- viestit ammattimaisesti, jäsentyneesti ja vakuuttavasti monipuoliseen lähdetietoon perustuen,
- tunnet myös tekoälyn käytön periaatteet.

Kompetenssit: Oppimaan oppiminen, työelämässä toimiminen, vuorovaikutus- ja viestintäosaaminen

Sisältö

• Suullinen ja kirjallinen viestintä asiantuntijatehtävissä
• Viestinnän keinojen ja kanavien tarkoituksenmukainen hyödyntäminen
• Aktiivinen, tavoitteellinen ja vastuullinen toiminta vuorovaikutustilanteissa
• Tietolähteiden hyödyntäminen osana kirjallista ja suullista asiantuntijaviestintää

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Taso 1
Asiantuntijaviestintä:
Osaat viestiä suullisesti ja kirjallisesti ymmärrettävästi ja käyttää viestinnässä ohjeita ja malleja. Osallistut liiketoimintaympäristön vuorovaikutustilanteisiin. Tunnet asiakirjaohjeita.

Taso 2
Asiantuntijaviestintä:
Osaat viestiä suullisesti ja kirjallisesti ymmärrettävästi ja käyttää annettuja ohjeita ja malleja. Tunnet viestintätilanteiden ja tavoitteiden merkityksen viestinnälle. Osallistut liiketoimintaympäristön vuorovaikutustilanteisiin. Osaat käyttää asiakirjojen laatimisessa asiakirjaohjeita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Taso 3
Asiantuntijaviestintä:
Osaat viestiä suullisesti ja kirjallisesti selkeästi ja alan käytänteiden mukaisesti, ja osaat valita viestinnän keinot tilanteiden ja tavoitteiden mukaisesti. Osallistut aktiivisesti liiketoimintaympäristön vuorovaikutustilanteisiin. Osaat laatia oman alasi asiakirjoja asiakirjaohjeiden mukaisesti.

Taso 4
Asiantuntijaviestintä:
Osaat viestiä suullisesti ja kirjallisesti erittäin selkeästi ja alan käytänteiden mukaisesti. Osaat valita viestinnän keinot erittäin hyvin tilanteiden ja tavoitteiden mukaisesti. Osallistut liiketoimintaympäristön vuorovaikutustilanteisiin vastuullisesti ja edistät viestinnän onnistumista. Osaat laatia oman alan asiakirjoja korkeakoulun edellyttämällä tavalla.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Taso 5
Asiantuntijaviestintä:
Osaat viestiä suullisesti ja kirjallisesti erittäin selkeästi ja asiantuntevasti, käyttää monipuolisesti erilaisia viestinnän keinoja ja osaat ottaa niiden valinnoissa erittäin hyvin huomioon tilanteen ja tavoitteen. Osallistut liiketoimintaympäristön vuorovaikutustilanteisiin eri rooleissa rakentavasti ja aktivoivasti. Osaat laatia oman alan asiakirjoja korkeakoulun edellyttämällä tavalla.