Siirry suoraan sisältöön

Villiyrttien käyttö elämystaloudessa (5op)

Toteutuksen tunnus: C-02629-TO00BN16-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
24.11.2025 - 30.11.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
13.05.2026 - 27.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Korkeakoulu
Laurea-ammattikorkeakoulu, Laurea Leppävaara
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 10
Opintojakso
C-02629-TO00BN16

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa: - Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa - - Käytännössä valmistaa villiyrttiä sisältäviä ruoka- ja juomatuotteita. - Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa - Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja - Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta.

Tavoitteet

Opiskelija osaa - tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa - esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa - hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja - ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta

Aika ja paikka

Lähiopetus Laurea Leppävaara ja lähiluonto. Päivät: 13.5. klo 9-16 19.5. klo 9-16 20.5.klo 9-16 26.5. klo 9-16 27.5. klo 9.16 Alustava ohjelma: (opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16): Päivä 1: Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), villiyrttien keräys ja tunnistus kerääjän opastamana Päivä 2: Vililiyrttijuomat: oluen teko, kombucha, tisleuutteet, villiyrttien markkinointi Päivä 3: Villiyrttien keräys, ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla Päivä 4: Villiyrttien keräys, villiyrttien säilöntä eri tavoin, villihyönteiset, cocktailit ja maustetut viinat Päivä 5: Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset, oma cocktail

Oppimateriaalit

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus suomeksi
. Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.

Opetusmenetelmät

Opintokurssi toteutetaan tiivisopintojaksona toukokuussa. Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä, oluen, kombuchan, maustetun tisleen ja cocktailien tekoa villiyrteillä, aistinvarainen arviointi, villiyrttien säilöntä ja käsittely. Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä sekä henkilökohtainen villiyrttitehtävä. 
 Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat Canvas-työtilassa. Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa: - Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa - - Käytännössä valmistaa villiyrttiä sisältäviä ruoka- ja juomatuotteita. - Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa - Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja - Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta. 



Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Keruuagentuuri BarLaurea Ulkopuoliset asiantuntijat

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Lähiopetus Laurea Leppävaara ja lähiluonto. Päivät: 13.5. klo 9-16 19.5. klo 9-16 20.5.klo 9-16 26.5. klo 9-16 27.5. klo 9.16 Alustava ohjelma: (opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16): Päivä 1: Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), villiyrttien keräys ja tunnistus kerääjän opastamana Päivä 2: Vililiyrttijuomat: oluen teko, kombucha, tisleuutteet, villiyrttien markkinointi Päivä 3: Villiyrttien keräys, ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla Päivä 4: Villiyrttien keräys, villiyrttien säilöntä eri tavoin, villihyönteiset, cocktailit ja maustetut viinat Päivä 5: Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset, oma cocktail

Kansainvälisyys

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintoaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 133,5 tuntia. Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia. 


Siirry alkuun