Kehittyvät teknologiat suunnittelussa (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02629-HY00CE51-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
19.05.2025 - 25.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
-
01.08.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Laurea-ammattikorkeakoulu, Laurea Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 10
- Opintojakso
- C-02629-HY00CE51
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Kurssi perehdyttää opiskelijan ajankohtaisiin kehittyviin teknologioihin. Opiskelija syventyy teknologioiden strategiseen merkitykseen ja oppii analysoimaan niiden kehityssuuntia sekä ennakoimaan teknologisten muutosten vaikutuksia eri toimialoilla. Kurssilla tarkastellaan kehittyviä teknologioita osana kestävää, kilpailukykyistä ja eettisesti vastuullista liiketoimintaa. Opiskelija osaa: • Analysoida ja arvioida kehittyvien teknologioiden kehityssuuntia ennakoinnin menetelmiä hyödyntäen sekä kehittää niihin perustuvia skenaarioita. • Ymmärtää kehittyvien teknologioiden sovelluskohteita ja analysoida niiden mahdollisuuksia ja haasteita eri aloilla. • Arvioida kehittyviä teknologioita sekä niiden mahdollisia vaikutuksia palveluliiketoimintaan ja digitaalisten palvelujen suunnitteluun. • Ymmärtää ja analysoida teknologisten ratkaisujen eettisiä vaikutuksia suhteessa sääntelyyn.
Tavoitteet
Opiskelija osaa: - analysoida ja arvioida kehittyvien teknologioiden kehityssuuntia ennakoinnin menetelmiä hyödyntäen sekä kehittää niihin perustuvia skenaarioita. - ymmärtää kehittyvien teknologioiden sovelluskohteita ja analysoida niiden mahdollisuuksia ja haasteita eri aloilla. - arvioida kehittyviä teknologioita sekä niiden mahdollisia vaikutuksia palveluliiketoimintaan ja digitaalisten palvelujen suunnitteluun. - ymmärtää ja analysoida teknologisten ratkaisujen eettisiä vaikutuksia suhteessa sääntelyyn.
Aika ja paikka
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Opetusmenetelmät
Opinto toteutetaan verkkototeutuksena eikä edellytä kampukselle tuloa. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta verkossa. Opinnossa on ryhmätyöskentelyä. Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakson luennoitsijat ovat pääasiassa työelämän yhteistyökumppaneita.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla: Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija. Ensimmäinen kontaktikerta on 2.9.2025 klo 16.00–19.00. Muut luentokerrat: 16.9.2025; 23.9.2025; 30.9.2025; 14.10.2025; 21.10.2025; 28.10.2025 (klo 16.30–18.30).
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.