Digitaaliset toiminnot hyvinvointialalla (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02507-YHY220006-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.09.2024 - 30.11.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
08.01.2025 - 23.02.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Satakunnan ammattikorkeakoulu, SAMK kampus Pori
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 20
- Opintojakso
- C-02507-YHY220006
Arviointiasteikko
1-5
Sisällön jaksotus
Opintojaksolla ei ole käytössä jaksotusta.
Tavoitteet
Opiskelija osaa selittää ja arvioida digitaalisen viestinnän eri variaatioita. Opiskelija osaa selittää sähköisten hyvinvointipalvelujen ekosysteemejä ja ymmärtää niiden roolin hyvinvointipalveluissa. Opiskelija ymmärtää saavutettavuusvaatimusten merkityksen digitaalisten hyvinvointipalvelujen kehittämisessä ja osaa suunnitella vastuullisia ja kestäviä ratkaisuja kansainvälisyys huomioiden. Opiskelija osaa tunnistaa digitalisaation mahdollisuuksia hyvinvointialan toimintojen kehittämisessä ja selittää kehittämisen taustalla olevia keskeisiä strategioita. Opiskelija osaa tulkita ja hyödyntää data-analytiikkaa ja strategioita oman vastuualueensa kehittämisessä.
Sisältö
Digitaalinen viestintä; sähköisten hyvinvointipalvelujen ekosysteemit; saavutettavuusvaatimukset digitaalisten hyvinvointipalvelujen kehittämisessä; toimintojen digitaalinen kehittäminen vs. digitaalisten toimintojen kehittäminen hyvinvointipalveluissa; sosiaali- ja terveysalan digitalisaation keskeisiä strategioita
Aika ja paikka
Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina kokonaan Moodle4-oppimisympäristössä.
Oppimateriaalit
Opintojakson materiaalit löytyvät Moodlesta.
Opetusmenetelmät
Opintojakso toteutuu kokonaan verkko-opintoina Moodle4-oppimisympäristössä. Opintojakson moodlepohjaan pääset, kun sinut on hyväksytty opintojaksolle Lokissa ja kirjaudut SAMKin Moodleen SAMK-tunnuksilla. Moodlepohja näkyy sinulle automaattisesti.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakso on suunniteltu yhdessä työelämän kanssa.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojakso muodostuu itsenäisesti opiskeltavasta materiaalista. Voit tutustua materiaaleihin haluamassasi järjestyksessä, mutta suosittelemme etenemään välilehtien mukaisessa järjestyksessä aloittaen Viestintä-välilehdestä. Lisäksi opintojaksolla on opiskeltuun materiaaliin perustuva kirjallinen tehtävä, joka tulee olla palautettuna opintojakson lopussa, moodlessa erikseen ilmoitettuna ajankohtana. Mikäli tehtävä on hylätty, uusintapalautus tulee tehdä viimeistään 3 viikkoa arvosanan julkistamisen jälkeen. Mikäli tehtävä on uusintapalautuksen jälkeen hylätty, tulee toisen uusintapalautuksen tapahtua viimeistään 3 viikkoa ensimmäisen uusintapalautuksen arvosanan julkistamisen jälkeen. Mikäli kirjallinen tehtävä on toisen uusintapalautuksen jälkeen edelleen hylätty, tulee koko opintojakso suorittaa uudelleen vuonna 2026. Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5.
Kansainvälisyys
Opintojaksolla ei ole käytössä erityisiä ohjelmistoja.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojaksolla ei ole valinnaista suoritustapaa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus on 5 op = 135 h opiskelijan työtä.