Siirry suoraan sisältöön

Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)

Toteutuksen tunnus: C-02472-XX00CX21-3016

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 13.02.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
06.02.2025 - 04.04.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 100
Opintojakso
C-02472-XX00CX21

Arviointikriteerit

Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia. Opiskelija palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Tavoitteet

Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.

Sisältö

- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa - Ruokaketjun ympäristövastuullisuus - Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys - Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana - Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa - Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena - Taloudellinen vastuu ja paikallisuus

Oppimateriaalit

Opettajien koostama ja valitsema opiskelu- ja tehtävämateriaali.

Opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan Moodle-oppimisympäristössä verkko-opetuksena. Alkuinfo ja loppuseminaari ovat aikaan sidottuja, mutta niiden luennollinen ja ohjeellinen sisältö tallennetaan. Tallenteen voi kuunnella omalla ajalla. Muut luennot nauhoituksena etukäteen. Tehtävät ovat yksilötehtäviä, ja ne voi suorittaa omassa tahdissa opintojakson toteutusaikana.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksoon ei kuulu tenttiä, arvioidaan tehtävien ja aktiivisen osallistumisen perusteella.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

81 h Kontaktiopetus verkossa 6 h (alkuinfo ja loppuseminaari), itsenäinen työskentely noin 75 h. Itsenäiseen työskentelyyn sisältyy opettajien valitsemiin opiskelu- ja tehtävämateriaaleihin tutustumista, itsenäistä tiedonhankintaa ja tehtävien tekoa.

Esitietovaatimukset

Ruokaketjun toiminta

Siirry alkuun