Siirry suoraan sisältöön

Ruokaketjun toiminta (3 op)

Toteutuksen tunnus: C-02472-XX00CX20-3017

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 15.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
07.01.2025 - 07.03.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 100
Opintojakso
C-02472-XX00CX20

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Tavoitteet

Opiskelija osaa raportoida ruoan alkuperän ja reitin maataloustuotannosta kuluttajalle. Hän osaa yhdistää tulevissa opinnoissaan alkutuotannon, elintarviketeollisuuden, kaupan ja ruokapalveluiden prosessien tuntemustaan. Opiskelija osaa myöhemmin opinnoissaan ratkaista oman erityisalueensa kehittämisen ongelmia osana kokonaisuutta ja pystyy toimimaan yhteistyössä ketjun muiden asiantuntijoiden kanssa. Opiskelija osaa nimetä ruokaketjun toiminnassa tapahtuneita muutoksia ja muutosten merkityksiä. Opiskelija pystyy myös nimeämään elintarvikeketjun eri vaiheissa toimivia yrityksiä.

Sisältö

-suomalaisen maataloustuotannon tärkeimmät viljelykasvit ja niiden elintarvikekäyttö sekä laatutekijät -kotieläintuotannon toimintatapa, merkittävimmät rehut, keskeiset tuotteet sekä näitten tuotteiden tärkeimmät laatutekijät -merkittävimmät globaalit elintarvikeraaka-aineet ja niiden tuoteominaisuuksia -leipomo-, meijeri- ja lihateknologiset perusprosessit, raaka-aineen laatu ja sen merkitys tuotantoprosesseille -ruokapalveluiden tuottamisen toimintatavat, vaikuttavuus yksilölle ja yhteiskunnalle, ruokapalveluihin vaikuttavat laatutekijät ja laatutekijöiden vaikutus hankittaviin elintarvikkeisiin -ruoka-alan keskeiset toimijat, taloudellinen koko ja työllistävyys Suomessa

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alussa. Itsenäinen tiedonhaku on keskeisessä roolissa

Opetusmenetelmät

Verkkoluennot online Tehtävät Pienryhmätyöskentely Verkossa oleva materiaali

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon laajuus on 134 tuntia, joka sisältää: - luentoja - työpajoja - itsenäistä työskentelyä - ryhmätyöskentelyä

Siirry alkuun