Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointia edistävät ruokapalvelut (5 op)

Toteutuksen tunnus: C-02472-CA00DC05-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.04.2024 - 16.02.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
06.03.2025 - 26.04.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 100
Opintojakso
C-02472-CA00DC05

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa ruokapalveluiden merkityksen väestön ja yksilön terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen toimikentässä. Toisaalta opiskelija myös tuntee ravitsemushoidon merkityksen sairauksien ja virheravitsemuksen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Hän osaa kuvailla ravitsemusterveyttä edistävän ruokapalvelun toimintaperiaatteet. Opiskelija tuntee ravitsemuslaadun vähimmäiskriteerit aterian osille, ruokalistasuunnittelulle ja julkisille elintarvikehankinnoille, osaten antaa näistä esimerkkejä. Opiskelija ottaa huomioon eri asiakaskohderyhmien ruokapalveluiden suunnittelussa huomioitavat ravitsemuslaadulliset seikat. Opiskelija tuntee Sydänmerkin ja osaa hyödyntää sitä ravitsemusviestinnässä sekä ruokapalveluiden suunnittelussa.

Sisältö

Alueellinen ja kuntatason ravitsemusterveyden edistäminen Hyvinvointia edistävän ruokapalvelun toimintaperiaate asiakaskohderyhmittäin Ravitsemushoidon merkitys ja toteutus sairauksissa sekä virheravitsemuksessa Ravitsemuslaadusta viestiminen ravintola-, ruokalista- ja ateriakohtaisesti Ravitsemus- ja ruokasuositusten ravitsemuslaadun vähimmäislaatuvaatimukset eri aterianosille, ruokalistalle ja sydänmerkkituotteelle Ravitsemuslaadun kriteerit kuntien ja valtion julkisissa elintarvikehankinnoissa

Esitietovaatimukset

Elintarvikkeet ja ravitsemus (suoritettu) Erityisruokavaliot (suoritettu)

Siirry alkuun