Hyvinvointia edistävät ruokapalvelut (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02472-CA00DC05-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
03.04.2024 - 16.02.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
06.03.2025 - 26.04.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 100
- Opintojakso
- C-02472-CA00DC05
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija tunnistaa ruokapalveluiden merkityksen väestön ja yksilön terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen toimikentässä. Toisaalta opiskelija myös tuntee ravitsemushoidon merkityksen sairauksien ja virheravitsemuksen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Hän osaa kuvailla ravitsemusterveyttä edistävän ruokapalvelun toimintaperiaatteet. Opiskelija tuntee ravitsemuslaadun vähimmäiskriteerit aterian osille, ruokalistasuunnittelulle ja julkisille elintarvikehankinnoille, osaten antaa näistä esimerkkejä. Opiskelija ottaa huomioon eri asiakaskohderyhmien ruokapalveluiden suunnittelussa huomioitavat ravitsemuslaadulliset seikat. Opiskelija tuntee Sydänmerkin ja osaa hyödyntää sitä ravitsemusviestinnässä sekä ruokapalveluiden suunnittelussa.
Sisältö
Alueellinen ja kuntatason ravitsemusterveyden edistäminen Hyvinvointia edistävän ruokapalvelun toimintaperiaate asiakaskohderyhmittäin Ravitsemushoidon merkitys ja toteutus sairauksissa sekä virheravitsemuksessa Ravitsemuslaadusta viestiminen ravintola-, ruokalista- ja ateriakohtaisesti Ravitsemus- ja ruokasuositusten ravitsemuslaadun vähimmäislaatuvaatimukset eri aterianosille, ruokalistalle ja sydänmerkkituotteelle Ravitsemuslaadun kriteerit kuntien ja valtion julkisissa elintarvikehankinnoissa
Esitietovaatimukset
Elintarvikkeet ja ravitsemus (suoritettu) Erityisruokavaliot (suoritettu)