Siipikarjanlihan- ja munantuotanto (5op)
Toteutuksen tunnus: C-02472-9A00CD79-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.11.2025 - 01.05.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 05.06.2026 - 31.07.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Korkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 70
- Opintojakso
- C-02472-9A00CD79
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa seurata, suunnitella, arvioida ja kehittää siipikarjatilan (munan- ja/tai siipikarjanlihatuotantoyksikön) toimintaa eläinten tuottavuuden, terveyden ja hyvinvoinnin huomioivassa taloudellisessa ja ympäristövastuullisessa tuotannossa. Opiskelija pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun siipikarjataloudesta.
Sisältö
Siipikarjan ravitsemus- ja tuotantobiologian erityispiirteet, rehut ja niiden käyttömahdollisuudet, teknologiset ratkaisuvaihtoehdot ja digitaalinen ohjaus, tuotannonseuranta, kannattavuus, kansainvälinen siipikarjaeläinaineksen kehittäminen ja markkinat, ajankohtaiset terveydenhoitoasiat ja terveydenhuoltoon liittyvä kartoitus ja suunnittelu sekä näissä esiin tulevien seikkojen merkitys eläimille, tyypillisten tuotantosairauksien synty ja ennaltaehkäisy
Aika ja paikka
ITSENÄISESTI SUORITETTAVA VERKKO-OPINTO
Oppimateriaalit
Suositellaan: Scanes, C. G., Brant, George & Ensminger, M.E. 2004. Poultry science. Pearson Prentice Hall Leeson, S. & Summers, J. D. 2008. Commercial poultry nutrition. Nottingham Univ. Press. Harrinkari, T. & Raukola, I. 2021. Siipikarjatuotanto elinkeinona. Opetushallitus
Opetusmenetelmät
Opinto suoritetaan verkossa Moodle-oppimisympäristössä. Opiskelija perehtyy teoria-aineistoon, tekee verkkotehtävät / harjoitusprojektin /tentin/-t annettujen ohjeiden mukaisesti. Opinto edellyttää itsenäistä työskentelyä ja aikataulun suunnittelua
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.