Siirry suoraan sisältöön

Siipikarjanlihan- ja munantuotanto (5op)

Toteutuksen tunnus: C-02472-9A00CD79-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.11.2025 - 01.05.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
05.06.2026 - 31.07.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 70
Opintojakso
C-02472-9A00CD79

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa seurata, suunnitella, arvioida ja kehittää siipikarjatilan (munan- ja/tai siipikarjanlihatuotantoyksikön) toimintaa eläinten tuottavuuden, terveyden ja hyvinvoinnin huomioivassa taloudellisessa ja ympäristövastuullisessa tuotannossa. Opiskelija pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun siipikarjataloudesta.

Sisältö

Siipikarjan ravitsemus- ja tuotantobiologian erityispiirteet, rehut ja niiden käyttömahdollisuudet, teknologiset ratkaisuvaihtoehdot ja digitaalinen ohjaus, tuotannonseuranta, kannattavuus, kansainvälinen siipikarjaeläinaineksen kehittäminen ja markkinat, ajankohtaiset terveydenhoitoasiat ja terveydenhuoltoon liittyvä kartoitus ja suunnittelu sekä näissä esiin tulevien seikkojen merkitys eläimille, tyypillisten tuotantosairauksien synty ja ennaltaehkäisy

Aika ja paikka

ITSENÄISESTI SUORITETTAVA VERKKO-OPINTO

Oppimateriaalit

Suositellaan: Scanes, C. G., Brant, George & Ensminger, M.E. 2004. Poultry science. Pearson Prentice Hall Leeson, S. & Summers, J. D. 2008. Commercial poultry nutrition. Nottingham Univ. Press. Harrinkari, T. & Raukola, I. 2021. Siipikarjatuotanto elinkeinona. Opetushallitus

Opetusmenetelmät

Opinto suoritetaan verkossa Moodle-oppimisympäristössä. Opiskelija perehtyy teoria-aineistoon, tekee verkkotehtävät / harjoitusprojektin /tentin/-t annettujen ohjeiden mukaisesti. Opinto edellyttää itsenäistä työskentelyä ja aikataulun suunnittelua

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

Siirry alkuun