Kotieläinten ravitsemus- ja tuotantobiologia (5op)
Toteutuksen tunnus: C-02472-9A00BX01-3009
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 15.04.2025 - 14.01.2026
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
 
- Ajoitus
 - 07.01.2026 - 20.02.2026
 - Toteutus ei ole vielä alkanut.
 
- Opintopistemäärä
 - 5 op
 
- Korkeakoulu
 - Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Paikat
 - 0 - 80
 
- Opintojakso
 - C-02472-9A00BX01
 
Arviointiasteikko
1-5
                    
Tavoitteet
Opiskelija syventää osaamistaan tuotantoeläinten biologiasta, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta ja osaa soveltaa tietojaan tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.
                    
Sisältö
Ravintoaineiden kemialliset ominaisuudet, ruoansulatuksen ja ruoansulatuskanavan fysiologia ja mikrobiologia, aineenvaihdunta ja sen säätely, ravintoaineiden käyttö tuotantoon, etologia ja sen merkitys (esimerkkejä eläinlajeittain), immunologia, terveyden ylläpito ja sairastuminen
                    
Oppimateriaalit
Esim: Castren, H. 1997. Kotieläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi. Mikkeli : Helsingin yliopisto, maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus McDonald, P. ; Edwards, R.A ; Greenhalgh, J.F.D. 2011. Animal nutrition. Harlow: Pearson Education. 7th ed. (tai muu painos) muu osoitettava materiaali
                    
Opetusmenetelmät
Itsenäinen opiskelu verkossa (tarjolla CampusOnlinessa), omille opiskelijoille tueksi joitakin info- ja ohjaustunteja
                    
Kansainvälisyys
Sis. KV oppimateriaalia
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Itsenäinen työskentely verkossa 95%, vapaaehtoiset info- ja ohjaustunnit
                    
Esitietovaatimukset
Kotieläintuotannon yhteiset opinnot