Kotieläinten ravitsemus- ja tuotantobiologia (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02472-9A00BX01-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
15.04.2024 - 31.12.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
03.03.2025 - 30.04.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 100
- Opintojakso
- C-02472-9A00BX01
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija syventää osaamistaan tuotantoeläinten biologiasta, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta ja osaa soveltaa tietojaan tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.
Sisältö
Ravintoaineiden kemialliset ominaisuudet, ruoansulatuksen ja ruoansulatuskanavan fysiologia ja mikrobiologia, aineenvaihdunta ja sen säätely, ravintoaineiden käyttö tuotantoon, etologia ja sen merkitys (esimerkkejä eläinlajeittain), immunologia, terveyden ylläpito ja sairastuminen
Oppimateriaalit
Esim: Castren, H. 1997. Kotieläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi. Mikkeli : Helsingin yliopisto, maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus McDonald, P. ; Edwards, R.A ; Greenhalgh, J.F.D. 2011. Animal nutrition. Harlow: Pearson Education. 7th ed. (tai muu painos) muu osoitettava materiaali
Opetusmenetelmät
Itsenäinen opiskelu verkossa (tarjolla CampusOnlinessa), omille opiskelijoille tueksi joitakin info- ja ohjaustunteja
Kansainvälisyys
Sis. KV oppimateriaalia
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Itsenäinen työskentely verkossa 95%, vapaaehtoiset info- ja ohjaustunnit
Esitietovaatimukset
Kotieläintuotannon yhteiset opinnot