Siirry suoraan sisältöön

FBC – Food Business Challenge (3 op)

Toteutuksen tunnus: C-02472-8B00DS94-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 31.03.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2025 - 31.07.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
englanti
Paikat
0 - 100
Opintojakso
C-02472-8B00DS94

Arviointikriteerit

Verkkokurssin hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson oppimistehtävien tekemistä ja niistä koostuvan kilpailun kriteerien mukaisen ideakuvauksen luomista. Ideakuvaus tulee palauttaa määräajan puitteissa (2op). Mikäli opiskelija osallistuu Food Business Challenge -kilpailuun ja etenee finaaliin, hän saa opintojaksosta yhden opintopisteen lisää (yht. 3op).

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Tavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa ja edistää ruokaketjuun liittyviä uusia ideoita ja mahdollisuuksia. Opiskelija osaa tulkita alan toimintaan vaikuttavia ajankohtaisia tekijöitä ja tulevaisuuden trendejä. Opiskelija tuottaa itsenäisesti tai tiimissä kilpailun painopisteet huomioivan ideakuvauksen. Opintojakson jälkeen opiskelijalla on tarvittavat valmiudet hioa ideansa toteutuskelpoiseksi konseptiksi. Opintojaksolla syntynyttä ideaa tarkastellaan erityisesti seuraavista näkökulmista: - Idean ainutlaatuisuus ja lisäarvo - Markkinoilla oleva mahdollisuus tai tarve - Liiketaloudellinen näkökulma ja riskit - Toteuttamiseen tarvittava osaaminen - Vastuullisuus, kestävän kehityksen näkökulma ja digitalisaation mahdollisuudet.

Sisältö

Opintojakso suoritetaan verkko-opintoina. Opiskelija perehtyy opintojakson verkkomateriaaleihin ja tuottaa oppimistehtävistä koostuvan kilpailun kriteerien mukaisen ideakuvauksen. Ideakuvauksen voi tuottaa joko itsenäisesti tai opiskelijatiimissä. Opintojaksolle on mahdollista osallistua myös jättämättä ideaansa kilpailuun.

Oppimateriaalit

Jussila, E., & Hannu, H. (2017). Liikeidean kehittäjän lähtöselvitys, matkalla menestyväksi yrittäjäksi. Into Seinäjoki ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu.

Opetusmenetelmät

Opintojakso suoritetaan verkko-opintoina. Opiskelija perehtyy opintojakson verkkomateriaaleihin ja tuottaa oppimistehtävistä koostuvan kilpailun kriteerien mukaisen ideakuvauksen. Ideakuvauksen voi tuottaa joko itsenäisesti tai opiskelijatiimissä. Opintojaksolle voi osallistua jättämättä ideaansa kilpailuun.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ideakuvauksen voi tuottaa joko itsenäisesti tai 2–3 hegen opiskelijatiimissä.

Esitietovaatimukset

Edeltävää osaamista ei vaadita.

Siirry alkuun