Siirry suoraan sisältöön

Lihateknologia (3op)

Toteutuksen tunnus: C-02472-8B00DK53-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.10.2025 - 14.12.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
07.01.2026 - 10.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
3 op
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 100
Opintojakso
C-02472-8B00DK53

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa määritellä yleisimmät liha-alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavat tekijät sekä osaa selittää tavallisimmat valmistusprosessit

Sisältö

• Liha-alan toiminta • Teuraseläinlajit • Teurastus • Ruhon rakenne ja koostumus • Teurastuksen jälkeiset muutokset lihassa • Lihatuotteiden valmistus.

Oppimateriaalit

Puolanne: Lihateknologia 1, Helsingin yliopisto Aho, J., Koponen, M., Pasto, M. & Stalder, S. 2020. Monipuolinen elintarvikeala: Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto. Helsinki: Opetushallitus. Opettajan materiaali

Opetusmenetelmät

Luennot, tehtävät

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti kurssin mukaisena ajankohtana ja uusinta oppilaitoksen käytännön mukaan

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 81 h - mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 18 h - mistä itsenäistä opiskelua: 63 h

Esitietovaatimukset

Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia Elintarviketeknologian perusteet Elintarvikekemia

Siirry alkuun