Lihateknologia (3op)
Toteutuksen tunnus: C-02472-8B00DK53-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.10.2025 - 14.12.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 07.01.2026 - 10.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Korkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 100
- Opintojakso
- C-02472-8B00DK53
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa määritellä yleisimmät liha-alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavat tekijät sekä osaa selittää tavallisimmat valmistusprosessit
Sisältö
• Liha-alan toiminta • Teuraseläinlajit • Teurastus • Ruhon rakenne ja koostumus • Teurastuksen jälkeiset muutokset lihassa • Lihatuotteiden valmistus.
Oppimateriaalit
Puolanne: Lihateknologia 1, Helsingin yliopisto Aho, J., Koponen, M., Pasto, M. & Stalder, S. 2020. Monipuolinen elintarvikeala: Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto. Helsinki: Opetushallitus. Opettajan materiaali
Opetusmenetelmät
Luennot, tehtävät
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti kurssin mukaisena ajankohtana ja uusinta oppilaitoksen käytännön mukaan
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 81 h - mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 18 h - mistä itsenäistä opiskelua: 63 h
Esitietovaatimukset
Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia Elintarviketeknologian perusteet Elintarvikekemia